Rotasyon Geldi

Kodla Büyü
Oleyyyy! Süper Her zaman desteklediğim bir konu. Kesinlikle olmalı. Ama Bakanlık hakkaniyetli bir şekilde eline ağzına bulaştırmadan, mağduriyet yaşanmadan yaparsa.( kime göre mağduriyeti kime göre hakkaniyet.???)

Son zamanlardaki en isabetli değişiklik olabilir tabi insanları mağdur etmemek şartıyla , ne o öyle aynı okulda 20 sene çalışan var , muhtemelen çoğu kişi rotasyona kalmamak için bu sene il içi tayinini şenlendirecek😊

ihtiyacı olan eğitim kurumlarına diyor, sırf bu madde bile uygulanmasına engel teşkil eder, heryer norm fazlası dolu neredeihtiyaç var ki?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-01-09 at 08.52.49.webp
    WhatsApp Image 2026-01-09 at 08.52.49.webp
    65.4 KB · Görüntüleme: 344
Arkadaşlar galeyana gelmeyin rotasyon maddeleri 10 yıldır eski yönetmelikte de olan maddeler uygulanamadı yıllarca. Yeniymiş gibi algı yapılıyor.

il içi olmaz ilçe içi olur olacaksa!
bunun garantisi var mı hocam. geçen norm fazlası atamaları ile insanları nerelerden nerelere atadılar. bursa merkezdeki adamı inegöl'e atadı. bursa dediğin yer kocaaaa şehir. kendi içinde bile bir ucundan bir ucu kaç km. bursa içi bile zorken inegöle gidip gelin dediler. sonra olmadı kadroları inegöl'de kaldı adamları bursa'da tutuyor. Bursa'da durabiliyorlardıysa neden inegöl'e atadın oranın kadrosunu doldurdun. Gittikleri yerde kadro dolu ama hoca yok. yerine ücretli istettin mesela. Burada suç ne öğretmende ne onu atayan il milli eğitimde. her zaman emir demiri kesiyor mantığı ile bakanlığın oturduğu yerden verdiği kararlarda. Ben 15 yıldır aynı okulumdayım. bana da git derlerse gidicem. ama ilmek ilmek emek verdim odamdaki her bir detaya. Evim gibi görüyorum. herşeyi yavaş yavaş biriktirdim artık zorlanmıyordum proje yaparken. Gittiğim yerde verecek miyim? tabiki aynı görevimi orada da yaparım. ama yaşım geldi 39 a bu kadar özveri yapamamaktan korkarım.

Rotasyon isteyenler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum, Arkadaşlar 12 yıldır A okulunda olan bir öğretmen yakınında olan Başka bir B okuluna geçecek B okulundaki de A okuluna geçecek. Zaten norm da yoksa uzak ilçelere gider. ildışından geleceklere yer bile açılmaz. Yani rotasyon hiçbirşeyi çözmez !

Rotasyon isteyenler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum, Arkadaşlar 12 yıldır A okulunda olan bir öğretmen yakınında olan Başka bir B okuluna geçecek B okulundaki de A okuluna geçecek. Zaten norm da yoksa uzak ilçelere gider. ildışından geleceklere yer bile açılmaz. Yani rotasyon hiçbirşeyi çözmez !
Bir evin içinde mobilyaların yeri değişince bile insan mutlu olabiliyor. Mekan değişikliği insana iyi gelir. Kimse ağaç değil ki yerinden oynamasın...(Sağlık veya önemli başka bir durum harici) Burada önemli olan rotasyonun hakkaniyetle uygulanması.

hocam kimsenin torpilini dinlemeden uygulanırsa kimse a dan b ye gidemeyecek yani okullarda 12 ve üstü yıldır bulunanlar mecburen yer değiştirecek bu biraz eğitim öğretim ve öğrenciler açısından iyi olacak, fakat arkadaş gruplarıyla herşeyi yapan özellikle çalışkan öğretmen gördü mü ayarları bozulan gruplar var onlar açısından çok kötü olacak çünkü zamanla ifşa olacaklar her gittikleri yerde aynı şeyi yapmaya kalkacakları için bir zaman sonra belalarını bulacaklar bu açıdan çok iyi oldu inşallah okullardad dedikodu yalan dolan yayan öğretmenler içinde birşeyler düşünürler onlara da güzel bir uygulama getirireler geri hizmete çekilme veya hizmetli kadrosuna atanmaları gibi orda da rahat durmasalar ihraç gibi

Meslek öğretmenleri için iyi olmaz. İlçe içinde gidecek yer yok. Zaten alanımız can çekişiyor diğer ilçelerde öğrenci olmadığı için bölümler kapanıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Çok doğru ve yerinde bir karar. Eskiden de vardı evet ama bu artık ciddiyetle uygulanacağı anlamına geliyor. Aynı ilçe içindeki okullarda öğretmenler birbirleri ile yer değişecek kısacası. bir nevi becayiş tarzı bir şey olacak. Burada dikkat edilmesi gereken nokta öğretmenlerin birbirlerine yakın okullar arasında yer değiştirmesi. aksi halde mağduriyetler doğar ki bu da dava süreçlerini beraberinde getirir ve uygulamayı zorlaştırır.

Hep söylerim. Öğretmenin düşmana ihtiyacı yok. Biz bize yeteriz. Hakkaniyet bekleyenler proje okulu atamalarına baksın. Malum 2 sendikalı olanlar hariç proje okuluna geçebilen kaç kişi var? Akşam açıklanan listeler nasıl sabaha tekrar değişti? Hala hakkaniyet mi bekliyorsunuz? İyi okulları size yedirirler mi torpilliler nöbet tutuyor ne zamandır puan toplamaya. Ama eylülde çocuklarımıza öğretmen derdine düştüğümüzde anlarsınız bunun ne anlama geldiğini. O merkezi okulları kimlerin dolduracağını. Ha torpiliniz hazır ise size hayırlı olsun. Bu arada sormadan söyleyeyim yeni okulumda 4. ayım daha. Ama bu yanlış. Kendi derdine düşen öğretmen ne kadar verimli olacak. Proje okullarında gördük görev yeri değişen öğretmenler 3 ay ders bile yapmadı.

Hep söylerim. Öğretmenin düşmana ihtiyacı yok. Biz bize yeteriz. Hakkaniyet bekleyenler proje okulu atamalarına baksın. Malum 2 sendikalı olanlar hariç proje okuluna geçebilen kaç kişi var? Akşam açıklanan listeler nasıl sabaha tekrar değişti? Hala hakkaniyet mi bekliyorsunuz? İyi okulları size yedirirler mi torpilliler nöbet tutuyor ne zamandır puan toplamaya. Ama eylülde çocuklarımıza öğretmen derdine düştüğümüzde anlarsınız bunun ne anlama geldiğini. O merkezi okulları kimlerin dolduracağını. Ha torpiliniz hazır ise size hayırlı olsun. Bu arada sormadan söyleyeyim yeni okulumda 4. ayım daha. Ama bu yanlış. Kendi derdine düşen öğretmen ne kadar verimli olacak. Proje okullarında gördük görev yeri değişen öğretmenler 3 ay ders bile yapmadı.
öyle bir dünya yok hocam. doğuda yıllarca çalışıp batıya gelemeyen binlerce insan var. yok öyle en merkezi, en başarılı okullarda onlarca yıl çalışmak. benden kat kat düşük puanlı insanlar merkezi okullarda krallıklarını ilan etmişler yıllardır çalışıyorlar. Bir tek onların mı hakkı merkezi ve başarılı okullarda çalışmak? Görev yeri değişen öğretmen ders yapamıyor ne demek? yapamayan bıraksın emekli olsun ya da bakkal işletsin. ben 4 yıldır norm fazlasıyım okul okul geziyorum. 350 puanım var 7 sene doğuda çalıştım. evimden 55 km uzağa gidip geliyorum 4 yıldır. Memnun değilim, ama işimi hakkıyla yapıyorum,ağlamıyorum. 150-200 puanlı 20 yıllık öğretmenler merkezde tüm imkanlara sahip okullarda krallar gibi mesleklerini icra ediyorlar. Benim torpilim yok ve o merkezi okulda çalışmak benim de hakkım. ve bu rotasyon bana bu şansı veriyor. ben o 350 puanı toplamak için 7 sene insanlık dışı şartlarda dişimi sıkarak çalıştım. 4 senedir de ayda 2500 km yol yaparak mesleğimi yapmaya devam ediyorum. Artık bir yerden başlanacak ve çöreklenmeler son bulacak.

Bence, bu norm fazlası olan öğretmenler işi sarpa sardı ve bu nedenle bunu uygulayacaklar. Kimsenin huzuru kaçmadan yapılır her şey umarım. Büyük şehirde zorlanacak çok öğretmen olacak.

öyle bir dünya yok hocam. doğuda yıllarca çalışıp batıya gelemeyen binlerce insan var. yok öyle en merkezi, en başarılı okullarda onlarca yıl çalışmak. benden kat kat düşük puanlı insanlar merkezi okullarda krallıklarını ilan etmişler yıllardır çalışıyorlar. Bir tek onların mı hakkı merkezi ve başarılı okullarda çalışmak? Görev yeri değişen öğretmen ders yapamıyor ne demek? yapamayan bıraksın emekli olsun ya da bakkal işletsin. ben 4 yıldır norm fazlasıyım okul okul geziyorum. 350 puanım var 7 sene doğuda çalıştım. evimden 55 km uzağa gidip geliyorum 4 yıldır. Memnun değilim, ama işimi hakkıyla yapıyorum,ağlamıyorum. 150-200 puanlı 20 yıllık öğretmenler merkezde tüm imkanlara sahip okullarda krallar gibi mesleklerini icra ediyorlar. Benim torpilim yok ve o merkezi okulda çalışmak benim de hakkım. ve bu rotasyon bana bu şansı veriyor. ben o 350 puanı toplamak için 7 sene insanlık dışı şartlarda dişimi sıkarak çalıştım. 4 senedir de ayda 2500 km yol yaparak mesleğimi yapmaya devam ediyorum. Artık bir yerden başlanacak ve çöreklenmeler son bulacak.
ben doğudayım köy okulundayım evimide buraya kurdum kimsenin istemeyeceği bir okul ama memnunum ne olacak çocuk hasta burdaki okula verdim yanımda oması gerekiyor ne yapayım

Cok haklısınız sayın hocam en güzel okulu siz hakediyorsunuz. Diğerleri meslekten kovulmali.

1 yıldır kiralık ev bulma yüzünden psikolojim alt üst oldu... Bakanlık kiralık ev bulsun, taşısın evi yeter artık yahu. Yeni taşındım başımı sokacak evi zor buldum. Ülkede öğretmenden başka memur yok mu Allah aşkına.

ilksms
Geri