Rotasyon Geldi

Kodla Büyü
Batı bir ilin köyünde 15 senedir aynı okuldayım. ilk 3 yıldan sonra her sene tayin istedim baktım açılan yer yok sonra vazgeçtim zaten. buralara puanımız ile geldik kimsenin torpili ile değil şimdi gelen rotasyon ile beni batının köyünden doğunun köyüne göndermeyecek ya bakanlık . yanıbaşımızdaki köydeki arkadaş ile yer değiştireceğiz olay bu. burda herkes kendi açısından düşünüyor ben okulumun güzargahına uygun yerden ev aldım çünkü arabamız bir tane ve bazı günler ben veya eşim minibüsle otobüsle okula gidiyoruz. tamam sen beni al başka bir okula ver vermeye de ne geçecek eline .sadece benim ulaşım konusunda hayatımı zorlaştıracaksan başka da birşey olmayacak .devletin her okulu okuldur nerde olsa çalışırız sorun yok ancak ben bakın köydeyim dikkat ediniz ona rağmen puanım yetmiyorsa yetmiyor diyip oturdum aşağı 15 senedir aynı kurumdayım. tayinin zorunlu olması saçma kabul edilebilir birşey değil .sürekli yer değiştirmek hoşuma gitseydi polis olurdum ,asker olurdum savcı hakim olurdum çünkü onların şartları baştan belli . oyun ortasından kural değiştirmek çok tehlikeli bir durum kaçırdığımız nokta bu. bugün bu konuda oyun iiçinde kural değişir benim canımı yakmaz pas geçer desteklerim ama bir sonraki oyuniçi kural değişikliği benimde canımı yakar o zaman başlarım ağlamaya.iş işten geçmeden bunun farkında varmalıyız diye düşünüyorum. aynı şey bes te de devlet katkısı konusunda yapıldı. bugün rotasyonu destekliyorum diyen arkadaşım yarın bakanlık çıkıp türkiye 7 bölge her bölgeye 3 yılda bir öğretmen rotasyonu olacak derse o zamanda yaşasıııın diye sevinir misin bi düşün bakalım

diğer memurlara da gelsin düzelecekse bir şeyler. Kanunda olmadan uygulanamaz zaten uygulanması da çok zor bir olay. Öğretmenlerin bir birlerinin yerine göz dikmesi ayrı bir konu. Puanı ile gelmiş birinin yerine göz koyamam.

Proje okullarının durumu ne olacak acaba. Proje okulu olan bir kurumda 14 senedir çalışıyorum. Son 6 senem proje okulu. Umarım rotasyona biz de tabii oluruz. Yönetmelikte proje okulu olarak ayrıca belirtilmemiş. Tahminim ne olursa olsun 12 seneyi dolduran rotasyona uğrayacak.

Son düzenleme:
Rotasyonla ilgili hem EBS, TES bakanlığın böyle bir gündemi yok diye twitterdan bilgi paylaştı. Boşuna havanda su dövmenin bir alemi kalmadı.

twitterda göremedim hocam.
1767948542463.webp

Bir evin içinde mobilyaların yeri değişince bile insan mutlu olabiliyor. Mekan değişikliği insana iyi gelir. Kimse ağaç değil ki yerinden oynamasın...(Sağlık veya önemli başka bir durum harici) Burada önemli olan rotasyonun hakkaniyetle uygulanması.
20 yıldır aynı kurumda çalışan var okulun temeli atılınca atanmış ve hiç farklı bir kurumda çalışmamış aynı okulda bir ömür geçmiş. Bu süreçte kendini geliştirme vs. yok çünkü öğrenci profili belli. rotasyon ondan dolayı iyi bence hiç yoktan farklı insanlar, farklı idare, farklı öğrenci ve farklı şeyler olacak yani. (bu dediklerim bazıları için herkesi aynı kefeye koymak doğru değil )

Meslek lisesine kapağı atıp ömür boyu orda kalacklarını sandılar. Çok mutlu oldum. Hayırlı olsun.
her okul aynı deildir bu yuzden ben itinayla yaklaşıyorum ordamıyım şimdilik evet ama yarın ne olur bilemem zira ben de aynı gorusu taşıyordum taaaki bolüm kapanıncaya kadar...

Meslek lisesine kapağı atıp ömür boyu orda kalacklarını sandılar. Çok mutlu oldum. Hayırlı olsun.
meslek lisesindeki öğretmen nereye yer değiştirebilecek artık? Halk eğitimlerin çoğu böte. Sadece meslek lisesi içinde yer değiştirebilecek. Branş ayrımından sonra bu durum oluştu biliyorsunuz. Hak kaybı olduğu için dava açıldı diye biliyorum ama sonucu daha meydanda yok sanırım.

yapamazlar, herşeyi birbirine kattılar. rotasyon her sene konuşuluyor, yönetmelik her sene var, bu karışıklığı rotasyonla düzeltemezsin, bu yüzden her sene konuşulur ama uygulanamaz.

öğretmenin asıl muhattap olduğu öğrencileri zaten 4 senede 1 değişiyor. çalıştığı idareciler de 8 senede 1 değişiyor. daha neyin rotasyonu anlamak mümkün değil.
proje okullarında olduğu gibi kendi yandaşlarını belli okullara yerleştirmek düşüncesinden başka bişey gelmiyor aklıma.
eğitime en ufak olumlu katkısı olacağını düşünmüyorum. tam tersi bir çok kişinin düzeni bozulacağı için olumsuz katkıları olacaktır. bu da benim düşüncem.

bir diğer konu da o zaman bütün memurlar rotasyona tabi olsun. madem olumlu yanları var herkes faydalansın.

Gerçekten iyi olacağını düşünen var mı? Hangi ülkede yaşıyorsunuz yetkililerin öğretmenlere bakış açısının farkında değilsiniz galiba. Rotasyon diye ilçe grubundan uzak bir köye gönderilmeyeceginizi garanti edebiliyor musunuz

Rotasyon geldi ve bir şekilde de uygilanmaya başladı diyelim İlerde bunun iller arası yapılamayacağını iddia edebilir miyiz.

Bazılarının şikayet ettiği gibi okula çöküp kalan öğretmenler var ama bunlar için yeni mağduriyetler yaratmaya gerek yok.

Unutmayın MEB bir degisiklik yapıyorsa bilin ki ileride daha kötülerini yapmak için ilk adımları arıyordur.

Bizim bölümde olanları biliyorsunuz. Yos diye bir degisiklikle ne hale getirdiler

Bakanlık şu anda norm fazlalarına kafayı takmış durumda, rotasyonla falan uğraşmaz bence. Ben de eksisi artısından fazla diye düşünüyorum rotasyonun.

ÖMK taslağından şu fırka çıkarıldığı için şu an uygulanması mümkün gibi görünmüyor bence.

"Öğretmenlerin yer değişikliği
MADDE 18-

(2) Öğretmenlerin; atandıkları eğitim kurumunda en az üç eğitim öğretim yılı, aynı eğitim kurumunda en fazla 12 eğitim öğretim yılı görev yapmaları esastır."

İleride ÖMK'ya tekrar kanun değişikliği ile geri gelirse o zaman belki...

Ben 1.bölgede göreve başladım. Sonrasında zorunlu hizmet için başka bir ile geçtim zorunlu hizmetimin 2. Yılında af geldi ve benim ilk atandığım ile tekrar gelmem 7 senemi aldı. Şimdi çalıştığım okulda iyi kötü bir BT sınıfı oluşturdum kodlama için malzemelerim geldi kendime göre tam düzenimi oluşturdum. Bu düzeni oluşturmam 8 yıl sürdü. Bir rotasyon bir norm fazlası diyorlar tamam bende okulum değişsin isterim ama bizim branş diğerleri gibi bir tahta bir tebeşir ile yapılabilecek gibi değil. Bu norm fazlaları bir anda oluşmadı akıllarına geldikçe af getirdiler ders sayılarını değiştirdiler vb. En baştan planlamalar doğru yapılsa belki bu durumlar hiç oluşmayacaktı

ÖMK taslağından şu fırka çıkarıldığı için şu an uygulanması mümkün gibi görünmüyor bence.

"Öğretmenlerin yer değişikliği
MADDE 18-

(2) Öğretmenlerin; atandıkları eğitim kurumunda en az üç eğitim öğretim yılı, aynı eğitim kurumunda en fazla 12 eğitim öğretim yılı görev yapmaları esastır."

İleride ÖMK'ya tekrar kanun değişikliği ile geri gelirse o zaman belki...
Katılıyorum. Kanuni dayanağı olmayan böyle bir yönetmelik maddesini uygulamak mümkün görünmüyor. Bu madde önceki yönetmelikde de yer alıyordu ama uygulanmıyordu. Çünkü kanuni dayanağı yok. O dayanak ÖMK ile çıkacak gibi oldu çıkmadığı için uygulanmadı. Kanun maddesi olarak çıkmadan da hukuki olarak uygulanması zor

Tamda dediğim yerdesin hocam. Rotasyon ilk çıktığında bir çok kişi sizin gibi düşündü. Hatta sinavla atanan öğretmenlerin hakları ellerinden alındığında yine benzer şeyler düşündüler. Sonra o güzel okullara belli bir zumre torpille atandı.Yarın çocuklarınız sinavla buvokullara girdiğinde anlayacaksınız bunu. Ülkenin en güzide okullarında yaşananlar haberlere düştü. Eğitimin altına konulan dinamitlerden bir tanesi de bu uygulama. İnsanlara insan gibi yaşayacakları emeklilik hakları verilsin zaten sorun ortadan kalkar. Yazdıklarının hepsini bende yaşadım. Ama yöntem bu değil.

ilksms
Geri