computing' Alıntı:
14 günlük fark neyse de bu vergi dilimi hadisesi çok can sıkıcı adamlar verirmiş gibi yapıp vermiyorlar, agam eylenir benimle (
https://www.youtube.com/watch?v=gF_yEiLWAzg)
Ne yazıkki devletimiz vergi için ilk başvurduğu kişiler önce işci, sonra memur.. arada bir esnaf, aklına düşerse işadamları..
Devlet sizin çok para kazındığınızı tespit etmiş

Belki benim 4-5 katım kazanan esnaflardan fazla vergi veriyorum. Bu noktada hem devletin hemde vergiden çalan esnafın utanması lazım.
Bilmeyen arkdaşlara matrah hakkında bilgi :
Vergi dilimine girmenin anlamı maaştaki matrah toplamının 12000 TL olması demektir.
Maaşınızın yaklaşık yarısı, ekdersinizin
bürütünün tümü matrah olarak eklenir. Maaşınız 2500 tl, ekdersiniz 700 tl ise maaştan 1200+ekdersten 800 tl matraha eklenir.
Özel hizmet tazminatı vs matraha dahil olmaz. Bundan dolayı polisler 9-10 ayda, maaşı 2500 tl olan işci 5-6 ayda vergi dilimine girerken ortalam bir öğretmen (sınıf öğretmeni olsun) 7-8.ayda vergi dilimine girer.
Matrah her yıl güncellenir, bir çalışan %15 vergi ile ocak ayına başlarken 12000 TL matrahı tutturunca %20, 29000 TL'yi tutturursa % 27... olur,
Bizdeki matrahın "Çok matrah birşey" deyimi ile alakasını nedir bilemedim ama esaslı bir deyimmiş.