Öğrenciler kısmına girmeniz gerekiyor.A-DAMAR' Alıntı:Hocam öğrenci listelerini e-okul listelerinden kopyalayarak toplu girmek mümkün mü ? Yoksa teker teker elle mi girmemiz lazım. Ayrıca öğrenci bilgilerini osdb veritabanı içindeki öğreciler kısmına mı yoksa tablo kısmına mı gireceğiz ?
fatihkultukturkan' Alıntı:YENİ BÖLÜMLER EKLENDİ. 13:14 26.10.2010
Kurulum :
1. Ekdeki sıkıştırılmış dosyanın içindeki "Ortak Sınav" klasörünü C: sürücüsünün içine açınız. (C:\ortak sınav)
2. Ortak Sınav Klasörünün içinde osdb.mdb dosyasını açıp içindeki öğrenciler tablosuna sizin öğrenci listesini eklemeniz gerekiyor.
(Derecesi kısmı her öğrenci 1-2-3 diye bir değer vermeniz gerekiyor. Çalışkan tembel zeki gibi )
Şuan içinde bizim okulun öğrenci listesi var.
3. Project2.exe dosyasını çalıştırdığınızda bir sorun yoksa çalışması gerekir.
Eğer hata vermeden çalışmışsa bir sonraki adıma geçebiliriz.
4. Öğrenci Dağıtımı düğmesine tıklayarak. Öğrenci Dağıtım Formunu açalım.
5. Dağıtılmasını istediğimiz sınıfları yandaki listeye taşıyalım. Burada dikkat edilecek bir nokta
Sınıfın Öğrenci Kapasitesini hatalı girilmemesi.
6. Listeye Eklediğimiz sınıflardan hangilerinde sınav olmayacaksa en Sağ listeden işaretini kaldırıyoruz.
7. Dağıtım adını yazıp Dağıtım işlemin Başlatıyoruz.
8. Dağıtım işlemi sırasında program bir kaç sn (bilgisayar hızına göre değişebilir) kitleniyor gibi olabilir.
9. İşlem Bitti uyarısını gördüyseniz. Başarılı bir şekilde dağıtım yapılmış demektir.
10. Sıra geldi listeleri almaya Listeler düğmesine tıklayarak Listeler Formunu açıp
11. Gerekli seçenekleri seçtikten sonra yazdır düğmesine tıklarsanız. Yazdırılmasını istediğiniz Sayfanın önizlemesini göreceksiniz.
Hata ile karşılaşan olursa lütfen hatanın resmini çekip o şekilde bilgilendirme yaparsa daha kısa sürede hataya çözüm bulabilirim.
fatihkultukturkan' Alıntı:Kodlarını yüklemeden önce hangi programları ve komponentleri kullandığımı söyleyim. Delphi 2009 kullanıyorum. Ribbon menü için devexpressi kullandım. Raporlama için fastreport kullandım. Diğer bileşenler standart bileşenler. Tabi önceden ekleyip kaldırdığım bazı bileşenlerin isimleri duruyor olabilir.
Sınıf listeleri alabiliyoruz.adn' Alıntı:Sınıf listeleri alamıyoruz galiba.Mesala 9a sınıfındaki öğrencilerin hangi sınıflarda sınava gireceklerini gösteren bir liste.
hocam şimdi gördüm teşekkürler.fatihkultukturkan' Alıntı:Sınıf listeleri alabiliyoruz.adn' Alıntı:Sınıf listeleri alamıyoruz galiba.Mesala 9a sınıfındaki öğrencilerin hangi sınıflarda sınava gireceklerini gösteren bir liste.
Listeleri Göster / Liste / Sınav Yerleri Listesi / Dağıtım Adı / Sınıf / Yazdır
İşlemlerini Sırasıyla yaparsanız sorunsuz bir şekilde listeler
Rica Ederim.adn' Alıntı:hocam şimdi gördüm teşekkürler.fatihkultukturkan' Alıntı:Sınıf listeleri alabiliyoruz.adn' Alıntı:Sınıf listeleri alamıyoruz galiba.Mesala 9a sınıfındaki öğrencilerin hangi sınıflarda sınava gireceklerini gösteren bir liste.
Listeleri Göster / Liste / Sınav Yerleri Listesi / Dağıtım Adı / Sınıf / Yazdır
İşlemlerini Sırasıyla yaparsanız sorunsuz bir şekilde listeler
A-DAMAR' Alıntı:Teşekkür ederim hocam.E-okuldan export report yapıp xls formatında listeleri aldım. Biraz düzenleme yapmam gerekti ama hallettim gibi. En büyük handikap e-okul un ad ve soyadı ayrı ayrı sütunlara bölmüş olması oldu. Şimdilik sadece isimleri numaraları ve sınıfları girdim. Soyadları elle girecem sanırım.
yapılamıyor galibaadn' Alıntı:Sınıf dağıtım şemasını değiştirebiliyormuyuz sıralar altılı düzenlenmiş bizim sınıflar 5 li sıralı.
İsterseniz sizin için düzenleme yapabilirim. Bunu seçenekli hale getirebilirim.adn' Alıntı:yapılamıyor galibaadn' Alıntı:Sınıf dağıtım şemasını değiştirebiliyormuyuz sıralar altılı düzenlenmiş bizim sınıflar 5 li sıralı.
Hocam yapılabiliyorsa çok iyi olur.fatihkultukturkan' Alıntı:İsterseniz sizin için düzenleme yapabilirim. Bunu seçenekli hale getirebilirim.adn' Alıntı:yapılamıyor galibaadn' Alıntı:Sınıf dağıtım şemasını değiştirebiliyormuyuz sıralar altılı düzenlenmiş bizim sınıflar 5 li sıralı.
Yapılabilir. Ben şimdi biraz uğraşayım bugün bitirirsem eklerim.adn' Alıntı:Hocam yapılabiliyorsa çok iyi olur.fatihkultukturkan' Alıntı:İsterseniz sizin için düzenleme yapabilirim. Bunu seçenekli hale getirebilirim.adn' Alıntı:yapılamıyor galibaadn' Alıntı:Sınıf dağıtım şemasını değiştirebiliyormuyuz sıralar altılı düzenlenmiş bizim sınıflar 5 li sıralı.
sınıf mevcutları kaçar kişi?adn' Alıntı:hocam 6 lı sıralara dağıtım yapıyor.bizim sınıflarımızda 5 erli tekli sıralardan oluşuyor sıralar.yani dağıtım şemasında 6 şarlı sıra yerine 5 erli sıra olmasını istiyorumr.Son sütundaki dağıtdığı öğrenciler boşta kalıyor.