Sınavsız İkinci Üniversite Hakkında...

Kodla Büyü

s_kajmeran

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Konu şrada her-telden-f29/sinavsiz-ikinci-universite-tum-bolumler-acildi-t92604-1170.html vardı... Ama hertelden bölümü son konulardan çıkarıldığından yazılan mesajlar gözükmüyor... Buradan sorayımmm

Sosyoloji istiyorum ama ne işime yarayacak bilmiyorum :) Ne okuyayım.... Lisede sözelci olmam dönemin "çalışkanlar sayısala gider" mantığıyla engellendi... Şimdi okumak istiyorum... Sosyoloji yakın geliyor ama niyeyse kararsızlık var...

Önerilerinize açığım :oops:

hocam ben de aynıyım. ikinci üniversiteden okuyacam inşallah ama hangi bölüm karar veremiyorum
iktisat dedi bi arkadaşım heryerde işime yararmış söylediğine göre. benim içimden kamu yönetimi geçiyo ama yaş 28 kaymakamlık yaşı felan geçiyo.
bu konuda gerçekten bi danışmana ihtiyacımız var anlaşılan.

arkadaşlar ben de geçen sene bu süreci yaşadım, çok düşündüm işime yarayacağı ve ilgi alanımın hangisi olduğu yönünde hep ikilemde kaldım. Ancak daha sonra düşündüm ki biz zaten bölümümüzden birtakım memnuniyetsizler duyduğumuz için bu tür bir arayış içerisinde bulunuyoruz. Acaba üniversiteye girdiğim ilk sene, şimdiki aklım olsaydı hangi bölümü yazardım, şu bölümü okusaydım keşke diye düşündüğüm bir bölüm var mı diyerek etüd ettim ve okuyacağım ikinci üniversiteyi böyle seçtim. Sanırım da yanlış yapmadım. Coğrafya ve Tarih bölümü okursam daha mı çok iş bulurum yoksa içimde ukte kalan Edebiyat mı okumalıyım diye düşündüm. Ancak ilgi alanım olmadığı ve okumakta zorlanacağım bir bölüm yerine, sadece daha çok iş bulabilir miyim diye düşünmek yerine içimden geleni seçtim. Tavsiyem bu yöndedir. Şimdiden hayırlı olsun sizlere, pişman değilim.

s_kajmeran' Alıntı:
Konu şrada her-telden-f29/sinavsiz-ikinci-universite-tum-bolumler-acildi-t92604-1170.html vardı... Ama hertelden bölümü son konulardan çıkarıldığından yazılan mesajlar gözükmüyor... Buradan sorayımmm

Sosyoloji istiyorum ama ne işime yarayacak bilmiyorum :) Ne okuyayım.... Lisede sözelci olmam dönemin "çalışkanlar sayısala gider" mantığıyla engellendi... Şimdi okumak istiyorum... Sosyoloji yakın geliyor ama niyeyse kararsızlık var...

Önerilerinize açığım :oops:

Sosyoloji için millet dersaneye gidiyor sadece onu söyleyeyim sana hocam

bende 2. sınıftayım oku sosyoloji :+1:

@karinca_52 hocam hangi üniversite? Dersler ne? Fazla zamanınızı alıyor mu uğraştırıyor mu? Sınvalar nasıl oluyor-zorluyor mu? Ne bileyim deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum, vaktiniz olur da geniş bilgi verirseniz sevinirim...

Bu benim 9. sınıfta törpülenen hayalimdi... İşin açığı bir işime yarasında istemiyorum, sadece ego tatmini diyeyim :)

Bir diğeri 2. üniversite okurken yüksek lisans yapabiliyor muyuz aynı anda?

geçen yıl treni kaçırdım oyüzden bu yıl kaçırmak istemiyorum ben de sosyoloji okumak istiyorum ama birçok arkadaş gibi kararsız kaldım. @karinca_52hocam siz biraz bilgi verebilir misiniz?
bir de okul harçları felan nekadar? yılda kaç kere sınava gircez? vs.

hocam 1. sınıfın ilk dönemi kitabın yüzünü açmadım ... tüm dersleri geçtim.... 2. dönem biraz okudum kolay geldi ... 2 .dönem 4 üzerinden 3.60 düşmüş....

fazla çalışmaya gerek yok.........

aynı ayna yüksek lisansda yapabiliyorsun...

sevdiceğim' Alıntı:
geçen yıl treni kaçırdım oyüzden bu yıl kaçırmak istemiyorum ben de sosyoloji okumak istiyorum ama birçok arkadaş gibi kararsız kaldım. @karinca_52hocam siz biraz bilgi verebilir misiniz?

205 tl harç hocam.... dönemlik vize ve final var .....

Hangi üniversite hocam, sanırım Anadolu üniv? Sınavlar nerede yapılıyor? Atatürk üniversitesi sanırım internet üzerinden yapıyor, sizde durum nedir? Sınav tarihleri esneyebiliyor mu? Yoksa belli tarihi var mı ve nerede oluyor?

Ben de geçen yıl düşünüp karar veremeyenlerdenim. Sosyolojiyi bitirince ne işimize yarar karinca52 hocam? biraz bilgilendirir misiniz? Edebiyat düşünüyorum diğer taraftan ama dersler zordur diye tereddütteyim:s nolurdu sanki matematik filan olsaydı;)

hocam hiç bir aöf bölümü zorlamaz sizi, o açıdan kafanız rahat olsun.
bu sistemde aöf'den kalmak çok zor. burada devletin amacı üniversite mezunu sayısını arttırmak, diploma dağıtıyorlar adeta.

desertrose' Alıntı:
Ben de geçen yıl düşünüp karar veremeyenlerdenim. Sosyolojiyi bitirince ne işimize yarar karinca52 hocam? biraz bilgilendirir misiniz? Edebiyat düşünüyorum diğer taraftan ama dersler zordur diye tereddütteyim:s nolurdu sanki matematik filan olsaydı;)
ben muhabbetine yazıldım ama orda insanlarla tanıştım sırf bu iş için dersaneye gittiklerini görünce şaşırdım niye diye sorunca aile hekimliği gibi her aileninde aile sosyoloğu olacağı devletin bir kaç sene içinde bunu çıkaracağı vs.. söylediler .... ne kadar doğru bilemem ... benim amacaım bitireyim belli mi olur rehber öğretmenliğe geçiş yaparız düşünce si idi başta..... baktım zor değil okuyalım dedim :D

karinca_52' Alıntı:
hocam 1. sınıfın ilk dönemi kitabın yüzünü açmadım ... tüm dersleri geçtim.... 2. dönem biraz okudum kolay geldi ... 2 .dönem 4 üzerinden 3.60 düşmüş....

fazla çalışmaya gerek yok.........

aynı ayna yüksek lisansda yapabiliyorsun...

Katılıyorum. YL ile açıköğretim beraber idare edilebilir.
Bir hatırlatma: Benim lise yıllarında hevesim iktisat bölümüydü. İktisat için başvuru yapacakken bir arkadaşımın tavsiyesi ile Halkla İlişkiler bölümüne kayıt yaptırdım. Bazı bölümlere sınavsız dikey geçiş yapılabiliyor. Bu nedenle 2 yıllı bir bölüm bitince 4 yıllk başka bir bölüme devam edebiliyorsunuz. Bu şekilde 2 diplomanız oluyor. Eğer 2 yıldan sonra da ara vermek isterseniz mola almış oluyorsunuz :)

Cevaplar için çooook teşekkürler... Kayıt tarihlerinde yeni soru ve sorunlarımla rahatsız ederim yeniden... :)

karinca_52' Alıntı:
sevdiceğim' Alıntı:

205 tl harç hocam.... dönemlik vize ve final var .....
teşekkür ederim hocam. bu aile sosyoloğu meselesini ben bi arkadaştanda duymuştum.

BBNET
Geri