Sarı Ünlem İnternet Problemi

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar okulumuzda önceden özel internet kullanıyorduk sonra meb'e geçtik...şu an tüm okul tek bir modeme bağlı ve meb internetini kullanıyor.
Akıllı tahtaları da sayarsak toplam 80'e yakın cihaz internete bağlanmaya çalıyor. çoğu internete giriyor ama bazı bilgisayarlarda sarı ünlem oluyor modemi resetliyoruz sorun kalmıyor ama bir müddet sonra yine aynısı oluyor...günde en az 2-3 defa internet kesiliyor ve bazı cihazlar da yine sarı ünlem oluyor.
ben daha iyi bir modem kurmayı düşünüyorum siz ne dersiniz sorun nedir ip çakışması mı başka bir şey mi?

hocam dhcp bazen sapıtabiliyor yani ip dagıtamıyor
ya arada modemi resetleyeceksiniz
ya da her cihaza ip leri el ile gireceksiniz ki en iyi ve kalıcı çözüm budur

bizim akıllı tahtalarda da aynı sorun oldu. okuldaki BTR görevime yeni başladım. Benden önceki çalışan arkadaşı çağırdım.. ama forumlarda öğrencilerin internete girmek için kullandığı ultrasurf tarzı programların da ayarları bozduğundan bahsediyor. bunu da kontrol edecem..

benim okulda akıllı tahta yok..fakat aynı sorun bende de var,ne zaman modeme reset atsam düzeliyor bir süre sonra gene aynı oluyor,ne yapacağımı şaşırdım

hocam kablo ezildiyse de veriyor aynı hatayı ben çok şahit oldum ve ezik yeri kesip repeater ile ek yaptım düzeldi.

Kablolara ezik olsa önceden kullandığımız özel internet hattında da problemler yaşardık....
ne geldiyse başımıza meb internetine geçtikten sonra geldi

Hocam ip cakismasi oluyor. Her pc ye tek tek ip girerseniz hic baglanti da gitmez hem de sari unlem kalkar

only61' Alıntı:
Arkadaşlar okulumuzda önceden özel internet kullanıyorduk sonra meb'e geçtik...şu an tüm okul tek bir modeme bağlı ve meb internetini kullanıyor.
Akıllı tahtaları da sayarsak toplam 80'e yakın cihaz internete bağlanmaya çalıyor. çoğu internete giriyor ama bazı bilgisayarlarda sarı ünlem oluyor modemi resetliyoruz sorun kalmıyor ama bir müddet sonra yine aynısı oluyor...günde en az 2-3 defa internet kesiliyor ve bazı cihazlar da yine sarı ünlem oluyor.
ben daha iyi bir modem kurmayı düşünüyorum siz ne dersiniz sorun nedir ip çakışması mı başka bir şey mi?

denemedim ama burda eleman internet gidince modeme otomatik reset attığından bahsetmiş.

http://aaron-kelley.net/blog/2012/0...r-cable-modem-when-the-internet-goes-missing/

BBNET
Geri