Sınıf otoritesi

Kodla Büyü

misty

Üye
merhaba arkadaşlar. 1.dönemin sonunda atandım. 2.dönem öğrencilere kuralları benimsetemedim. + - veriyodum ama karne notunuzu etkileyecek desem de anlamıyolardı. çikolata gofret mi dağıtayım bilmiyorum. yeni dönemde bilişim sınıfı da açık olacak. maddi zarar vermelerini engelleyemicem diye endişeleniyorum. daha sınıfta kontrol edemiyorum. geçmiş öğretmenlik tecrübem yok, stajı da saymıyorum.

bizim arkadaş labaratuvardaki sorunu, herkes kırdığı malzemeye alacak diyerek çözdü ve müdür beye bilgi verdi. sonuçta oturdukları yer belliyse, bir sonraki oturan kullanıma başlamadan sorunları bildirmişsse sıkıntı yok. zarar veren belli. zamanında ödetilmezse sıkıntı büyüyüp gidiyor. sonuçta lab bizim elimiz ayağımız uzun yıllar kullanılmalı.

zaten bir ders adam gibi dinleyin, ikinci ders dinlediklerinizi yaptıracağım da diyebilirsin. biz netsupport kullanıyoruz. çalışmalarını topluyoruz bakmasak bile. en azından takip edildiklerini biliyorlar. ve kesinlikle laba internet vermiyoruz. kurallar iyi ce oturana kadar. ya da etkinlik varsa.

sonuçta 5ler 900 6lar 900 kişi. labı bırak bir sene iki ayda mahvederler takibini yapmasak

Yer planı yap hocam herkese imza attır birşey olursa ona göre kimin oturduğu belli haberiniz olsun şeklinde uyar işe yarar, bende yarıyor😁

17 sene önce bu işi yaparken makinelere netop kurmuştum.Yonetim ben de idi.Nfs ve strateji oyunu kurmuştum.Uslu durmaları karşılığında oynatiyordum anlaşma bu şekilde idi.Kural cignendi mi hemen yanimda şalter kutusu vardi o hafta makinelere elektrik gitmezdi.

Öncelikle sene başında sınıf kurallarınızı belirleyin. 1 ay boyunca hiç taviz vermeden yürütün. Kuralları çiğneyen olursa sert şekilde uyarın ve PC oturmama cezası verin. Aile ile iletişime geçin. Gerekirse rehberlikten ve idareden de destek alın.

Oldukca kalabalık sınıflarda geçen yıl ilkkez girdim. Birçok öğretmenin ders antamamaktan şikayet ettiği sınıflarda çok şükür ciddi bir sorunla karşılaşmadan atlattım.

Dediğim gibi bu sizin dönem başındaki tavrınizla, kurallarınızla alakalı olarak değişebilir. Kurallarınızı çok gerekmedikçe esnetmeyin.

Gofret vs. gecici çözüm olur.😁.Zamanla bu çocukları tatmin etmez.

Seni başında mutlaka sınıf kurallarını belirleyin sınıfın belirli yerlerine büyük bir tablo şeklinde atın hocam. Herkesin oturduğu bilgisayar belli olsun. Her sınıf için artı eksi listesi yapım ve düzenli olarak tutun bunu öğrenciler kuralların kontrol edildiğini bilsin. Bu artı eksi listesinin de doğrudan dersin notuna etki edeceğini söyleyeyin. Ders işlerken vesaire kurallara uymayan bir öğrenci denk geldiği zaman hemen uyarın. Ben şahsen senelerdir bu şekilde devam ediyorum şimdiye kadar herhangi bir problem yaşamadım.

Herkesin yerini listeye göre sabitler ve bilgisayarlar size zimmetli derseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Pardus'ta her çocuk kendi şifresi ile Bilgisayarı açıp kullanıyor. Şifreyi kendisi belirledi. Çocuk gelmezse arkadaşı kullanamıyor. Şifreyi arkadaşına verdi yer değiştiler diyelim o zaman şifre kiminse o sorumlu. Ders sırasında da ara ara sınıf listesine göre kontrol yapıyorum. Kimse yerinden oynayamıyor.

ilksms
Geri