Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aşağıdaki linkte ai2 portable kullanımı anlatılmış. Gerekli ayarları yaptıktan sonra
yukarıdaki files linkinden AppInventorOffline_07Sept2015.zip dosyasını indirip açıklamada yazdığı gibi
1.WinStartAIServer
2.WinStartBuildServer dosyalarını sırayla çalıştırıp AI2 programını offline (standalone) kullanmaya başlayabilirsiniz.
Telefon veya tablette uygulamaları denemek için kurmanız gereken programı marketten kurarsanız kablo ile bağlantı problemi yaşayabilirsiniz. http://appinventor.mit.edu/download/MITAICompanion.apk adresindeki programı kurduğumda kablo ile bağlanmayı başardım. emulator çok geç cevap veriyor ama cihaza bağlandığınızda programdaki değişiklikleri anında cihazınızın ekranında görebiliyorsunuz.
Ben win7 64bit te sorunsuz çalıştırdım.
cihazınızı bağlamak için gerekli açıklamalar aşağıdaki yardım sayfasında çok güzel açıklanmış
local de çalışan appinventor emulator geç açılıyor yine idare eder. Ama local de çalışınca app dosyasını indiremiyoruz, karekod okutunca normalde app'yi indirmesi gerekir. Nasıl olacak?
local de çalışan appinventor emulator geç açılıyor yine idare eder. Ama local de çalışınca app dosyasını indiremiyoruz, karekod okutunca normalde app'yi indirmesi gerekir. Nasıl olacak?
localde emulatöre yada usb üzerinden bağlantı sağlayabildim. apk yı ister bilgisayara ister karekodla internet bağlantısı olmadan indirmiyor. Ama yaptığınız projeyi localde yapın ya da inventor.mit.edu sitesinde yapın .aia olarak kaydedip projenizi paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca kendi sitesinden girerseniz market tarzı bir ortamda yayınlama imkanı veriyor. yaptığım ilk uygulamayı paylaşmak isterim. Program tam bitmedi.
Kısaca amacı:
Görme engellilerin kullandığı braille alfabesini öğrenmek isteyen kişilere alıştırma yaparak öğrenme imkanı sağlıyor. Programı kullanabilmeniz için braille harflerin hangi noktalardan oluştuğunu biraz bilmeniz gerekiyor.
Markette uygulamalar var ama türkçe harfler olmadığı için işimize yaramıyor. Görme engelli öğrencisi olanlar için işe yarayabilir.