ne yapacak o kadar tef mezunlaı?oskicazz' Alıntı:meslek liselerinde kapanıyor bilişim bölümleri, boşuna tartışmayın bizlerde norm fazlasıyız seneye zaten
oskicazz' Alıntı:meslek liselerinde kapanıyor bilişim bölümleri, boşuna tartışmayın bizlerde norm fazlasıyız seneye zaten
...AKADEMİA' Alıntı:oskicazz' Alıntı:meslek liselerinde kapanıyor bilişim bölümleri, boşuna tartışmayın bizlerde norm fazlasıyız seneye zaten
???
Öyle mi? Yani bir duyum mu aldınız hocam, yoksa bir takım girişimler yapılıyor mu? Bunu ilk defa duyduğum için şaşırdım açıkcası.
...SeA_' Alıntı:Bunu ancak Allah bilir kendilerinin bile şu anda bildiklerini sanmıyorum nitekim son anda iyi bir yardımcı bilgilendirme yaparsa açılır yok açıklama yapılmasa adı bile anılmaz yada bugün meb açılır der yarın bakanımız çıkıp açılmaz diyebilir
Şimdi ben buraya niye çıktım bunu izaha gerek yok hesabı![]()
BaRBaRYaN' Alıntı:...AKADEMİA' Alıntı:oskicazz' Alıntı:meslek liselerinde kapanıyor bilişim bölümleri, boşuna tartışmayın bizlerde norm fazlasıyız seneye zaten
???
Öyle mi? Yani bir duyum mu aldınız hocam, yoksa bir takım girişimler yapılıyor mu? Bunu ilk defa duyduğum için şaşırdım açıkcası.
hocam bir bölümü her yere açarsan sonucu bu olur
.
ÇPL de var BİLİŞİM
Ticaret te var BİLİŞİM
Meslek te var BİLİŞİM
bu kadar mezundan kaç tanesi bilişim işi yapıyor !!!
ilçelerde şube müdürleri bu yüzden yeni okullarda bilişim açma taraftarı değiller...
Katılıyorum :+1:biltek99' Alıntı:Ben de bir BÖTEci olarak mesleğin ilk yıllarında Meslek Lisesi hayaliyle ortaokulda çalışıyordum.Ancak yıllar geçtikçe bu hayalim tam tersi şekilde Meslek Liselerinin uzak durulması gereken okullar olduğu şekline dönüştü. Bu dönüşümde etkili olan Meslek lisesinde çalışan arkadaşlarımın anlattıkları büyük rol oynadı. Öğrenci profili zamanla aşağıya doğru gidiyor. Sözün kısası başınıza dert almak istemiyorsanız Meslek Lisesinden uzak durun.(Ülke çapında kendini ispatlamış birkaç tanesini tenzih ederek söylüyorum.)
..keplir' Alıntı:BaRBaRYaN' Alıntı:...AKADEMİA' Alıntı:oskicazz' Alıntı:meslek liselerinde kapanıyor bilişim bölümleri, boşuna tartışmayın bizlerde norm fazlasıyız seneye zaten
???
hocam bir bölümü her yere açarsan sonucu bu olur
.
ÇPL de var BİLİŞİM
Ticaret te var BİLİŞİM
Meslek te var BİLİŞİM
bu kadar mezundan kaç tanesi bilişim işi yapıyor !!!
ilçelerde şube müdürleri bu yüzden yeni okullarda bilişim açma taraftarı değiller...
Bulunduğum ilçede 3 meslek lisesinde de bilgisayar bölümü var ve milli eğitim Müdürlüğünün önümüzdeki yıl için ilk planı 2 sinin kapatılması. Bölümün geleceği pek parlak gözükmüyor. Alan tanıtımı yapıyorum ne öğrenciler ne de veliler hiç istekli değiller. Buradan çıkınca ne iş yaparım diyene bir şey diyemiyorum artık.
BaRBaRYaN' Alıntı:şu ana kadar öğrenci talebi anlamında sıkıntı hiç yaşamadım
ama konu MEZUNLARIN İSTİHDAMI olunca maalesef bilişim alanı mezunu birçok öğrenci bilişim işi ile uğraşmıyor...
yamandogan' Alıntı:Milli eğitim müdürü müdürlerle yaptığı toplantıda Web Tasarımı dalını kapatmalarını istemiş halk eğitimde bunu 3 ayda kursla verilebilir demiş.veri tabanı açacaz seneye. Bilişim tek yeni güncel afilli ilgi çekecek bi dal lazım. Yoksa bölümün geleceği yok