S4 mini telefonda "Alan Yetersiz" hatası

Kodla Büyü

neverjealous

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
S4 mini telefonda "Alan Yetersiz" hatası ve altında "Bazı sistem fonksiyonları çalışmayabilir." uyarısı alıyorum ve hafızası boş olmasına rağmen program güncelleme / yükleme yapamıyorum. Bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim, saygılar.

clean master programı veya benzeri ile telefonunu tarattır hocam.

htc telefonumda aynı hatayı adığımda temizlettiriyorum.temp veya atık dosyaların boyutu çok şişmiş olabilir

selamlar

kafkas' Alıntı:
clean master programı veya benzeri ile telefonunu tarattır hocam.

htc telefonumda aynı hatayı adığımda temizlettiriyorum.temp veya atık dosyaların boyutu çok şişmiş olabilir

selamlar

Sayın hocam, aynı şeyi denemeye çalıştım fakat programı yüklememe izin vermiyor. Alternatif yükleme şekli önerebilir misiniz? İlginiz için teşekkürler, saygılar.

hmm anladım o zaman uygulamaların özelliklerine ve boyutlarına bak hocam. mesela foursquare ilk kurulduğunda atıyorum 20 mb sonradan bakıyorum 200 mb...(önbelleğe atılan imajlar veya dosyalar)

bu tarz programların özelliklerinden ön bellek temizleme, varsayılana döndürme gibi opsiyonlarından temizleyebilirsin. Crome tarayıcı veya normal tarayıcının özellikleri de önemli.

Umarım anlatabilmişimdir.

Selamlar

kafkas' Alıntı:
hmm anladım o zaman uygulamaların özelliklerine ve boyutlarına bak hocam. mesela foursquare ilk kurulduğunda atıyorum 20 mb sonradan bakıyorum 200 mb...(önbelleğe atılan imajlar veya dosyalar)

bu tarz programların özelliklerinden ön bellek temizleme, varsayılana döndürme gibi opsiyonlarından temizleyebilirsin. Crome tarayıcı veya normal tarayıcının özellikleri de önemli.

Umarım anlatabilmişimdir.

Selamlar

Anladım sayın hocam, deneyeceğim. Teşekkürler.
Alternatif çözümlere de açığım. :) Saygılar.

İşte bu konu hakkında Samsung'dan bir açıklama geldi. Samsung, gelişmiş özellikler ve yüksek çözünürlüklü ekran performansı için yaklaşık 7GB'lık hafıza alanının (S3'ten 1GB daha fazla) sistem dosyalarınca kullanılmasının zorunlu olduğunu belirtti ve hafıza artırma çözümü olarak da kullanıcılara microSD kart slotu desteğini sunduklarını yineledi.

1. ÇÖZÜM YOLU

Ön Bellekten Kurtulun

Play Store yani indirme marketinin verilerini temizleyiniz. Bunun için Ayarlar – Uygulama Yöneticisi buradanda Google Play Store uygulamasını seçiyorsunuz. Buradan Veriyi Sil seçeneğini seçerek Play Store’nin verilerini siliyorsunuz.

Alternatif Yöntem

Cihazınızı Recovery Mod’da açıyorsunuz. Cihazı bu moda açmak için Ses Açma + Home + Açma/Kapama tuşuna aynı anda basılı tutuyorsunuz ve cihaz kendisini kapatacaktır siz elinizi tuşlardan kaldırmayın çünkü tekrar açılacak fakat Recovery Mod’da açılacaktır. Buradan:

- wipe cache partition (önceki kurulumlardan kalan verileri temizlemek için kullanılır.)

Veya

- wipe dalvik cache (java sanallaştırması için kullanılan geçici dosyaları temizler.)

Seçeneklerinden hangisi görünüyorsa bu seçeneklerden birini seçerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Son olarak

- reboot system now

Seçeneğini seçip cihazınızı yeniden başlatıyorsunuz ve sorununz çözülüyor inşallah

2. ÇÖZÜM YOLU

Problem: Eğer Galaxy S4 16GB modelini satın almışsanız, telefonu açtığınızda 9.15GB boş alan kaldığını göreceksiniz. Bunun nedeni telefon yazılımı ve ön yüklü gelen uygulamalardır. Samsung yeni bir güncelleme ile bu alanı biraz daha artırsa da geri kalan bu az depolama alanının az olması can sıkıcıdır.

Çözüm:

Telefonunuza ek micro SD bellek takmayı düşünebilirsiniz. Ek 16 veya 32GB bellek işinizi görecektir. Samsung en son yazılım güncellemesi ile bazı uygulamaların SD belleğe kaydırılmasını sağlamıştır.
Kullanmadığınız uygulamaları siliniz. Telefonla yüklü gelen bir çok uygulamayı root etmediğiniz sürece kaldıramayacağınız için onları “Pasif” hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > Diğer > Uygulama yöneticisi menüsüne girip iki sağa kaydırıp HEPSİ bölümünden pasif yapacağınız uygulamaları tek tek üzerine tıklatıp “Devre dışı” yapın. Devre dışı butonu yerine “Kaldır” butonu varsa direk onunla kaldırın.

İnşallah sorununuz çözülür

BBNET
Geri