MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE
Tebliğler Dergisi : 15 MART 1993/2378
Madde 1 — Bu yönergenin amacı;
a) Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarımıza bağlı okullarımızdaki bilgisayar laboratuvarlarının düzenli ve verimli bir şekilde işletilmesini,
"Örgün Eğitim Kurumları", Okul öncesi eğitimi kurumları ile İlköğretim ve Orta öğretim kurumlarını,
"Yaygın Eğitim Kurumları", Örgün eğitim yanında veya dışında eğitim faaliyetlerinin düzenlendiği eğitim kurumlarını,
"Bilgisayar Dersliği", Bilgisayar derslerinin uygulamaları ve diğer derslerin öğretiminde bilgisayarlardan yararlanmak için ' kullanılan birden fazla bilgisayarın ve buna bağlı diğer araç ve gereçlerin bulunduğu dersliği,
"Çalışma Odası", Bilgisayar Koordinatör Öğretmenleri ile Bilgisayar Öğretmenlerinin birlikte çalışacağı, ders yazılımlarının ve diğer dokümanların bulunacağı bilgisayar dersliğine bir kapı ile bağlı veya en yakın odayı,
"Bilgisayar Laboratuvarı", Bilgisayar dersliği ile çalışma odasını,
dolaysıyla bu durumda eger bilgisayarın bulundugu bolum dısında kücük bir oda da bitişikte varsa o zaman laboratuar oluyor. yok eger sadece bir sınıf ve icinde bilgisayarlar varsa bu kez de bilgisayar dersligi deniyor.