Sıradan bir sınıfı lab haline getirme

Kodla Büyü

satrancsever

Site Gezgini
Okulumuzda bt lab için ayarlanmış yerde başka bir sınıf var. okulda sabahçı öğleci iki okul eğitim verdiğimiz için, ilkokul kısmı sınıfın bozulmasına müsaade etmiyor. başka boş bir sınıf var, bilgisayarları o boş sınıfa kursam, elektrik tesisatı arıza çıkarır mı?

Çok masraf yaparsınız hocam. Diğer sınıfta hazır tesisat kurulu ise çıkabilecek masraftan dolayı okulu ikna etmeye çalışın derim.

Elektrik panosu olması lazim. Oradan her PC ye bir priz gitmeli. Bina topraklama hattı panoya gelmeli. Bu olduğunda gerisi kolay. Tek masraflı tarafında bu olur. Tabi birde Ağ kabini var ama onun montajı yapıldığında sıva üstü kanallarla PC lere hat cekmen gerekir. Ağ maliyeti 1500 olsa, 1500 de elektrik panosu işleri maksimum 3000 e çıkar. Tabi diğer sınıfta hazır varsa taşınacaksa toplam 1500 ede çözülebilir. Sonuç olarak tek sıkıntı elektrik panosu gerisi kolay.

Ben Bt sınıfını bi yerden başka bir yere 2 farklı okulda taşıttım. Eski Bt sınıfının kanal elektirik panosu, elektirik kablosu, ağ kabloları prizleri vs. hepsini yeni bt sınıfında kullandık. kablonun kısa geldiği yerde yada kanalın yetmediği yerde hizmeti aldığımız elektirikci kendilerinden yenisini kullandı. İşçilik 250-300 arası verdik + malzeme parası. Bir okulda bu fiat 500 olurken bir okulda 1100 tl oldu bu yeni kuracağınız sınıfın büyüklüğüne bağlı biraz.

BBNET
Geri