kimsenin bir yere çöreklendiği, kimsenin bir yerleri işgal ettiği yok.
Bunu demek kendini bilmezliktir. Ağzından çıkanı duymamazlıktır.
ben 13 yıldır okulumdayım. Sıkıldım. evimin dibindeki okula gelmek için kaç yıldır tayin kovalıyorum. Çıkmıyor ne yapayım.
Benim okulumdaki birçok arkadaş, okulun çevresinde yakınında ev aldılar, çocuklarını ona göre okullara yazdılar. Tıpkı benim tayin istediğim okuldaki arkadaşlar gibi.
senin benim hakkımı gaspetmiş mi? Hayır.
Hak senin benimken zorla gelip ya da torpil vs ile gelip o hakkı elimizden alıp o okulda çalışmış mı? Hayır.
eee neyin tantanasını yapıyoruz?
Ben X okuluna gittim, kafama yattı, evimi barkımı aldım, çoluğumu çocuğum okula filan yazdırdım. Ona göre plan yaptım. Şartlar benim için uygun olduğu sürece de kalmak istiyorum. Kime ne?
Zaten ders yükü arttığında norm açılıyor. Benden yüksek puanlı birinin geldiğini farzedelim, ders yükü azaldığında norm düştüğünde zaten norm fazlası olma ihtimalim var. İstesem de istemesem de bana ihtiyaç duyulan bir yere gideceğim o zaman.
ama A okulunda çalışanlar var, B okulunda çalışanlar var. iki okulda da boşluk yok. A dakileri B ye B dekileri A ya almanın mantığı nedir?
Yukarda bir arkadaş yazmış, 8 yılda idareci, 4 yılda bir öğrenci değişiyor.
Asker polis hakim savcı doktor gibi göreve başlarken bunlar bilinse ona göre insanlar düzen kurar ilişki gerçekleştirir planlama yapar ekonomisini düzenler...
ama durup dururken haydi yallah dendiğinde herşey altüst olur.
küçük şehirlerde sorun olmaz belki. en fazla 3-5 dakka daha fazla gidersin. Ama istanbul gibi, ankara gibi büyük şehirlerde yer değiştirmek çile...
2km lik yolu insanlar 1 saatte gidiyor.