Sahibinden.com ilan verirken kredi kartı bilgilerini istiyor

Kodla Büyü

izmirlim80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
468
Arkadaşlar, sahibinden.com da ücretsiz ilan verirken (ilk ilanım olacak) kredi kartı bilgilerimi istiyor. "Bu kategoride ilan vermeden önce üyelik doğrulama yapmalısınız." diye yazı çıkıyor ve kredi kartı bilgilerimi istiyor, sizde de durum aynımı acaba? ücretsiz ilan vereceksem neden kart bilgilerini istesin ki?
 
hayır o işte bi sıkıntı var biz daha yeni verdik böyle bişi yoktu
 
Ücretsiz ilana niye kredi kartı bilgisi istesin verme hocam
 
Site şöyle açıklama yazmış;

Neden?

Üyelik doğrulama işlemi,alıcıların "üyeliği doğrulanmış satıcılardan" alışveriş yapmalarını sağlamak için gereklidir.



Bende şaşırdım.
 
Hmm mesele şu arkadaşlar;

Ev veya araba ilanında bir şey istemiyor. Ben kömür sobasını satacağım için Alışveriş - Ev&Dekorasyon - Isıtma-Soğutma - Katı yakıt sobası seçeneklerini seçince kredi kartı bilgilerini istiyor. Sanırım alışveriş kategorisini seçince kredi kartı bilgilerini istiyor, mantık yine saçma ama böyle.
 
Bende de aynısı oldu geçen hafta. Ben de f. makinası ilanı verecektim. 1 kuruş falan çekiliyor sonra da iade ediliyor sanırım.
 
Yok para çekmiyorlar. Sahibinden com bence güvenilir bir site aynı şekilde ben yeni ilan verdim kredi kartımdan bir çekim olmadı kontrol ettim. Sonuçta 3d secure sistem ile cep telefonuna mesaj geliyor artık. Dikkatli incelerseniz tamamen alışveriş güvenliği için yapılmış bir uygulama. Ortalık o kadar çok dolandırıcı dolu ki adamlar tedbir için birşeyler yapmak zorunda kalıyorlar.
 
yeni uygulaması bu. satıcıyı doğrulamak için. önceden cep telefonuna ücretsiz sms ile şifre gönderiyordu ve doğrulama istiyordu. sms külfetli geldi anlaşılan.
 
Geri
Üst