öyle bir dünya yok hocam. doğuda yıllarca çalışıp batıya gelemeyen binlerce insan var. yok öyle en merkezi, en başarılı okullarda onlarca yıl çalışmak. benden kat kat düşük puanlı insanlar merkezi okullarda krallıklarını ilan etmişler yıllardır çalışıyorlar. Bir tek onların mı hakkı merkezi ve başarılı okullarda çalışmak? Görev yeri değişen öğretmen ders yapamıyor ne demek? yapamayan bıraksın emekli olsun ya da bakkal işletsin. ben 4 yıldır norm fazlasıyım okul okul geziyorum. 350 puanım var 7 sene doğuda çalıştım. evimden 55 km uzağa gidip geliyorum 4 yıldır. Memnun değilim, ama işimi hakkıyla yapıyorum,ağlamıyorum. 150-200 puanlı 20 yıllık öğretmenler merkezde tüm imkanlara sahip okullarda krallar gibi mesleklerini icra ediyorlar. Benim torpilim yok ve o merkezi okulda çalışmak benim de hakkım. ve bu rotasyon bana bu şansı veriyor. ben o 350 puanı toplamak için 7 sene insanlık dışı şartlarda dişimi sıkarak çalıştım. 4 senedir de ayda 2500 km yol yaparak mesleğimi yapmaya devam ediyorum. Artık bir yerden başlanacak ve çöreklenmeler son bulacak.