Rotasyon Geldi

Kodla Büyü
Daha çok yakın bir zamanda yapılan büyük haksızlıklar karşısında bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla sessiz kalan insanların bugün bangın bangır bağırdığını görmek şaşırtmıyor beni. 12-13 yıldır öğretmenim ama şunu bu yıl anlayabildim. Öğretmen camiasının çoğunluğu kendi rahatından başka hiçbir şeyi umursamıyor. Ne gelecekse başımıza müstehak gözüyle bakıyorum artık. Zamanında sarı öküzü vermeyecektik...

Rotasyon yer değiştirme takviminde yok:

Yemin ediyorum bizim camiayı anlayamıyorum. Yazılan mesajların bir kısmını okuyabildim sadece. Bir öğretmen A okulunda emekli olana kadar çalışıyormuş, iyi okulda olan ayrılmak istemiyormuş. Devlet dairelerinde çalışan memur arkadaşlar da yer değiştirmiyor mesela bununla ilgili rotasyon var mı? 50 senedir aynı koltukta oturan siyaetçiler var onlara rotasyon gelsin önce :)

Uygulanması imkansız konuda birbirinizi kırmayın arkadaşlar
Ülkemizde sistem her konuda işini kurallara kanunlara uygun yapanı enayi yerine koymakla cezalandırılmakla yürüyor

Bir çok arkadaşımızla önce zorunlu hizmeti aradan çıkarmak için yüksek puanlarla uzak yerlere tayin olduk
2 sene geçmeden af çıktı. Evinin olduğu semte veya turizm bölgelerine atananlar olduğu yerde kaldı.

Atanınca KYK borcunu cezalı olarak faziyle ödedim. Ödemem bittikten 1 ay sonra hala ödemeyenler için faizi %75 ini silip üstüne taksitle yapılandırma hakkı verdiler

BT öğretmenleri olarak çoğumuz Y kuşağıyız mevcut yasalarla emeklilikte 60 yaşı bekleyeceğiz. Maalesef norm fazlası sorunu yakın gelecekte hepimizi vuracak. Çok ciddi bir nüfus azalması var. Öğrenci yok okul yok kimi nereye rotasyon yapacaklar

Uygulanması imkansız konuda birbirinizi kırmayın arkadaşlar
Ülkemizde sistem her konuda işini kurallara kanunlara uygun yapanı enayi yerine koymakla cezalandırılmakla yürüyor

Bir çok arkadaşımızla önce zorunlu hizmeti aradan çıkarmak için yüksek puanlarla uzak yerlere tayin olduk
2 sene geçmeden af çıktı. Evinin olduğu semte veya turizm bölgelerine atananlar olduğu yerde kaldı.

Atanınca KYK borcunu cezalı olarak faziyle ödedim. Ödemem bittikten 1 ay sonra hala ödemeyenler için faizi %75 ini silip üstüne taksitle yapılandırma hakkı verdiler

BT öğretmenleri olarak çoğumuz Y kuşağıyız mevcut yasalarla emeklilikte 60 yaşı bekleyeceğiz. Maalesef norm fazlası sorunu yakın gelecekte hepimizi vuracak. Çok ciddi bir nüfus azalması var. Öğrenci yok okul yok kimi nereye rotasyon yapacaklar
Kesinlikle doğru. Önümüzdeki 5 yıl içinde öğrenci sayıları ve dolayısıyla norm ihtiyacı bilişim başta olmak üzere tüm branşlarda azalacak ve öğretmenleri atayacak okul bulmakta zorlanacaklar.

rotasyon görevi olan meslekler belldir ve atanmadan önce bilinir. Çoğu memurun rotasyon gibi bir durumu yok, yıllarca aynı kurumda olunca verimsiz mi oluyor yoksa çöreklenmiş mi? Rotasyon olduğunu bilen meslekler yerleşmez bir yere ama ben göreve başlarken yoktu ve puanlarıma göre yerleştim, kimin hakkını yiyerek yerleştim acaba?

Kısaca okumuş aydın kesim dediğimiz öğretmenlerin birbirinin yerine göz dikmesi kusura bakmayın ama cok sıg düşüncedir.

Atama takviminden de anlaşıldığı üzere bu sene de uygulan(a)mayacak Rotasyon.

Son 1 senede Proje okulu ataması, Norm Fazlası ataması(İlçe Grubu), eş durumu atamasında çok büyük gürültü çıktı. Bakanlığın şu anda rotasyon atama yapma direnci de yok becerisi de.

O yüzden görüş yazmanın anlamı da yok.

Aynı okula gelmek isteyen başkaları da olabilir. 35 yıl aynı yerde çalışmak istemek bence bencillik. Yerin güzelse herkes güzel yerde çalışma hakkına sahip olabilmeli.

Aynı okula gelmek isteyen başkaları da olabilir. 35 yıl aynı yerde çalışmak istemek bence bencillik. Yerin güzelse herkes güzel yerde çalışma hakkına sahip olabilmeli.
Gıda mühendisi arkadaş 10 yıldır Ankara nın 160 km uzağında bir ilçe tarımda çalışıyor. Ankara il tarım müdürlüğüne gelmek istiyor nasıl gelebilir? Tarım Bakanlığı çalışanlarına rotasyonla mı?

Gıda mühendisi bizim sorunumuz değil hocam. Onların şartları başka çalışma yükümlülükleri vs başka. Bizdeki gibi zorunlu doğu hizmetleri, il içinde farklı eğitim bölgeleri var mı bilmiyorum. Varsa da olumsuzluklar karşısında sendikal yollarla haklarını aramasını öneririm. Öğretmenlerde rotasyonsuzluk sıkıntı. Zorunlu hizmete doğuya gidenler, afla batıda kalanlar. Beklentileri gerçekleşemeyenler. Tonla farklı durum var.

Bana hava hoş gerçi. Yerim iyi. Çok uzun süre bir okulda yada ilçede kalmayı sevmiyorum. Bakanlık bana muhtemelen hiç rotasyon uygulayamayacak :)

Bu alanda Guiness rekoru bile varmış. 61 yıl 43 gün. Link: https://www.trthaber.com/haber/duny...an-ogretmen-guinness-rekoru-kirdi-930247.html

Bıraksan bizde de olur. Bana ters.

Gıda mühendisi bizim sorunumuz değil hocam. Onların şartları başka çalışma yükümlülükleri vs başka. Bizdeki gibi zorunlu doğu hizmetleri, il içinde farklı eğitim bölgeleri var mı bilmiyorum. Varsa da olumsuzluklar karşısında sendikal yollarla haklarını aramasını öneririm. Öğretmenlerde rotasyonsuzluk sıkıntı. Zorunlu hizmete doğuya gidenler, afla batıda kalanlar. Beklentileri gerçekleşemeyenler. Tonla farklı durum var.

Bana hava hoş gerçi. Yerim iyi. Çok uzun süre bir okulda yada ilçede kalmayı sevmiyorum. Bakanlık bana muhtemelen hiç rotasyon uygulayamayacak :)

Bu alanda Guiness rekoru bile varmış. 61 yıl 43 gün. Link: https://www.trthaber.com/haber/duny...an-ogretmen-guinness-rekoru-kirdi-930247.html

Bıraksan bizde de olur. Bana ters.
Hepsi memur hocam birine rotasyon olsun diğerine olmasın olur mu? Öğretmenlerin %80 ni atanırken rotasyona tabi tutulacağını bilmeden atandı. Sonradan oyunun kuralı değişmez. Yaparsın yasayı yenileri ona tabi tutarsın sorun biter. Müfredatı maarif model yaptın kademeli geçiyorsun ara sınıfları dahil edemedin, etmemeliydin zaten. Yeni atanacaklara getir rotasyonu( tüm memurlara ) zırt pırt oy uğruna zorunlu hizmet affı da getirme hiç kimse itiraz etmez.

Son düzenleme:
öyle bir dünya yok hocam. doğuda yıllarca çalışıp batıya gelemeyen binlerce insan var. yok öyle en merkezi, en başarılı okullarda onlarca yıl çalışmak. benden kat kat düşük puanlı insanlar merkezi okullarda krallıklarını ilan etmişler yıllardır çalışıyorlar. Bir tek onların mı hakkı merkezi ve başarılı okullarda çalışmak? Görev yeri değişen öğretmen ders yapamıyor ne demek? yapamayan bıraksın emekli olsun ya da bakkal işletsin. ben 4 yıldır norm fazlasıyım okul okul geziyorum. 350 puanım var 7 sene doğuda çalıştım. evimden 55 km uzağa gidip geliyorum 4 yıldır. Memnun değilim, ama işimi hakkıyla yapıyorum,ağlamıyorum. 150-200 puanlı 20 yıllık öğretmenler merkezde tüm imkanlara sahip okullarda krallar gibi mesleklerini icra ediyorlar. Benim torpilim yok ve o merkezi okulda çalışmak benim de hakkım. ve bu rotasyon bana bu şansı veriyor. ben o 350 puanı toplamak için 7 sene insanlık dışı şartlarda dişimi sıkarak çalıştım. 4 senedir de ayda 2500 km yol yaparak mesleğimi yapmaya devam ediyorum. Artık bir yerden başlanacak ve çöreklenmeler son bulacak.
Rotasyon olunca ne olacağını sanıyorsun ki sana iyi okul mu açılacak? Rotasyona tabi olan öğretmenler ilçe içerisinde kendi aralarında yer değiştirecek bu kadar. Rotasyon doğudan batıya öğretmen mi çekecek? Kaldı ki batıda norm fazlalığının hattı hesabı yok.

Rotasyonun nedir?
12 yıl ve üzeri çalışalar birbiri arasında yer değiştirir sadece. Kimse görece iyi okula, evine yakın okula gelemeyecek rotasyon ile.
Maalesef durum bu.
Bizim branş çok az olmakla birlikte yeni yeni emekli veriyor, verecek duruma geldi. 1999 öncesi atananların emeklilik hakkı var. 26-27. Yılı çalışıyorlar. 22-23 yaşında atanmış olsalar 50-55 yaşlarındalar ve emeklilik hakları var. Ancak emekli olmak çok zor gelirin 1/3e düşüyor. Yani emekli oranları pek işe yaramıyor tayin için. 99 Eylül sonrası atanan biri ise daha 48-50 yaşlarında. Emeklilik için 10 yılı var en az.
Ayrıca tayin durumları her yıl daha kötü olacak. Nüfus verileri ortada 5-10 yıl sonra merkezi yerler hariç öğrenci sayıları oldukça azalacak. Akademide yan alan eğitimi ve geçiş gibi imkanlar olursa il içi tayin imkanı olabilir. Sistem tıkanmış durumda, özür durumu olanlara bile boşluk yok.

Son düzenleme:
Hepsi memur hocam birine rotasyon olsun diğerine olmasın olur mu? Öğretmenlerin %80 ni atanırken rotasyona tabi tutulacağını bilmeden atandı. Sonradan oyunun kuralı değişmez. Yaparsın yasayı yenileri ona tabi tutarsın sorun biter. Müfredatı maarif model yaptın kademeli geçiyorsun ara sınıfları dahil edemedin, etmemeliydin zaten. Yeni atanacaklara getir rotasyonu( tüm memurlara ) zırt pırt oy uğruna zorunlu hizmet affı da getirme hiç kimse itiraz etmez.
Aslında kural yeni değil. 2015te rotasyon yönetmeliğe girdi. Ancak hiç uygulanmadı.
Diğer iddia: Rotasyon kanunda yok yönetmelik ile uygulanamaz.
Yanlış: kanun idareye yer değişikliği için yetki veriyor ve kurallar yönetmelik ile belirlenir diyor. Yetkisi var MEBin.

Şimdi çoğu arkadaş mütevazılıktan dolayı ben kpss de yüksek puan aldım benim okulum benim hakkım diyemiyor veya demiyor olabilir. Lakin ben onların adına da derim. Rotasyon olabilir herkes yaparsa biz de yaparız sorun değil arkadaşlar da, söylemesi ayıp benim kpss puanı biraz yüksek. çok zeki olduğumdan değil yanlış anlaşılmasın, o zamanlarda gecemizi gündüzümüze kattık biraz da abarttık çok çalıştık. şimdi bazı arkadaşlar sırf daha düşük puan aldıkları için gittiği yerlerde daha fazla puan alarak benim hakkımla kazandığım okula gelir de beni yerimden ederse benim hakkım yenmiş olmuyor mu? benim mağduriyetim ne olacak?

ha zaten rotasyon olmasına ihtimal vermiyorum. sadece böyle bir durumun da olduğunu belirtmek için yazdım. bence olaya bu pencereden de bakılmalı.

Şimdi çoğu arkadaş mütevazılıktan dolayı ben kpss de yüksek puan aldım benim okulum benim hakkım diyemiyor veya demiyor olabilir. Lakin ben onların adına da derim. Rotasyon olabilir herkes yaparsa biz de yaparız sorun değil arkadaşlar da, söylemesi ayıp benim kpss puanı biraz yüksek. çok zeki olduğumdan değil yanlış anlaşılmasın, o zamanlarda gecemizi gündüzümüze kattık biraz da abarttık çok çalıştık. şimdi bazı arkadaşlar sırf daha düşük puan aldıkları için gittiği yerlerde daha fazla puan alarak benim hakkımla kazandığım okula gelir de beni yerimden ederse benim hakkım yenmiş olmuyor mu? benim mağduriyetim ne olacak?

ha zaten rotasyon olmasına ihtimal vermiyorum. sadece böyle bir durumun da olduğunu belirtmek için yazdım. bence olaya bu pencereden de bakılmalı.
ilahi hocam olayı kpss ye kadar nasıl götürdünüz? :D
Benim ve birçoğumuzun atandığı dönemde atamaya açılan iller belliydi en batı Aksaray :)yani fulleseniz de gideceğiniz yer belli. Çok severek çalıştık doğuda orası ayrı. Köydeyim puanım yüksek, il emriyle gelen merkezde, puanı 2 haneli. Rotasyon gelsin ve beni daha uzak bir köye gönderecekse göndersin! çünkü uzak köydeki 12 yıldır çalışıyorsa merkez benim değil onun hakkı!

Aslında kural yeni değil. 2015te rotasyon yönetmeliğe girdi. Ancak hiç uygulanmadı.
Diğer iddia: Rotasyon kanunda yok yönetmelik ile uygulanamaz.
Yanlış: kanun idareye yer değişikliği için yetki veriyor ve kurallar yönetmelik ile belirlenir diyor. Yetkisi var MEBin.
Hocam kanun idareye genel vekalet gibi yetki vermez. Kanunda net ifade olmayan konuda yönetmelikle düzenleme hukuki olarak dayanaksız olur. Zaten ÖMK ya rotasyon maddesi konulması çok tartışıldı. Ama konulmadı. Konulsaydı yönetmelik dayanağı o kanun maddesi olurdu. Şu anda olmadığı için uygulama sıkıntılı. Zaten dün yayınlanan tayin yer değiştirme takviminde de rotasyona dair bir ibare yok.

Hocam kanun idareye genel vekalet gibi yetki vermez. Kanunda net ifade olmayan konuda yönetmelikle düzenleme hukuki olarak dayanaksız olur. Zaten ÖMK ya rotasyon maddesi konulması çok tartışıldı. Ama konulmadı. Konulsaydı yönetmelik dayanağı o kanun maddesi olurdu. Şu anda olmadığı için uygulama sıkıntılı. Zaten dün yayınlanan tayin yer değiştirme takviminde de rotasyona dair bir ibare yok.
Rotasyon ve diğer bazı maddelere, Eğitim iş dava açmış, TES dava açacaklarını beyan etmiş. Sonucu göreceğiz. Eğitim birsen ise olumsuz maddeleri saymış hukuki değerlendirme sonucu ne yapacağımıza karar vereceğiz yazmış.
Aklınıza şu soru geliyor mu: 2015 yönetmeliğinin rotasyon maddesine dava açılmış mı? Cevap: Evet. Dava açılmış ve kazanılamamış.

Rotasyon ve diğer bazı maddelere, Eğitim iş dava açmış, TES dava açacaklarını beyan etmiş. Sonucu göreceğiz. Eğitim birsen ise olumsuz maddeleri saymış hukuki değerlendirme sonucu ne yapacağımıza karar vereceğiz yazmış.
Aklınıza şu soru geliyor mu: 2015 yönetmeliğinin rotasyon maddesine dava açılmış mı? Cevap: Evet. Dava açılmış ve kazanılamamış.

Bekleyip görelim bakalım nasıl sonuçlanır. Rotasyon olmuş olmamış benim için çok fark etmiyor ama mağduriyetler yaratılmasını da istemem. Mesela şu andaki norm fazlası atama süreci mağduriyet yaratmaya gebe bir süreç. Bu süreç de Rotasyon da mağduriyete sebep olmadan gerçekleşir umarım yada hiç gerçekleşmez

ilksms
Geri