Hatanın kaynağı veritabanını bulamamasından kaynaklanıyor. Veritabanını direk (C:\ortak sınav\osdb.mdb) olarak aradığı için farklı bir konuma kayıt yaptıysanız yada ismini değiştirdiyseniz böyle bir hatayı almış olabilirsiniz. Bunları yapmadığınız halde bu hatayı almaya devam ediyorsanız. Yarın sabah okulda birkaç bilgisayar üzerinde dener. hatanın tam kaynağını bulup çözüm yolunu veya çözülmüş sürümünü söylerim.A-DAMAR' Alıntı:Hocam tam da bu sıralar böyle bir programa ihtiyaç duyuyordum.öncelikle teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde programı c sürücüne açtım. denemek amaçlı olarak sizin öğrenci listeniz üzerinde değişiklik yapmadım henüz. Project2.exe yi çalıştırdığımda bir hata ile karşılaşıyorum. [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] '(bilinmiyor)' dosyası bulunamadı. şeklinde . Buna rağmen öğrenci dağıtım arayüzü açılıyor. Burada da Öğrenci dağıtımına bastığımda [Microsoft][ODBC Driver Manager] veri kaynağı adı bulunamadı ve varsayılan sürücü belirtilmemiş uyarısı alıyorum. sanırım mevcut sınıflar programa yüklenemiyor. Sınıflar kısmı boş geliyor.
Hocam müsadenle aklıma gelen bir ihtimali yazmak isterim.fatihkultukturkan' Alıntı:Hatanın kaynağı veritabanını bulamamasından kaynaklanıyor. Veritabanını direk (C:\ortak sınav\osdb.mdb) olarak aradığı için farklı bir konuma kayıt yaptıysanız yada ismini değiştirdiyseniz böyle bir hatayı almış olabilirsiniz. Bunları yapmadığınız halde bu hatayı almaya devam ediyorsanız. Yarın sabah okulda birkaç bilgisayar üzerinde dener. hatanın tam kaynağını bulup çözüm yolunu veya çözülmüş sürümünü söylerim.A-DAMAR' Alıntı:Hocam tam da bu sıralar böyle bir programa ihtiyaç duyuyordum.öncelikle teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde programı c sürücüne açtım. denemek amaçlı olarak sizin öğrenci listeniz üzerinde değişiklik yapmadım henüz. Project2.exe yi çalıştırdığımda bir hata ile karşılaşıyorum. [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] '(bilinmiyor)' dosyası bulunamadı. şeklinde . Buna rağmen öğrenci dağıtım arayüzü açılıyor. Burada da Öğrenci dağıtımına bastığımda [Microsoft][ODBC Driver Manager] veri kaynağı adı bulunamadı ve varsayılan sürücü belirtilmemiş uyarısı alıyorum. sanırım mevcut sınıflar programa yüklenemiyor. Sınıflar kısmı boş geliyor.
Aslında hata daha önce kullandığım bir veritabanı zipli dosyanın içine eklememiş olmamdan kaynaklanıyor. Kodun içinde o veritabanı kullanan kısımları kapattım. Hata düzelmiş olması gerekli. Yinede dediğin yöntem fikrin için teşekkür ederim.kllcnd' Alıntı:Hocam müsadenle aklıma gelen bir ihtimali yazmak isterim.fatihkultukturkan' Alıntı:Hatanın kaynağı veritabanını bulamamasından kaynaklanıyor. Veritabanını direk (C:\ortak sınav\osdb.mdb) olarak aradığı için farklı bir konuma kayıt yaptıysanız yada ismini değiştirdiyseniz böyle bir hatayı almış olabilirsiniz. Bunları yapmadığınız halde bu hatayı almaya devam ediyorsanız. Yarın sabah okulda birkaç bilgisayar üzerinde dener. hatanın tam kaynağını bulup çözüm yolunu veya çözülmüş sürümünü söylerim.A-DAMAR' Alıntı:Hocam tam da bu sıralar böyle bir programa ihtiyaç duyuyordum.öncelikle teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde programı c sürücüne açtım. denemek amaçlı olarak sizin öğrenci listeniz üzerinde değişiklik yapmadım henüz. Project2.exe yi çalıştırdığımda bir hata ile karşılaşıyorum. [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] '(bilinmiyor)' dosyası bulunamadı. şeklinde . Buna rağmen öğrenci dağıtım arayüzü açılıyor. Burada da Öğrenci dağıtımına bastığımda [Microsoft][ODBC Driver Manager] veri kaynağı adı bulunamadı ve varsayılan sürücü belirtilmemiş uyarısı alıyorum. sanırım mevcut sınıflar programa yüklenemiyor. Sınıflar kısmı boş geliyor.
Access veritabanıyla uğraşırken benim de buna benzer bir problem başıma gelmişti.
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Veri Kaynakları > Dosya DSN yolundan bir veri kaynağı oluşturarak sorunu halletmiştim.
İşinize yarayabilir.
Bu hatayı hangi işlemden sonra aldığınızı söylerseniz. Çözümü daha çabuk bulabilirim. Hatanın ne olduğunu anladım ama hangi adımda olduğunu bulursan orayı direk düzeltebilirim. Yoksa bütün kod satırlarını tarama yapmam gerekir.bilisim' Alıntı:listelere baktım da sizin öğrenci isimleriymiş dağıtılan şimdi de ''is not a valid value integer' diye bi hata veriyor dağıtım yapmıyor artık![]()