SİTEDE TÜRKÇE KARAKTER SORUNU

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jhake
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jhake

Üye
Arkadaşlar üzerinde çalıştığım şu sitede türkçe karakter sorunu bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Sayın hocam, sitenizdeki problemin kaynağı yazı tipini değiştirmek içih CUFON denilen bir javascript yönteminin kullanılmasından kaynaklanıyor. Bu yöntemde kullanılan yazıtipi Türkçe karakterleri desteklemediğinden Türkçe karakterlerde sorun çıkıyor.
Eğer sitenizin <head> bölümündeki aşağıdaki kodları silerseniz probleminiz ortadan kalkar ama yazı tipi olarak Arial kullanılmaya başlanır. Eğer ben mevcut yazıtipini kullanmaya devam etmek istiyorum diyorsanız da cufon tekniğini google'dan arayıp, inceleyin.
Kod:
<script src="js/cufon-yui.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/cufon-replace.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Open_Sans_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Open_Sans_Light_300.font.js" type="text/javascript"></script> 
<script src="js/Open_Sans_Semibold_600.font.js" type="text/javascript"></script>

türkçe karekter sorunu yaşadığın sayfaları bir editörden aç ve kodlama dilini utf 8 yap hocam sonra kaydet. düzelecektir. Utf 8 yaparken bomsuz olsun hocam bom yazısını işaretlemeyin...

fatih22222' Alıntı:
türkçe karekter sorunu yaşadığın sayfaları bir editörden aç ve kodlama dilini utf 8 yap hocam sonra kaydet. düzelecektir. Utf 8 yaparken bomsuz olsun hocam bom yazısını işaretlemeyin...
Sayın hocam, bahsettiğiniz problem bu şablonda yok. Sayfa zaten UTF-8 olarak kayıtlı.

BBNET
Geri