Sürekli BİOS ekranı açılıyor

Kodla Büyü

poseidonn

Site Gezgini
Mesajlar
85
Arkadaşlar merhaba, Bilişim Teknolojileri sınıfımızda bir kaç bilgisayarda, açılış tuşuna bastığımızda sürekli BİOS ekranı açılıyor ve bu ekrandan çıkılmıyor,çözümü ne olabilir?
 
1 yol: Bios'u fabrika ayarlarına al (Load optimized default) seç, F10 ile kaydet çık.
 
  1. Sabit disk veya RAM sorunu olabilir: Sabit diskinizde veya RAM'inizde bir sorun varsa, bu da bilgisayarınızın açılışında BIOS ekranının açılmasına neden olabilir. Sorunu çözmek için, bilgisayarınızın açılışını kontrol edin ve sabit disk veya RAM hatalarını gösteren herhangi bir mesajı veya uyarıyı not edin. Bu mesajları kullanarak, sorunu belirleyebilir ve gerektiğinde sabit diskinizi veya RAM'inizi değiştirebilirsiniz.
  2. BIOS pili boşalmış olabilir: Bilgisayarınızın BIOS pili boşalmışsa, bu da BIOS ekranının açılmasına neden olabilir. Sorunu çözmek için, bilgisayarınızın kasanın içindeki BIOS pili kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin.
 
Geçen sene yeni kurulan sınıfta BİOS pili sıkıntı olabilir mi acaba?Bu sorunla karşılaştığımız bilgisayar sayısı artmaya başladı.
 
Hocam benimde tekno pc aynı sıkıntı var. Güç kablosunu çıkarıp taktığımda sorun geçiyor. Servise göndermeyi düşünüyorum ama sorun bazen çıktığı için denk gelmezse bir şey yapmadan göndereceklerini düşünüyorum. Bu konuda tavsiyeniz ne?
 
sabit disk hatası.
diski değiştirin bios ayarları default a alın düzelir
 
Geri
Üst