saray çikelataları

Kodla Büyü
Ben artık içlerinde sadece şölene güveniyorum. Büyüklere ve diğerlerine güvenmiyorum.
 
torkuda da varmış

Torku Frema markalı kakaolu sütlü fındık kreması

-MND İnş. Teks. Elk. Gıda ve Hayv. San. Ve Tic. Ltd. Şti firması tarafından üretilmiş "Loman Nedim Kakaolu Fındık Krema

-Saray Bisküvi ve Gıda San. A.Ş. isimli firma tarafından üretilen "Eldenele" kakaolu fındık ezmesi

-Oben Çikolata Şek. İml. San. Tic. Ltd. Şti. firması tarafından üretilen "Seomilky" kakaolu fındık kreması

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=13 ... e-gdo-soku
 
Bir de şu karmin böceği kanını gıda boyası olarak kullananları ifşa etsin bakanlık. Gerçi internet sitelerinde bu firmaların adı var ama bakanlığın dile getirmesi bambaşka olur.
 
halk' Alıntı:
Bir de şu karmin böceği kanını gıda boyası olarak kullananları ifşa etsin bakanlık. Gerçi internet sitelerinde bu firmaların adı var ama bakanlığın dile getirmesi bambaşka olur.
bu iş benimde kafamı çok kurcaladı ve araştırdım karminli olanları almiyim diye ama kırmızı renk tonlarında ürün yapıp, karmin boyasını kullanmayan firma yok gibi hocam (gıda boyası E-...'olanlardan biri zaten karmin boyası, direk karmin var demiyor adamlar). ayrıca kanını değil kabuğunun boyası önemli bu renk için. şöyle ki; tuzlarla iyice kaynatılıyor, renk dışındaki kalan kısmı (posası) süzülüyor, geri kalanı boya olarak ürünlerde yerini alıyor.
 
sarelle ve nutellayı tek geçerim kremada, kaliteli olmasının yanında hiçbirinin lezzeti bunlar gibi değil
 
Noluyo be.. midemkalktı yok böcekten boya yok bilmem ne. İnsanda ALLAH korkusu olacak, o da çoğu esnafta maalesef kalmamış galiba. :-1:
 
saray şirketi sağ görüşlü kişilerin oluşturduğu bir şirkettir, tarım bakanlığının bu açıklaması beni şaşırttı, saray firmasından da açıklama geldi. Durumu yalanlıyorlar:

08.06.2012 tarihli bazı basın ve yayın organlarında Eldenele kakaolu fındık kreması ürünümüzle ilgili yanlış ve yanıltıcı bilgilere yer verilmiştir. Oysaki Saray’ın hiçbir ürününde GDO’lu, katkılı hammaddeler hiçbir zaman kullanılmamıştır.

Eldenele Fındık Kreması ürünümüzde kullanılan tüm hammaddelerin analiz sonuçları ekte yer almaktadır. Öyle ki, Türkiye’nin en saygın ve en güvenilir kurumu olan TÜBİTAK MAM Araştırma Laboratuvarı’ndan alınan 05.01.2012 tarihli, 05.04.2012 tarihli ve 06.06.2012 tarihli analiz raporlarında söz konusu üründe hiçbir GDO’lu hammaddeye rastlanılmamıştır. Yine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Gözlem Gıda Kontrol Laboratuvarı’nın 05.05.2011 tarihli raporunda da söz konusu üründe hiçbir GDO’lu katkı maddesine rastlanılmamıştır. Firmamızın GDO katkılı hammadde kullanıldığı ile ilgili haberin yasal dayanağı da yoktur.

Böyle bir açıklama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılmadığı gibi Türk Gıda Kodeksi’ne göre de yasal analiz süreci henüz bitmemiştir.

Ankara İl Laboratuvarı’nın yaptığı analiz sonucuna itiraz edilmiş ve durum netleşmemiştir. Böylelikle henüz kesin bir analiz sonucu ortaya çıkmadan, Bakanlık tarafından onaylanıp internet sitesinde yayınlanmadan bazı basın ve yayın organlarında yanlış ve yanıltıcı yayınlar yapanlar hakkında da gerekli hukuki haklarımızı arayacağız. Firmamıza ait hiçbir üründe Türk Gıda Kodeksi ’ne aykırılık yoktur. Tüm tüketicilerimiz Saray’ın tüm ürünlerini gönül rahatlığı ile güvenerek tüketebilirler."
 
Geri
Üst