Scratch Labirent Oyunu, Süre Ekleme Yapamıyorum.

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
uzun yıllar önce "Scratch ta" hazırladığım 3 level den oluşan labirent oyununun,
her bir level ine süre sınırı eklemek istiyorum, maalesef yapamadım,
örnek olarak level 1 10 sn. , level 2 20 sn, level 3 30 sn. gibi, (süremizin geriye doğru saymasını istiyorum)
kullanıcı belirtilen sürede level i bitiremezse "süre bitti" dekoru oluşturdum oraya yönlendirmek istiyorum,
yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar,
uzun yıllar önce "Scratch ta" hazırladığım 3 level den oluşan labirent oyununun,
örnek olarak level 1 10 sn. , level 2 20 sn, level 3 30 sn. gibi, (süremizin geriye doğru saymasını istiyorum)
kullanıcı belirtilen sürede level i bitiremezse "süre bitti" dekoru oluşturdum oraya yönlendirmek istiyorum,
Hocam, dosyayı incelemedim fakat sorunuzdan anladığım kadarıyla "Haberini Sal" ve "Haberi Gelince" komutları çözüm olabilir.
Süre ile ilgili bloğun ardına "...Haberini Sal" bloğunu eklersiniz.
Sahne bölümünde de "...Haberi Gelince" ve ardından "... Dekoruna Geç" bloklarını eklersiniz.

süre değişkeni yap
her level büyük ihtimalle farklı dekora sahiptir.
bir eğer bloğu ile dekora göre süre başlangıcını (10-20-30sn) ayarla.
bir tekrar bloğu içinde 1sn bekleterek süre değişken değerini birer azalt.
süre azaltmanın altına değişkenin sıfır olup olmadığını kontrol eden bir eğer bloğu ekle.

süre sıfırlanırsa süre bitti haberi sal
süre bitti haberi gelirse süre bitti dekoruna geçirtip oyunu bitirirsin.

veya süre biterse ilgili dekora gitmesini sağlayıp hepsini durdur da yapabilirsin.

not:: scratch dosyasına bakmadım.

Arkadaşlar dediğinize benzer bir şeyler yaptım ama maalesef beceremedim körelmişiz.

Merhaba arkadaşlar,
Buyrun hocam.

Ekli dosyalar

ilksms
Geri