Rotasyon Geldi

Kodla Büyü
Ama olmali ya.Hatta bir okulda 12 sene bile cok.8 en ideali.Tamam bazi arkadaslar okulun dibinden ev aliyor burada 15 sene kaliyor.Ozellikle sinifcilarda bu durum coktur.Ama bu okula da 20 sene disaridan gelemeyen oluyor.
Simdi bir soru.Dogu yada Guneydogu Anadoluda en cok bilisim ogretmeni ihtiyaci hangi sehir ve ilcede?Alan degisikligi yapilacak.

Ben şuna karşıyım:
Benden düşük puanlı kişinin benden daha iyi okulda yıllarca işgal gerçekleştirmesine,
Milletin uzun yıllar çalışıp biriktirdiği puanla boş gösterilmeyen kadrolara norm fazlası vb. kadrolarla doldurulmasına...

!00 puan altındaki adam geliyor batıya, il emriyle bir yere yerleşiyor ve beğeniyorsa ömrünün sonuna kadar orada...
Bu işleyiş şöyle olmalı... İl dışından gelen puanı yettiğince merkeze yaklaşmalı. Daha önceden merkeze yakın yerlere gelmiş kişiler de merkeze isterlerse puanları yettiğince yaklaşabilmeliler. Puanı arttıkça daha merkezi okullara puanı yetip yerleşebilmeli. KHK ile 2010 yılında milleti doğuya sapladılar. Batıdakiler ödüllendirildi. Zorunlu hizmet yapmadan sabit kaldılar. E ne oldu? Yeni atama adamlar batıda işgal ettiler konumlarını. Bazı konumlarda norm fazlası oldular ya da olmadan kaldılar. Ancak doğudakiler batıya gelemedi, gelenler de köylerden çıkamadı. İl içi atamlarda yer açılmaz oldu. Açılan yerler de özür durumuna, norm fazlasına yarıyor. En azından rotasyon gelirse sirkülasyon olur. Puanı yüksek olanlar da istedikleri yerlere gidebilir. Düşük olanlar da biraz düşük profilli okullarda çalışır böylece. 30 yıl bir okulun kadrosunu işgal etmenin önüne geçilir. Adalet herkese lazım. Ha bundan önce varolan rotasyon uygulanmadığına göre bu da uygulanmaz. Ancak uygulanması iyi olur. Sistem şu an kilitlenmiş durumda ve rahatlama olur. Ancak şu var bu rotasyon uygulanacaksa da ilçe içi veya il içi olarak uygulanmalı. Kimse de mağdur edilmemeli. Sonuçta buna sebep olan MEB... Şu da var kimse gelip düşük puanla daha iyi okullarda çalışmanın kendi hakkı olduğunu söylemesin rica ediyorum.

Deveye sormuşlar, neren eğri ,neyim doğruki demiş misali bizim neyimiz doğruki rotasyona seviniyorlar.her işimiz adaletsizlik haksızlık olmuş kendimizle ilgili bir hata olunca bağırmaya başlıyoruz.Toplumsal çürümüşlük bu zaten.sadece haksızlığı kendimizle ilgili olunca bağırmakla buluyoruz yolu.Burdan çöreklenme deyimini mesela idarecinin yüzüne söyleyebilirsiniz buraya çöreklendiniz diye,il milli eğitim müdürne diyebiliyormu sun Buradaki meslektaşlarım diyebiliyorsun.Asıl çürümüşlül budur

Bunun tek amacı emekliliği gelmiş olanları korkutup acaba emekli edebilir miyiz? Öteki türlü, özellikle bizim branş için, değiş-tokuş ve bolca mahkeme. Sıkıntı şu: günlük politikalar çok büyük sorunlar çıkarıyor. Planlama sıfır.

Lütfen sınırları aşmayın. Herkes ne yaşıyor bilmeden insanlara garip şeyler yazmayın. Çöreklenmek “Bir yere ya da bir imkâna hak etmediği hâlde yerleşmek, orayı uzun süreli ve rahatsız edici biçimde sahiplenmek” demek. Gerçekten meslektaşlarınıza bunu mu demek istiyorsunuz?

okulları iyi okul kötü okul diye ayırabiliyorsun.kötü okullarda çalışanlara yapsana ek ödeme.köylerde çalışanlara ulaşım yemek vs ek ödenekler verilmesini yıllardır savundum.orada çalışmanın cazip hale getirilmesini meslektaşlarımızın isteyerek gideceği koşulların oluşturulmasını dile çok getirdim ama bırakın bunları yapmayı ek puan vermeyi bile fazla gördüler
bu kafa yapısındaki yetkililer sorun çözer mi sizce? bunların yapacakları yeni sorunlar yaratmaktan başka birşey değil.

Bir öğretmen iyi bir okulda çalışıyorsa neden değiştirsin ? Herkes öyle bir okulda emekliliğe kadar çalışmak ister. Kötü okuldan iyi okula gelen de bir daha gitmek istemeyecektir. İnsanın doğası bu. Bunun neresi anormal ? Yasalara aykırı bir durum var mı ?
Ne çöreklenmesi ? Ağızınızdan çıkanı kulağınız duymuyor !

Doguda, hayatta burada calisilmaz, ben burada 1 dk bile duramam( ihtiyaci da cok olacak) dediginiz il ve ilce var mi?Alan degisikligi geliyor bu yuzden soruyorum.

Benim 400 puanla gidemedigim okullarda 120 puanli ogretmenler calisiyor.
İstanbul, Siirt, Hakkari, Urfa, Kars, Bitlis buralarda bilisim ogretmeni durumlari nasildir?

Proje okullarına kritersiz bir dilekçeyle atanmaya sesleri çıkmayanlar, insanların hizmet puanıyla atandığı okullara haksızlıkla geldiğini ima ediyor. Allah hidayet versin. Önce proje okullarındakiler dağıtılsın yüksek sesle itiraz edin, yerlerine hizmet puanına göre atamalar yapılsın rotasyonu sonra düşünürüz.

Daha önce de yazdım. Okul idarecilerinin rotasyonu varsa, öğretmenin de olmalı. Ama hakkaniyetli olmalı. Görevlendirme ile eski okulunda ihtiyaç varsa çalışmamalı, bunu okul idarecilerinde yapıyorlar. Adam 8 yıl çalışmış, süresi dolmuş, kadro başka okulda ama eski okulda görevlendirme.

Meb niye okul idarecilerine rotasyon koydu, öğretmenlere niye rotasyon uygulamak istiyor bunu biz öğretmenlere açık açık bilgi vermeli. Kimsenin kafasında soru işaretleri olmamalı. Açıklamazsa dedikodular alır başını gider. Herkes kendi menfaatine olan neyse onun olmasını ister. Karar verici meb olduğuna göre öğretmenlerin performansının düşmesini istemiyorsa bu rotasyon uygulamasını yapacaksa öğretmenlerin çoğunu ikna etmeli diye düşünüyorum.

Burda öğretmenlerin suçu ne anlamadım. Eş durumu atamasında öğretmenler diğer mesleklere tabii durumda. Eş durumu ile merkez ilçeye depo olarak atanıyor ve puanı düşük. Sonra norm fazla ataması ile merkezde bir okula geliyor bunun sonucu yüksek puanlı kişi merkeze gelemiyor. KPSS puanı ile atandık hizmet puanı siramatik ile atandık torpil yok hepsi hakkımız ile bumu coreklenmek. Kendi çabam ile her gittiğim okula BT sınıfı kurdurdum yada yenilettim. Geçen sene uğraş çaba ile BT sınıfını yenilettim şimdi emeksiz biri gelip sınıfa çöksün. Her yıl okula bankalar,kurumlar aracılığı ile bilgisayar,fotokopi Makinesi getirir ama coreklenme olsun. Torpil ile biryere gelenlere laf söylensin hakkı ile gelene değil. Bu sistemin tıkanma sebebi eş durumu tayinlerinin yanlış yapılıp yığılma olması.

Hocamızın dediği gibi bu sistemin açığı ve öğretmenlerin yer değiştirme mağduriyetinin en büyük sebebi özür grubu il/ilçe emridir. Batının en güzel illerinden birinde merkez ilçede her öğretmenin çalışmak için can attığı bir okulda 30 küsür puanla çalışan var. Ben rotasyona tabi değilim ufak bir ilçede kenar mahalle okulunda çalışıyorum ama bilişim sınıfım yeni kuruldu çocuklarım okula başladı düzenimi bozmak istemem. Kimse zorla yerinden edilmek istemez

Aileyi mağdur etmeyelim diye il emri diye bir şey uydurdular diğer herkesi mağdur ettiler şimdi de sistem şişti başka aileler mağdur oldu.sarı çizmeli Mehmet ağa da 300 puanla 15 sene ilçe merkezine gelmeyi beklesin yanı başında kırmızı cüzdanı olanlar 80-90 puanla istedikleri ilin istedikleri yerine gidebilsin.ne güzel hayat.
En son bitlsite yanyana olan çift Bursa’yı istedi biri İnegöl’e atandı diğeri il emrine verildi,şimdi 2 si de nilüferdeler.yıldırma resen gönderileceğiz diye yaygara koparıyorlar.diyecekleirm bu kadar.

Aileyi mağdur etmeyelim diye il emri diye bir şey uydurdular diğer herkesi mağdur ettiler şimdi de sistem şişti başka aileler mağdur oldu.sarı çizmeli Mehmet ağa da 300 puanla 15 sene ilçe merkezine gelmeyi beklesin yanı başında kırmızı cüzdanı olanlar 80-90 puanla istedikleri ilin istedikleri yerine gidebilsin.ne güzel hayat.
En son bitlsite yanyana olan çift Bursa’yı istedi biri İnegöl’e atandı diğeri il emrine verildi,şimdi 2 si de nilüferdeler.yıldırma resen gönderileceğiz diye yaygara koparıyorlar.diyecekleirm bu kadar.
İkisi de nilüferde ise Niye yıldırım a resen gönderilsinler ki

İçlerine doğmadıysa norm fazlası olmalılar hocam
Anladım hocam. O kadar çok konu var ki kafam karıştı kusuruma bakmayın. Genel eleştirinizde de katıldığım hususlar var orada demek istediğinizi anladım sanırım
Ayrıca nilüferden yıldırıma resen giderlerse iyi bence. Çok daha kötüsü de olabilir bu ilçe grupları ile

Bunu tasarlayanların amacı sizce hak adalet sağlamak mı? Bişi! halledecekler ona zemin hazırlanıyor. O bişi yapılırkende bir sürü ama önemsiz! mağduriyet yaratılacak.

Çözüm sandığınız sorunun ta kendisi olmaya devam edecek.

Proje okullarına kritersiz bir dilekçeyle atanmaya sesleri çıkmayanlar, insanların hizmet puanıyla atandığı okullara haksızlıkla geldiğini ima ediyor. Allah hidayet versin. Önce proje okullarındakiler dağıtılsın yüksek sesle itiraz edin, yerlerine hizmet puanına göre atamalar yapılsın rotasyonu sonra düşünürüz.
meb de mantık arama neyı dogru yapıyor ki.

Bu tarz kararlar öğretmenlere göre değil devletin menfaatine göre alınmalı. Köyde çalışanlar rotasyon istiyor, merkezde çalışanlar istemiyor. Maalesef hepimiz kendi keyfimize göre değerlendiriyoruz. Ancak şu da bir gerçek ki: bir insan nerede çalışırsa çalışsın, kurumun ağır taşı olmamalı. 10 küsur sene bir okulda çalışan öğretmen ile yeni gelmiş öğretmene müdürün iş yaptırabilme durumu asla aynı değildir. Uzun yıllar aynı yerde çalışan öğretmenlerin de suya sabuna dokunmadan ağa gibi takılması da kabul edilemez. Ben de merkezi bir okulda çalışıp keyfi yerinde bir öğretmenim. Allah için doğruyu konuşmak gerekir. Devlette işleyişin sağlığı ve her personelin ini taşın altına koyması açısından rotasyonu şart görüyorum. Asker, polis iki üç yılda bir yer değiştiriyor da sadece öğretmenin mi aile düzeni bozuluyor? Eğer mesele aile düzeni ise bu da geçersiz. Ancak ekonomi ise buna bir şey diyemem

• Beğen
Tepkiler: omd
Arkadaşım ben söylemlerimin farkındayım herhangi bir hakaret vs yok işine gelmiyorsa okuma geç bana akıl verme. Artı sen o yere 10 yılda gelmişsin eyvallah,peki sizlerin onlarca yıl işgal ettiğiniz bu merkez okullarına gelmek isteyipte 10’larca yıl gelemeyenler ne yapacak? Sen yırttın onlar ölsün. Senin ondan ne artın var? Tek farkın önce atanmış olmak mı? Senin gibi 10larca yıl doğuda vs bedel ödeyen insanların ödülü ne olacak? Kocaman bir hiç. Neden? Çünkü sen bedel ödedin. Bir tek siz bedel ödediniz. Rotasyon kimseye,hiç bir zümreye yer açmak için yapılmıyor bırakın bu şehir efsanelerini. Yapılır,yapılmaz orası ayrı ancak her lafı çıktığında çöreklenenlerden yükselen bu sesler hoş değil.
Ben sizin öğretmen olduğunuza inanmıyorum. Bu mantığı bir öğretmen kuramaz. Çok basit bir kural var, bir okula tayin isteyenlerden en yüksek puanlı olan öğretmen o okula atanır. Sen istediğin okula geleceksin diye oradaki öğretmen istemediği bir okula zorla gönderilecek, bu da senin hoşuna gidecek. Üstelik bunu kendine hak göreceksin. Sebebi de senin zor şartlar altında çalışmış olman. Olur da bir gün istediğin ve sevdiğin bir okulda çalışırsan rotasyon söylentileri çıktığında bu yorumlarını tekrar yazacak mısın bakalım? Ben buraya çöreklendim ama gitmem lazım haklısınız diyecek misin bakalım?

Zorunlu hizmet afları çıkması da İllerde yığılmaya neden oldu. Ben zorunlu hizmetimi yaptım. Herkes sırayla yapıp gelseydi bu yığılma olmayacaktı. Ama kaç kere af çıktı, neden? Anlamadım bir türlü.

15 yıllık öğretmenim. 13 yıldır aynı okuldayım. bulunduğum okul merkezi iyi bir okul. okulumu seviyorum. gitmek istemem. ancak rotasyonu destekliyorum rotasyon olmalı. fakat kademeli olarak olmalı. yani bugünden yarına hemen olmaz. rotasyonu koyarsın, kaç yıl? 12 yıl. o zaman ilk uygulama 12 yıl sonra başlar ve her sene devam eder. yani bir öğretmen rotasyona tabi olacağını rotasyonden birkaç ay önce öğrenmez, mesleğe başlamadan öğrenir ve ona göre başlar. Asker ve polislerde rotasyon var. bir asker veya polis nasıl ki mesleğe başlamadan önce gittiği ilde kaç sene çalışacağını biliyor ve tayinin ne zaman çıkacağını biliyorsa öğretmeninde rotasyonu bu şekilde olmalı. bu sayede batıyada gitsen doğuyada gitsen kaç sene çalışacağını bilir aile-ev vs. planlamanı ona göre yaparsın. ayrıca bölgelerin hizmet puanları farklı, bence maaş katsayılarıda farklı olmalı. imkanların kısıtlı olduğu veya hayat pahalılığının fazla olduğu yerdeki öğretmen-polis-asker-memur farklı maaşlar almalı. çankaya da çalışan bir öğretmen ile muş varto da çalışan bir öğretmen aynı maaşı almamalı. keza ankaranın şereflikoçhisar ilçesinin köyünde çalışan bir öğretmenle çankaya merkezdeki bir öğretmende aynı maaşı almamalı.

kimsenin bir yere çöreklendiği, kimsenin bir yerleri işgal ettiği yok.
Bunu demek kendini bilmezliktir. Ağzından çıkanı duymamazlıktır.

ben 13 yıldır okulumdayım. Sıkıldım. evimin dibindeki okula gelmek için kaç yıldır tayin kovalıyorum. Çıkmıyor ne yapayım.
Benim okulumdaki birçok arkadaş, okulun çevresinde yakınında ev aldılar, çocuklarını ona göre okullara yazdılar. Tıpkı benim tayin istediğim okuldaki arkadaşlar gibi.

senin benim hakkımı gaspetmiş mi? Hayır.
Hak senin benimken zorla gelip ya da torpil vs ile gelip o hakkı elimizden alıp o okulda çalışmış mı? Hayır.
eee neyin tantanasını yapıyoruz?

Ben X okuluna gittim, kafama yattı, evimi barkımı aldım, çoluğumu çocuğum okula filan yazdırdım. Ona göre plan yaptım. Şartlar benim için uygun olduğu sürece de kalmak istiyorum. Kime ne?

Zaten ders yükü arttığında norm açılıyor. Benden yüksek puanlı birinin geldiğini farzedelim, ders yükü azaldığında norm düştüğünde zaten norm fazlası olma ihtimalim var. İstesem de istemesem de bana ihtiyaç duyulan bir yere gideceğim o zaman.

ama A okulunda çalışanlar var, B okulunda çalışanlar var. iki okulda da boşluk yok. A dakileri B ye B dekileri A ya almanın mantığı nedir?

Yukarda bir arkadaş yazmış, 8 yılda idareci, 4 yılda bir öğrenci değişiyor.
Asker polis hakim savcı doktor gibi göreve başlarken bunlar bilinse ona göre insanlar düzen kurar ilişki gerçekleştirir planlama yapar ekonomisini düzenler...
ama durup dururken haydi yallah dendiğinde herşey altüst olur.

küçük şehirlerde sorun olmaz belki. en fazla 3-5 dakka daha fazla gidersin. Ama istanbul gibi, ankara gibi büyük şehirlerde yer değiştirmek çile...
2km lik yolu insanlar 1 saatte gidiyor.

ilksms
Geri