SCRATCH 2.0 KOORDİNAT DÜZENİNİ ANLAMADIM

Kodla Büyü

bloodtwister

Aktif Üye
arkadaşlar normalde ben bu topun tam merkezde başlaması için başlangıçta x0 y0 noktasına gitmesini istememe rağmen top istediğim noktada durmuyor. sanırım topa bir merkez seçmek gerekiyor ama bazı şekillerde onu elle ayarlamakta çok zorluk çekiliyor. scratch 1.4 deki gibi merkez seçmeden direk istediği noktaya istediğim nesneyi gönderemezmiyim. şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Hocam resimde kırmızı ile işaretlediğim butona tıklayıp oluşturduğun karakterin merkezine tıklaman gerekiyor. + işareti karakterinin merkezine aldığında sorun çözülecektir.

Ekli dosyalar

• Merkez.png
    Merkez.png
    46.9 KB · Görüntüleme: 535
erkna' Alıntı:
Hocam resimde kırmızı ile işaretlediğim butona tıklayıp oluşturduğun karakterin merkezine tıklaman gerekiyor. + işareti karakterinin merkezine aldığında sorun çözülecektir.
hocam teşekkürler uğraşmışsın baya resim falan ekleyerek. peki her kukla için bunu yapmak gerekiyor ama bazı öğrencilerin fare kullanma seviyesi için bu biraz zor. bunu klavyeden daha sistematik daha otomatik kolay bir yolu varmıdır yoksa tek yol bumudur. tekrar teşekkürler anlatımın için

Hocam ben sırf kukla çizimi için 2 ders ayırdım. Diledikleri gibi çizsinler denesinler diye. Merkez olayını anlatırken de burada bir + var bunu çizdiğiniz kuklanın tam ortasına tıklamanız gerekiyor dedim. İlk etapta zorlandılar. Bazıları hala zorlanıyor. Ne işe yaradığını asla anlatmadım. Bunu yapmayı unutanlar hocam benim kuklam istediğim yere gitmiyor dediklerinde oturdum yanlarına neden olduğunu gösterdim. Kendi çizimleri üzerinde sorunla karşılaştıkları anda ne işe yaradığını gösterince daha iyi anlıyorlar sanırım. Olaya en yabancı olanı +'yı ortasına getirmem gerekiyor diye öğreniyor ama yine yapıyor.

koordinaat için en güzel seçenek bence dekorlarda xy grid vardır onu kullanırsanız çok kolay olur.

BBNET
Geri