forumdas' Alıntı:Süt izni öğretmene yok da ne demek. Ayrıca idareci de özün de öğretmendir.
Devlet Memurları Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrasında; "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükmü yer almaktadır.
http://www.memurlar.net/haber/557851/
Buna göre öğretmenler, eğitim-öğretim hizmetlerini haftalık ders programları bütünlüğü içerisinde yerine getirmek durumundadır ve bu yönüyle çalışma saatleri diğer devlet memurlarına göre meslek olarak farklılık arz etmektedir.
yağmur07' Alıntı:Sınıf öğretmenleri dahi kullanıyor süt iznini. İlk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1 buçuk saat diye hatırlıyorum. Ben kullanmıştım formatörken. Sabahtan öğlene kadar okulda durayım. Öğleden sonra kullanayım demiştim. Müdürün hoşuna gitmemişti tabi. Sonra öğlen arasına 1 saat erken çıktım. Aradan sonra tekrar okula geldim. Çıkışta da 1 saat erken çıkıyordum. Yani toplam 2 saat kullandım. İlk 6 ay. İkinci 6 ayda da öğlen arasını 1 saat uzatarak kullandım yine. Çıkışta normal saatte çıktım. İdarecilere bırakırsak hiç işlerine gelmiyor süt izni.
acer50' Alıntı:forumdas' Alıntı:Süt izni öğretmene yok da ne demek. Ayrıca idareci de özün de öğretmendir.
Devlet Memurları Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrasında; "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükmü yer almaktadır.
yazıyı okursanız süt izni verilir demiyor zaten, ders programı ona göre düzenlenir diyor. öğretmen diğer memurlar gibi değildir. yazıya göre sen sabahçı isen, ben sabah ilk 2 saat gelmeyeceğim diyemiyorsun. sadec e sana seçme hakkı veriyor sabahçı veya öğlenci şeklinde. idareci de özünde öğretmen tabi ama, idareci ve rehber öğretmenlerin mesai saati 8-17 ve 8-15 olduğu için onların saat seçim hakkı mevcut.
Buna göre öğretmenler, eğitim-öğretim hizmetlerini haftalık ders programları bütünlüğü içerisinde yerine getirmek durumundadır ve bu yönüyle çalışma saatleri diğer devlet memurlarına göre meslek olarak farklılık arz etmektedir.
yağmur07' Alıntı:Sınıf öğretmenleri dahi kullanıyor süt iznini. İlk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1 buçuk saat diye hatırlıyorum. Ben kullanmıştım formatörken. Sabahtan öğlene kadar okulda durayım. Öğleden sonra kullanayım demiştim. Müdürün hoşuna gitmemişti tabi. Sonra öğlen arasına 1 saat erken çıktım. Aradan sonra tekrar okula geldim. Çıkışta da 1 saat erken çıkıyordum. Yani toplam 2 saat kullandım. İlk 6 ay. İkinci 6 ayda da öğlen arasını 1 saat uzatarak kullandım yine. Çıkışta normal saatte çıktım. İdarecilere bırakırsak hiç işlerine gelmiyor süt izni.
sınıf öğretmeni süt iznini göstererek normal öğretim okulda öğleden sonraları gelmedi, ekders kesilmedi, müfettiş soruşturma açtı, faiziyle ekdersler geri alındı. Yazıda belirtiyor zaten sınıf öğretmeni dersleri aksatmayacak şekilde, yani branşçıların dersinde kullanacak süt iznini. ben öğleden sonra gelmeyim diyemiyorsun, yapan, izin veren yanlış yapıyor.
Durumunuzu bimere yazın, gelen cevaba göre hareket edin bence, gelen cevap da zaten benim yazdıklarım doğrultusunda olacaktır.
forumdas' Alıntı:"Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır."
"yazıya göre sen sabahçı isen, ben sabah ilk 2 saat gelmeyeceğim diyemiyorsun. " Bunu neye istinaden söyleyebiliyorsunuz?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 ncı maddesinin IV üncü fıkrası Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı başlığında; "bu sınıf bu kanun kapsamına giren kurumlarda eğitim ve öğretim vazifesiyle görevlendirilen öğretmenleri kapsar." denilmektedir. Buna göre öğretmenler, eğitim-öğretim hizmetlerini haftalık ders programları bütünlüğü içerisinde yerine getirmek durumundadır ve bu yönüyle çalışma saatleri diğer devlet memurlarına göre meslek olarak farklılık arz etmektedir.
Bu bağlamda;
1-İkili öğretim yapılan eğitim kurumlarında görev yapan sınıf öğretmenlerinin haftalık ders programlarının; hangi dönemde görev yapmak istedikleri göz önünde bulundurularak düzenlenmesi; tekli öğretim yapılan eğitim kurumlarında görev yapan sınıf öğretmenlerinin haftalık ders programlarının ise öğretmen ile okul idaresi işbirliği içinde dersleri aksatmayacak şekilde düzenlenmesi,
2-Diğer alanlarda görev yapan öğretmenlerin ders programlarının süt izni istekleri de göz önünde bulundurularak dersleri aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.
mevzuat' Alıntı:süt iznini istediğiniz saatte kullanırsınız. derse girememe durumunuz oluşursada ek ders alamazsınız. doğrusu budur. yani kanunisi budur.
Bu nedenle, Kanunun ruhuna uygun olacak şekilde süt izni kullanmak isteyen öğretmenler ve eğitim kurumu idarecileri işbirliği yaparak hiçbir tarafın mağdur edilmeden süt izninin kullanılmasının sağlanması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilecektir.
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün 11.04.2014 tarih ve 869/1502350 sayılı Batman Valiliğine göndermiş olduğu görüş yazısında özetle; ‘süt izini kullanan yönetici ve rehber öğretmenlerin (yarım gün ve daha az süre ile izinli olmaları halinde) ek dersinde kesinti yapılamayacağı, ancak fiilen derse girmesi gereken öğretmenlerden süt izni kullananların ise, süt izni kullandıkları saatlere rastlayan ders görevleri için ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün olmadığı’ belirtilmektedir.
niye onların çocuklarının anne sütüne ihtiyacı yokmuymuş yada vermemiş/verdirmemişlerler mi?Sınıf öğretmenleri dahi kullanıyor süt iznini. İlk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1 buçuk saat diye hatırlıyorum. Ben kullanmıştım formatörken. Sabahtan öğlene kadar okulda durayım. Öğleden sonra kullanayım demiştim. Müdürün hoşuna gitmemişti tabi. Sonra öğlen arasına 1 saat erken çıktım. Aradan sonra tekrar okula geldim. Çıkışta da 1 saat erken çıkıyordum. Yani toplam 2 saat kullandım. İlk 6 ay. İkinci 6 ayda da öğlen arasını 1 saat uzatarak kullandım yine. Çıkışta normal saatte çıktım. İdarecilere bırakırsak hiç işlerine gelmiyor süt izni.
Süt izni btr de olsanız, normal öğretmende olsanız kullanırsınız. Burada idare her gün süt izni kullanılacak saatlere programda ders koymaması gerekir. Aynı şekilde Fatih BTR öğretmenleri de bu saatlerde izinlidirler. Bu kanunla verilmiş bir haktır. Yönetmelikler ve görüş yazıları kanunla çelişemez. FBTR nin de bu saatlere gelen ücreti aynı Rehber öğretmenler ve idareciler gibi kesilemez. Öğretmende ise bu saatlere gelen ders saatlerine ders konulmaz. Dolayısıyla bu saatlerde zaten dersi olmadığı için ücret tahakkuk etmeyecektir.
Hocam benim bildiğim süt izni öğretmene yok normalde. sadece idareci ve rehber öğretmenler için var(Yanlış bilgi) yönetmeliğe göre, bizim durum tamamen belirsiz olduğu için bence 2-3 kişiye sorun, hangisinin cevabı işinize geliyorsa ordan yürüyün
Öğretmenim, haklarımızın her geçen gün törpülendiği bu dönemde, lütfen daha dikkatli fikir paylaşımlarında bulunalım.
Hocam 2013 yılında bu konuyla ilgili sıkıntı yaşamıştı okulumda , okul idaresi,il milli eğitime, onlarda bakanlığa görüş sormuşlardı, öğretmen mesai saati açısından diğer memurlardan farklı olduğu için, öğretmenin isteği üzerine ders programı düzenlenmeli diye tavsiye bildirmişlerdi.Merhaba,
Bir bayan bilişim öğretmeni, süt izni kullanmaktadır ve aynı zamanda okulda bilişim teknolojileri rehber öğretmenidir. Bu durumda ek dersi nasıl düzenlenir.
günde 2 saatte süt izni var. Ekdersi neye göre nasıl yapılmalı, bilgisi olanlar açıklarsa sevinirim.
Çocuğunuzun öğretmeninin programı ona göre düzenlenmesi gerekirdi.yıllar önceki msj hocam, benim çocuk ilkokula başlayacak seneye. Yazdıklarım fikir paylaşımı değildi, resmi yazılardan alıntı yaptım. İşinize gelmiyor, benim de işime gelmiyordu, hatta mantıklı da gelmiyor ama durum böyle. Sonradan değiştiyse ki hiç zannetmiyorum bilemem.
Diğer tarafı da düşünmeniz lazım, çocuğumun öğretmeni her gün öğleden sonra 2 saat izin alsa, derse girmese ne hissederdim acaba?