scracth-bir önceki sahneye geçme komutu?

Kodla Büyü

raid10000

Seçkin Üye
Seçkin Üye
uğraşıyorum ama bir türlü beceremedim. scracth da bir önceki sahneye geçme komutu nasıl yapılabilir? fikri olan var mı?

saygılarımla

raid10000' Alıntı:
uğraşıyorum ama bir türlü beceremedim. scracth da bir önceki sahneye geçme komutu nasıl yapılabilir? fikri olan var mı?

saygılarımla

hocam bir önceki veya sonraki sayfayı aynı komutla yapabiliyorsun. Öncelikle hangi işlemde ileri veya geri gidecegi komutu yazıyorsun. Örnegin köşeye gittiginde . Ve bu komuta kontrol bölümünden yayınla seçenegi var. Kodun içine göm bunu. Sonra karakter seçeneginden sahne seçenegine geç ve oradan yine kontrol menüsünden bu sefer yayınla degil aldıgında komutu var.Kontrol bölümünde Yayınlada verdigin degeri seçip görünümden arka plan resmini veriyorsun , yani hangi resme gitmesi gerektigini. Uygulayarak yap sonucu göreceksin.Kolay gelsin

Değişken kullanarak istediğin sahneye geçiş yapabilirsin.
Kendi yaptığım basit bir örnek (sahne kısmında da kodlar var)

Ekli dosyalar

bilişim21' Alıntı:
raid10000' Alıntı:

saygılarımla

hocam bir önceki veya sonraki sayfayı aynı komutla yapabiliyorsun. Öncelikle hangi işlemde ileri veya geri gidecegi komutu yazıyorsun. Örnegin köşeye gittiginde . Ve bu komuta kontrol bölümünden yayınla seçenegi var. Kodun içine göm bunu. Sonra karakter seçeneginden sahne seçenegine geç ve oradan yine kontrol menüsünden bu sefer yayınla degil aldıgında komutu var.Kontrol bölümünde Yayınlada verdigin degeri seçip görünümden arka plan resmini veriyorsun , yani hangi resme gitmesi gerektigini. Uygulayarak yap sonucu göreceksin.Kolay gelsin

bu dediğinizle bir sonraki sayfaya geç ya da direk sahne değişimi yapılabiliyor. benim demek istediğim; bir geri ok tuşuna basıldığında hangi sahnede olursa olsun bir önceki sahneye geçmesi, bunu yapamadım.

ekteki dosyada sonraki sahneye geçmek için komutlar var. bunu önceki sayfaya geçiş için ; scracth da önceki sahneye geç komutunu ben bulamadım ya da yok.

Ekli dosyalar

daimon45' Alıntı:

bu çalışma için de teşekkür ederim.Ama benim sorunum şu ; scracth ın hangi sahnede olduğunu anlaması gerekiyor, çünkü ben bir sol ok tuşu koyup önceki sayfaya geçmesini istiyorum. yani başka bir programda yazabileceğim algoritma şu; değişkene sahne numarasını ata ve bir önceki sahneye git.

raid10000' Alıntı:
daimon45' Alıntı:

bu çalışma için de teşekkür ederim.Ama benim sorunum şu ; scracth ın hangi sahnede olduğunu anlaması gerekiyor, çünkü ben bir sol ok tuşu koyup önceki sayfaya geçmesini istiyorum. yani başka bir programda yazabileceğim algoritma şu; değişkene sahne numarasını ata ve bir önceki sahneye git.

Hocam değişkeni ileri sahne için 1 artır, bir önceki sahne için bir azalt.

bende öyle düşündümde bunu scracth da komuta dökmede zorlandım baya :)

sizlerin paylaştığı şeyler sayesinde şöyle bir şey yaptım. belki nasıl olduğunu görmek isteyen vardır onuda ekte paylaşıyorum
saygılarımla

Ekli dosyalar

@raid10000 : hocam sizin gönderdiğiniz örnekte sahneler arası değişim için YAYIN metodunu kullanmış. sahne değişeceği zaman kukla "sahne" diye yayın yapıyor ve sürekli dinlemede olan sahne bu duyuruyu aldığında arkaplanını değiştiriyor.

@daimon45 : hocamın yaptığı örnekte farklı bir yaklaşım var. sahne sürekli değişken değerini kontrol ediyor ona göre değişiyor. değişkenin değerini de kukla belirliyor.

kukla kodları ile direk sahne arka planını değiştirme kodlarına erişilemediğinden 2 farklı yaklaşım kullanılmış.

İLAVE: resimdekini deneyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• sc.gif
    sc.gif
    3.9 KB · Görüntüleme: 1,207
daimon45' Alıntı:
Hocam aşağıdaki programı ilk sahnede sol oku, son sahnede sağ oku gizlenecek şekilde ayarlarsan daha kullanışlı olur. Benim yaptığım basiti.

sizde olan çalışmayada bakayım dedim ama maalesef açamadım,tavsiye ve yardımlarınız için teşekkürler.

raid10000' Alıntı:
daimon45' Alıntı:
Hocam aşağıdaki programı ilk sahnede sol oku, son sahnede sağ oku gizlenecek şekilde ayarlarsan daha kullanışlı olur. Benim yaptığım basiti.

sizde olan çalışmayada bakayım dedim ama maalesef açamadım,tavsiye ve yardımlarınız için teşekkürler.

Hocam ilk gönderdiğim scratch 1.4 ile yapılmıştı. Şimdi üzerinde oynayınca scratch 2.0 ile kaydedildi. Çalıştırmak için scratch 2.0 kurmanız gerekli.

ilk gönderdiğimde fazladan eklediğim şeyler sol ve sağ ok. Resimlerini gönderiyorum.

sol ok için

sağ ok için

Ekli dosyalar

• sol ok.png
    sol ok.png
    245.5 KB · Görüntüleme: 1,203
  • sağ ok.png
    sağ ok.png
    242.6 KB · Görüntüleme: 1,199
systran' Alıntı:
@raid10000 : hocam sizin gönderdiğiniz örnekte sahneler arası değişim için YAYIN metodunu kullanmış. sahne değişeceği zaman kukla "sahne" diye yayın yapıyor ve sürekli dinlemede olan sahne bu duyuruyu aldığında arkaplanını değiştiriyor.

@daimon45 : hocamın yaptığı örnekte farklı bir yaklaşım var. sahne sürekli değişken değerini kontrol ediyor ona göre değişiyor. değişkenin değerini de kukla belirliyor.

kukla kodları ile direk sahne arka planını değiştirme kodlarına erişilemediğinden 2 farklı yaklaşım kullanılmış.

İLAVE: resimdekini deneyebilirsiniz.

resimdekiler çok sağlıklı teşekkür ederim sağolun hocam.

BBNET
Geri