Scratchta çok iyi olan öğrencimin şimdi yaptığı oyun.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brcdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

brcdmr

Aktif Üye
Arkadaşlar bu öğrencimden önceki haftalarda bahsetmiştim. Şimdiki derste ona arkadaşlarından farklı bir çalışma yapmasını istedim. Kağıda ne yapacağını gösterdim. ve öğrencim oyunu yaptı. Paylaşıyorummm.

Ekli dosyalar

brcdmr' Alıntı:
Arkadaşlar bu öğrencimden önceki haftalarda bahsetmiştim. Şimdiki derste ona arkadaşlarından farklı bir çalışma yapmasını istedim. Kağıda ne yapacağını gösterdim. ve öğrencim oyunu yaptı. Paylaşıyorummm.

Hocam bu öğrenci genel programlama mantığını kavramış durumda gördüğüm kadarıyla.. Bu öğrenci doğru yönlendirme sayesinde çok iyi bir yazılımcı olabilir..

Öğrencilerini scratch.mit.edu sitesinde üye yaptıran var mı? Ben yaptıkları çalışmaları hesaplarına yüklemelerini istiyorum ve ordan takip ediyorum. Takipleşiyoruz. :) Hocam siz de bu öğrencinin çalışmalarını hesabına yükletirseniz bizimkileri de onu takip etmeleri konusunda yönlendirelim.

arkadaşlar ben bu sahne değiştirme olayını anlamadım bir türlü bir şey gözümden kaçıyor ama ne mesela bu kodlarda da "a" aldığımda ya da "b" aldığımda diye bir kod var bu nasıl çıkıyor ortaya bunu anlamış değilim? yardımcı olursanız sevinirim derste işleyeceğim konulardan biri bu.

bilisimci61' Alıntı:
arkadaşlar ben bu sahne değiştirme olayını anlamadım bir türlü bir şey gözümden kaçıyor ama ne mesela bu kodlarda da "a" aldığımda ya da "b" aldığımda diye bir kod var bu nasıl çıkıyor ortaya bunu anlamış değilim? yardımcı olursanız sevinirim derste işleyeceğim konulardan biri bu.
Anlamadığınız bölümü biraz daha açıklar mısınız? duyurusu yap kod bloğunun kullanımı mı? Farklı sahnelerin nasıl yapıldığı mı?

şimdi sahne değiştirme şöyle oluyor hocam.her sahnenin sonunda siyah bir çizgi var. Eğer adam o siyah renge değerse "a" diye bir mesaj yayınlanıyor. o mesajı alan ise sahnenin kod kısmı . Öncesinde sahneye farklı farklı arka planlar oluşturuyoruz.Sahnenin kod bölümünde eğer a mesajını alınırsa (yani adam o siyah çizgiye değmişse) arka planı değiştir diyoruz. Böylece adam sahnenin sonuna geldiğinde arka plan değişiyor.

BBNET
Geri