Scratch Oyun

Kodla Büyü
Biraz geliştirdim oyunu. Hareke eden nesne ardında iz bırakıyor. Skor tutuyor. Değdiği an düşürüp, başarılı bir şekilde sonuca varınca skor artıyor ve otomatik olarak ilk başa dönüyor. Ayrıca başa döndüğü zaman top biraz daha büyüyor ve oyun zorlaşıyor.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bu da benim öğrencilerimle yaptığım bir oyun. Okul fuarımızda sergilenmiş ve ilgi görmüştü. Amaç rasgele çıkan puan, hız vs. belli bir sürede toplamak. Fakat HAYALET'e dikkat:)

Ekli dosyalar

erkan_ays' Alıntı:
Arkadaşlar bu da benim öğrencilerimle yaptığım bir oyun. Okul fuarımızda sergilenmiş ve ilgi görmüştü. Amaç rasgele çıkan puan, hız vs. belli bir sürede toplamak. Fakat HAYALET'e dikkat:)

teşekkürler hocam paylaşımınız için...

Hocam çalışmalarınızı, özellikle de uzay yolu oyununu çok beğendim. :+1: Sakıncası yoksa bir konuda beni aydınlatmanızı rica edecğim. Kodlarda bir kısmını anlamadım. Sahnede kullanılan kodlarda resimdeki kısımlarda bulunan değişkenlerin işlevini açıklayabilir misiniz?

Uğraştığım bir labirent uygulamasında ya da herhangi bir oyunda 3-5 level eklemek istiyorum. Ama bir türlü arkaplan geçişini yapamadım. Sahnede belirli bir konuma gelen ya da renge çarpan bir topun etkisi ile sonraki kısma- levele- geçişi nasıl yapabilirim onu araştırıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Edit: Scratch 1.4 kulanıyorum.
Edit2: Sahne problemini çözdüm. Ama değişkenleri niçin kullanıldığını bilmiyorum.

BBNET
Geri