sıfır araç mı, ikinci el araç mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan scarkci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

scarkci

Aktif Üye
sıfır araç mı almak mantıklı yoksa ikinci el araç almak mı? Araçı satarken zarar etmemek, araca yapılacak masrafları ve ödenecek vergi, sigorta, kasko gibi etmenleri düşünerek hangisi daha mantıklı sizce?

aracına göre değişir sayın hocam.. Bazı araçların ikinci el fiyatları neredeyse sıfır fiyatına hatta daha fazla olanları bile var :)

Sıfır Araç ;
4-5 yıl bineceksin
Garantinin devam etmesi için bakımlarını yetkili serviste yapacaksın
Bu bakımlarda özel servislere göre 2 kat fazla para vereceksin
Arabayı satarken aldığın fiyatın 6-10 bin altına satacaksın
Üzerine kuş pislese kuşa atar yapacaksın
Uykularında acabalarla yaşayacaksın

2. el araç ;
1-2 yıl bineceksen
Aynı aracın sıfırından 10-15 bin daha ucuza alacaksın
Kazalı - Hasarlı - Pertli araç riskini göze alacaksın
Lan bu arıza ışığı ne oldu da yandı şimdi diye dertlenmeyeceksin
Sanayideki ustalarla kanka olacaksın

Bunların hepsinin dışında bir ayrıntı eğer param var arkasını düşünmem diyorsan tabiki sıfır araç.
Ama bu parayı anca biriktirdim elimde avcumda olan bu diyorsan 2. el al 3-5 bin de kenarda dursun.

An itibariyle hiçbiri :puhaha:
Şaka bir yana üstteki arkadaşların yorumlarına katılmakla beraber
şu anda 0 araç alacaksanız minimum 38 bin tlye dacia dokker van alabilirsiniz (ki o da ticari araçtır kesinlikle tavsiye etmem )

tabi ki 0 araç alınır. Uzun süre kullanacaksan 0 al rahat rahat bin ikinci el arabalar tam bir bomba ne çıkacağı belli değil

ilkayla' Alıntı:
Sıfır Araç ;
4-5 yıl bineceksin
Garantinin devam etmesi için bakımlarını yetkili serviste yapacaksın
Bu bakımlarda özel servislere göre 2 kat fazla para vereceksin
Arabayı satarken aldığın fiyatın 6-10 bin altına satacaksın
Üzerine kuş pislese kuşa atar yapacaksın
Uykularında acabalarla yaşayacaksın

2. el araç ;
1-2 yıl bineceksen
Aynı aracın sıfırından 10-15 bin daha ucuza alacaksın
Kazalı - Hasarlı - Pertli araç riskini göze alacaksın
Lan bu arıza ışığı ne oldu da yandı şimdi diye dertlenmeyeceksin
Sanayideki ustalarla kanka olacaksın

Bunların hepsinin dışında bir ayrıntı eğer param var arkasını düşünmem diyorsan tabiki sıfır araç.

Ama bu parayı anca biriktirdim elimde avcumda olan bu diyorsan 2. el al 3-5 bin de kenarda dursun.

Tabiki sıfır araç
1- 6 yıl önce aldım hala biniyorum.
2- yılda 1 defa yetkili servise gidiyorum ve rutin bakım yaptırıyorum yılda sadece 200 tl fazla
3- şu an satsam fiyatı aldığım paranın 6-7 bin tl üzerinde
4- kuş ta pislese çamur da bulaşsa kafan rahat biniyorsun

memlekette araba şarap gibi durdukça değer kazanıyor o yüzden sıfır araç alırsan satarken üzerine koyup satarsın merak etme
tabi birde enflasyon yüksek yukarda arkadaş yazmış şu dacia lar bi 5 - 6 sene önce 20000 - 25000 aralığında satılıyordu şimdi en ucuzu 40000 olmuş yuh e şimdi nasıl fiyat düşşün

Bence 1 2 yillik mumkunse garantisi devam eden bakimlari yetkili serviste yapilmis 2. El bir japon arabasi :-)

Araçı satarken zarar etmemek, araca yapılacak masrafları ve ödenecek vergi, sigorta, kaskoyu dert ediyorsan 5 yaşında araba alacaksın. ne çok yıpranmıştır ne de dediğin gibi masrafları çoktur.

Önemli olan sıfır veya ikinci el araç değil ülkem insanın hangi aracı ön plana çıkaracağı. Beş para etmez araçları sırf tutulan marka diye yere göğe sığdıramıyorlar.Tabiki o markaların kötü olduğunu söylemiyorum ama A marka araç full oğlu full öteki B marka sadece full gel gör ki B aracı hem tutuluyor hem de satarken her türlü pahalı

fantasio' Alıntı:
Önemli olan sıfır veya ikinci el araç değil ülkem insanın hangi aracı ön plana çıkaracağı. Beş para etmez araçları sırf tutulan marka diye yere göğe sığdıramıyorlar.Tabiki o markaların kötü olduğunu söylemiyorum ama A marka araç full oğlu full öteki B marka sadece full gel gör ki B aracı hem tutuluyor hem de satarken her türlü pahalı
:+1:

sezginozturk' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-2012-enjoy-plus-otamatik-euro-5-motor-266389184/detay
hocam benim araç satılık düşünürsen istediğin servise gösterebilirsin.
Hocam , maşallah , şiir gibi bir ilan yazmışsın.Akıcı,içeriği dolu severek okudum...Okuyanın soru sormasına gerek kalmaz...

Bence marka da önemli bu konuda eğer toyota, vw, ford, opel gibi tutulan araçlardan alabiliyorsanız sıfır alın satarken bile kar edebilirsiniz. Sahibinden ör;2012 fiyatlarına bir de eski forumlarda 2012 sıfır fiyatlarına yapılan yorumlara bakarak demek istediğimi anlarsınız.

BBNET
Geri