Scratch de uygulama sınavda ne sorulabilir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elf.krc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

elf.krc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ikinci dönemin başından itibaren scratch işliyorum not da tutturmadım sınavı uygulama yapmak istiyorum,
şimdiye kadar hareket, kalem, dialog yapma, yaklaşıyor mu?, belirtilen koordinata gitme gibi konuları işledim aslında bunların içinde daha bir sürü ayrıntı var

bu konuları kapsayacak nasıl bir uygulama isteyebilirim çoçuklardan fikri olan var mı?

elf.krc' Alıntı:
Arkadaşlar ikinci dönemin başından itibaren scratch işliyorum not da tutturmadım sınavı uygulama yapmak istiyorum,
şimdiye kadar hareket, kalem, dialog yapma, yaklaşıyor mu?, belirtilen koordinata gitme gibi konuları işledim aslında bunların içinde daha bir sürü ayrıntı var

bu konuları kapsayacak nasıl bir uygulama isteyebilirim çoçuklardan fikri olan var mı?
Sınavdan önceki haftalarda, öğrencilerden daha önce yapmış oldukları uygulamaları içeren bir veya birkaç scratch dosyası hazırlamalarını isteyebilirsiniz. Sizin öğrencilerinizin uygulamalardaki başarı düzeyleri ve BT sınıfınızın durumuna göre...
Benim durumum da aynı sayılır. Öğrencilere daha önce yapmış oldukları uygulamalara benzer fakat farklı örnekler gösterip yapmalarını istediğimde sonuç genelde pek olumlu olmuyor. Örneğin; sor ve bekle kod bloğu ile diye konuş kod bloğunu karıştıranlar bile oldukça fazla.
Bana, 1. ölçme-değerlendirme için, algoritma ve problemin çözümü için strateji geliştirme ağırlıklı bir yazılı sınav yapmak daha mantıklı gelmeye başladı.

Bende kağıt üzerinde kod bloglarından verip bu neyapar diye ssormayı düşündüm ama neler yapabilecekleriniggörmekistiyorum uuygulamayapmak istiyorum

elf.krc' Alıntı:
Bende kağıt üzerinde kod bloglarından verip bu neyapar diye ssormayı düşündüm ama neler yapabilecekleriniggörmekistiyorum uuygulamayapmak istiyorum
Kod blokları Türkçe yazılı ifadelerden oluştuğu için çoktan seçmeli sorular kullanmak çok doğru olmaz. Büyük kod blokları verip bu ne iş yapar diye kısa veya uzun yanıtlı soru sormak öğrencileri ezbere yöneltebilir. Sınavı uygulamalı yapma durumunda ise, BT sınıfındaki bilgisayar sayısı yeterli olsa bile, öğrencilerin motivasyon düzeyleri, heyecanlarını kontrol etme durumları, olası teknik arıza veya öğrencilerin dosyayı kaydetmeden programı kapatmaları,yanlışlıkla yaptıklarını silmeleri vb... durumlarla karşı karşıya kalma sonuçları olabilir.
Bu gibi sebeplerle 1. sınavdan sonra Performans Görevini uygulamalı olarak yaptırıp, öğrencilere bu uygulama hakkında deneyim kazandırıp 2. sınavı uygulamalı yapmak da düşünülebilir.

hocam sınıfı ikiye bölüp ilk ders birinci yarıyı ikinci ders ikinci yarıyı yapmayı düşünüyorum, kaydetmeyi öğrettim o konuda sıkıntı olmaz ama önemli olan sınavın bütün konuları kapsaması bu durumda çok uzun bi program olabilir kafaları karışabilir, mayıs ayında publisher işlemeyi düşünüyorum o yüzden ikinci sınavı yazılı yapmayı düşünüyorum,
ilk sınav sadece scratch olduğu için uygulamaya daha uygun gibi geldi
sorulabilecek bir uygulama fikri aklına gelen var mı?

Aynı durumdayım. Sınıfı ikiye ayırıp uygulama sınavı yapacam. Dersi işleyip yaptığım uygulamayı yapmaları istediğimde herkes yapıyor muhtemelen ezbere yapıyorlar sadece hangi kod bloğu nerde kullanılıyor bunu hafızaya alıyorlar. işlediğim konulara benzer bir örnek anlatıp yapmalarını istediğimde 18 masadan sadece 4-5 tanesi tam olarak yapabildi. diğerleri nerdeyse boştu.
algoritma mantğını kavramları zor oluyor. ya çok basit uygulama sınavı yapacam ya da kod bloklarını kağıda yazıp bu kodlar ne işe yarar diye sorup yanlarına yazmalarını isteyecem.
şimdilik kararsızım.

uygulama sınavında, bir çok kolay, bir orta zorlukta, bir tane de baya zorlayacak soru sorup bunları kaydetmelerini isteyip buna göre puan vermeyi düşünmüştüm. ama 3 uygulama için 1 ders saati yeterli gelmeyebilir.

@evliyacelebi hocam, kullandığınız, hazırladığınız materyal varsa algoritma ile ilgili paylaşır mısınız?

btogretmeni34' Alıntı:
@evliyacelebi hocam, kullandığınız, hazırladığınız materyal varsa algoritma ile ilgili paylaşır mısınız?
evet hocam algoritma ile ilgili metaryellerinizi paylaşırsanız çok seviniriz

ben uygulama sınav olarak böyle bişey hazırladım sınavdan önce bunları işlemiş olucam, denemek istiyorum notlar çok düşük olursa iptal edip yazılı yapıcam sanırım

Ekli dosyalar

Ben de uygulamalı sınav yapacağım. 5'lere kostüm değiştirme, dans, papağan programı filan, 6'lara da biraz daha matematiksel program yaptırmayı düşünüyorum. Not hesaplama, karenin alanı, 4 işlem filan yaptırmıştım sınıfta.
Sınıfı ikiye böleceğimiz için mecburen, 40 dk. üç program için hayatta yetiştiremezler.

BBNET
Geri