sapphire hd5570 görüntü çoğaltma

Kodla Büyü

tmy83

Aktif Üye
Arkadaşlar sapphire marka hh5570 ekran kartı aldık öğretmen bilgisayarlarına. Bu ekran kartında malesef görüntüyü bir türlü çoğaltamadık. Dvi 24+1 dönüştürücü aldım olmuyor. Hdmi to vga kablo aldım olmuyor. Bu ekran kartını kullanıp çatal hariç görüntü çoğaltabilen varmı acaba ? Çatalda bazı bilgisayarlarda oluyor bazılarında olmuyor. Bide bu kartları sökelim anakarttaki dvi lardan çıkış alalım dedik o da olmadı. Anakartlar gigabyte b75m-d3v. Kafayı yemek üzereyim. Aklıma bir şey gelmiyor. Sorun ne olabilir.

evet. yada sadece proseksyona görüntü veriyor sadece rgb portundan. diğer portlar çalışmıyor.

hocam projeksyon kablolarıyla ilgili bir sorun var. Kablo eski bilgisayarlarla çatalda bir problem çıkarmıyordu. Ama yeni bilgisayarlarda sadece bir ekrana görüntü veriyor. Wİndows+ p tuşuyla olmuyor çünkü ikinci cihazı görmüyor. Ama şimdi denemdim ondada omuyor. Nedense hdmidan yada dvi dan bağladığım cihazı algılamıyor.

OS win7 ise win + P deneyin veya ati catalyst programında görüntüyü çoklamanız (klonlamanız) gerekir

ekran çözünürlüğü çok yüksek ise projeksiyon desteklemeyecek ve görüntü vermeyecektir. Çözünürlüğü azaltıp bir daha deneyiniz. Bir ihtimal belki olur.

Oda olmadı. Kartı evde denedim hdmi çıkışını lcd ye bağlayıp. Çıkış verdi. Dönüştürücülerin hiç bir işe yaramadığı kanatine vardım. 24+1 dönüştürücü aldım çalışmadı ve hdmi to vga kablo aldım oda çalışmadı. Nedense bu 24+1 dvi çıkışları çok sorunlu.

Sayın hocam aldığınız ekran kartı
http://www.hepsiburada.com/liste/sapphi ... goryId=204
adresindekiyse, ekran kartının DVI-D tipi porta sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu tür portlar basit dönüştürücülerle VGA'ya dönüştürülemezler. Aynı şey hdmi to vga kablo için de geçerlidir. İşin özü şudur, DVI-D ve HDMI portlar sadece dijital çıkış verirler, analog değer aktarmazlar bu nedenle bu portları aktif olmayan (kablo vs.) yollarla VGA'ya çeviremezsiniz. Masraf yapmak istemiyorsanız Y kablo ile işinizi görün, masraf yapmak isterseniz de 50-100 TL'ye HDMI to vga dönüştürücüler vs. var.
donanim-genel-f43/dvi-d-to-vga-sorunu-t81281.html
adresinde de olayı anlatan bir resim var.

hocam sorununuz şu.
Ya uygun dönüştürücü kullanmadığınız için sinyal alamıyorsunuz yada DVI portunuzda analog sinyal yok.
Öncelikle dönüştürücü olarak 24+1 değil 24+5 olan dan kullanmanız gerekir 24+1 olan DVI modelde zaten analog sinyal yoktur.
Eğer 24+5 olan dönüştürücü ekran kartınızın DVI kısmına uymuyorsa yani sizin ekran kartınız 24+1 ise sizin DVI çıkışınızdan zaten analog singnal yoktur.dolayısı ile VGA görüntü alınamaz.Eğer durum böyle ise mecburen monitörü DVI destekli bir modelden seçip VGA portunu projeksiyona vermelisiniz.
Hatırlatmakta fayda var :Yeni ekran kartlarının bazılarında DVI 24+5 de olsa anolog sinyal olmayabiliyor.

Ekli dosyalar

• dvi_63107.jpg
    dvi_63107.jpg
    23.8 KB · Görüntüleme: 1,097
Hiç bir dönüştürücü işe yaramadı. Benim anlamadığım nokta eğer bu 24+1 dvi çıkışlar analog sinyal vermiyorsa neden dönüştürücü üretiliyor. Yani boşa para harcanıyor. Herhalde dvi dan analog sinyal almanın yolu yok. Bende splitter aldım. Şimdilik sorunu öle çözdüm. Bu arada ekran kartı kendi sitesinde ve satılan sitelerde 24+5 şeklinde gözüküyor ama gelen 5 kartta 24+1 dvi çıktı nedense.

BBNET
Geri