scratch e başlarken

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eslem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eslem

Site Gezgini
scratch anlatırken nasıl başlıyorsunuz? komutları tek tek anlatıyor musunuz yoksa direk etkinlik üzerinde mi gösteriyorsunuz? bende anlatıcam ama nasıl başlıcam bilmiyorum. kendim de kullanmayı bilmiyorum

başlamadan önce algoritmanın mantığını anlatın hocam, 1-2 hafta algoritma örnekleri yapsınlar. sonra code.org sitesinden devam edin 1-2 hafta sonrada scratch e geçin çünkü code org dan çabuk sıkılıyorlar.
şuan scratch de biz baya ilerledik çocuklar artık oyunlarına anamenü falan da ekliyorlar.
Sorun yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Hocam labaratuar olmamasına rağmen projeksiyondan scratch anlatıyorum. Bora hocanın kitabı var ordan gidiyorum.

Bugünde arduino 2 set aldım onlar gelecek, ona da seneye başlayacağım, belki kurs da açarım, scratch, arduino çok zevkli uğraşması. Madem ortaokul öğretmenleriyiz bunları anlatmamız lazım diye düşünüyorum.

1-2 hafta algoritma ve bilgisayar nasıl çalışır, işlemleri nasıl yapar diye tartışıyoruz.
Sonra Scratch açıyoruz. Örnekler üzerinde anlatıyorum kodları. Yaparak öğreniyorlar.
Sarmal bir yapı ile anlatmaya çalışıyorum. Her hafta bir önceki etkinliğe yeni bir özellik ekleyerek devam ediyorum. Öğrencilerimin büyük çoğunluğunun evde tekrar etme gibi bir şansı olmadığı için yavaş ve bol tekrarlı ilerlemeye çalışıyorum. Scratch Etkinlikleri başlığında hafta hafta yaptığım etkinlikleri de paylaşmaya çalışacağım. :)

Biz öğrencilerle code.org a başladık. Öğrecilerin devreleri yandı :D en basit döngüleri anlamadılar. Daha ilerde naparız bilmiyorum

Bende 2 hafta algoritma üzerinde durdum. 2 hafta code.org'taki etkinlikleri yaptık. Sonra scratch geçtim. Uygulama esnasında yeni kod gördükleri zaman not aldırıyorum. Çok fazla iç içe döngülere gerek kalmayacak örnekler yapmaya çalışıyorum. Bilgisayar sınıfımız olmayınca sadece kendi bilgisayarımda örnekleri yapıyoruz. Öğrencileri 2-3 kişilik gruplar halinde kaldırıp. Uygulamayı onlara yaptırmaya çalışıyorum

Arkadaşlar da bahsetmişler zaten, önce algoritmaları anlatın 2 3 hafta basit örneklerle, sonra daha kolay scratch işlersiniz. Yoksa zorlanırlar. Bende odtü yayıncılığın scratch ile programlamayı öğreniyorum kitabından faydalandım. Seneye de arduino ile birleştirmeyi düşünüyorum.

aynenbadi' Alıntı:
başlamadan önce algoritmanın mantığını anlatın hocam, 1-2 hafta algoritma örnekleri yapsınlar. sonra code.org sitesinden devam edin 1-2 hafta sonrada scratch e geçin çünkü code org dan çabuk sıkılıyorlar.
şuan scratch de biz baya ilerledik çocuklar artık oyunlarına anamenü falan da ekliyorlar.
Sorun yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Hocama katılıyorum

BBNET
Geri