Sıralama kodu oluşturma.. Acil lütfen..

Kodla Büyü

nfrtnm

Üye
Merhaba arkadaşlar kpss adayları için sıralama oluşturmak istiyorum. Aday puanını yazacak ve daha önce o bölümdeki puanlarını giren adaylar arasında kaçıncı olduğunu görebilecek. Örneğin branş: türkçe, puan 89 yazıcak ve girişe tıkladığında türkçe branşındakiler için sayfa açılacak ve o listede kaçıncı olduğunu görebilecek.1 saat içince 1 kez puan girebilecek.
Doldurması gerekenler:

Ad-Soyad
Branş
Seçilebilecek branşlar:
Almanca
Arapça
Fransızca
Beden Eğitimi
Bilişim Teknolojileri
Biyoloji
Coğrafya
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Fransızca
Felsefe
Fen ve Teknoloji
Geometri
Sınıf Öğretmenliği
İlköğretim Matematik
İngilizce
Rehberlik
Kimya
Fizik
Felsefe
Müzik
Matematik
Resim/ Görsel Sanatlar
Tarih
Okul Öncesi
Sosyal Bilgiler
Türk Dili ve Edebiyatı
Türkçe
Psikoloji
Sosyoloji
Sanat Tarihi
Zihinsel
Yardımcı olabilecek birisi olursa çok teşekkür ederim...

select * from tablo adı where ders='Seçilen Ders' order by puan desc büyük puanı büyükten küçüğe sıralar

hocamın verdiği sql sorgusunu anlamadıysanız siteyi nasıl yapacaksınız merak ettim.

Hocam siteyi wordpress üzerine kurdum. veritabanı tablo üzerine hiç bilgim yok. Hocamın dediklerini yapmaya çalıştım bunu sitede nasıl göstereceğimi dahi bilmiyorum.

Hocam anladığım kadarıyla kendiniz yazmıyorsunuz . Kendinizin yazmadığı bir sayfaya bahsettiğiniz değerleri yazdırmak imkansız belkide. Sonuçta wordpress kullanıyorsunuz bu CMS butür sayfalar hazırlamanıza olanak sağlıyormu ?
Ama kodları kendiniz yazıyorsanız paylaşın birileri yol göstermeye çalışacaktır.

hocam hazır sistemler genel amaçlar için geliştirilmiş sistemler sizin bahsettiğiniz şey ise binde bir kişinin yapmak istediği bir şey. bunla ilgili hazır eklenti eklenti falan bulacağınızı sanmıyorum ama wordpress üzerine ücret karşılığı eklenti yazanlar vardır webmaster sitelerinde. benim tavsiyem böyle farklı projeleriniz için php ve mysql öğrenmek. orta seviyede php ve mysql ile bunu kendiniz yapabilirsiniz.

Biraz uğraştım da olmadı. Tabloyu nasıl koda çevirebileceğimi bilemedim. Olmayacak sanırım dediğiniz gibi yapabilecek birini bulursam yaptıracağım artık. İlginiz için teşekkürler.

Malesef google'dan baya bi baktım da bulamadım. Excelden keşke yapabilsem, siteye atabilsem. ah ah.. baya da video izledim mysql tablo için ama olmadı. teşekkürler hocam cevap için..

BBNET
Geri