ROHOS LOGON KEY Programı ile alakalı ?

Kodla Büyü

rockgun

Site Gezgini
Arkadaşlar bahsi geçen program usb ile login olmanızı sağlıyor. Bilen biliyordur. Benim sorum şu akıllı tahtaların her bişeyi aynı olmasına rağmen bir tahtada yaptığım usb anahtarı diğer tahtalarda iş görmüyor yanlış falan diyor. bu durum başına gelen veya fikri olan varsa görüşlerini alabilirmiyim ?

Her zaman işe yaramasa da tahtayı kapatıp açıyorum bu işlemi bazen 2 ya da 3 kere yapıyorum açıyor.

Bildiğim kadarıyla bu program flashın seri numarına göre kayıt ediyor.Atak programı gibi değil. her flashı her tahtaya tanıtmanız gerekiyor.10 tahta varsa 10 flash varsa 10 flashıda 10 tahtaya tek tek takıp kayıt etmeniz gerekiyor.benim görev yaptığım liseye benden önceki eleman kurmuş baktım olacak gibi değil. bir tahtaya bütün flashları tanıttım sonra o tahtanın imajını alıp diğer tahtalara yükledim. şimdilik hiçbir sıkıntı yok

Rohosu iki senedir kullanıyorum tahtalara flash tanıtma işini ilk sende duydum bana gelen her tür marka flasha anahtar yükleyip gönderiyorum hiç sorun olmadı rohosu kullanıyorsanız şuna dikkat etmelisiniz tahtaların kullanıcı adı ve şifresi aynı olmalı eğer kullanıcı adı ve şifre farklıysa doğal olarak çalışmaz. Eğer daha önce flasha rohos anahtar kurup sonra tahtaların şifresini değiştirmişseniz bu flasha yeni anahtarı direk kuramazsınız kursanızda çalışmaz bu durumda flashtaki dosyaları yedekleyin rohos anahtarını silin sonra flashı formatlayın fotmatladıktan sonra anahtarı flasha kurun sorunsuz açtığını görürsünüz. Anahtar atarken şifreyi yanlış yazmayın yazarsanız anahtarı gene oluşturur ama tahtayı açmaz buda dikkat etmeniz gerekiyor.
Bunlara dikkat ettkten sonra hiç sorun yaşamazsınız 1.Faz win7 böyle ama win10 ve win8.1 bildiğim kadarıyla düzgün çalışmıyor. :)

hocam lisanslı yazılımda bir flash ile tüm tahtaları açabiliyosunuz.Ama free sürümü 1 flash 1 pc için.Yani tüm tahtalara ayrı flash alıp başkana vereceksiniz.Başkan açıp kapatacak.

emrahsahan' Alıntı:
hocam lisanslı yazılımda bir flash ile tüm tahtaları açabiliyosunuz.Ama free sürümü 1 flash 1 pc için.Yani tüm tahtalara ayrı flash alıp başkana vereceksiniz.Başkan açıp kapatacak.
Hocam ben kullanıyorum ücretsiz versiyonu tek flash tüm tahtaları açıyor. Her öğretmenin flashına atmışım onlarda 28 tahtayı açabiliyor. :)

hasari' Alıntı:
Rohosu iki senedir kullanıyorum tahtalara flash tanıtma işini ilk sende duydum bana gelen her tür marka flasha anahtar yükleyip gönderiyorum hiç sorun olmadı rohosu kullanıyorsanız şuna dikkat etmelisiniz tahtaların kullanıcı adı ve şifresi aynı olmalı eğer kullanıcı adı ve şifre farklıysa doğal olarak çalışmaz. Eğer daha önce flasha rohos anahtar kurup sonra tahtaların şifresini değiştirmişseniz bu flasha yeni anahtarı direk kuramazsınız kursanızda çalışmaz bu durumda flashtaki dosyaları yedekleyin rohos anahtarını silin sonra flashı formatlayın fotmatladıktan sonra anahtarı flasha kurun sorunsuz açtığını görürsünüz. Anahtar atarken şifreyi yanlış yazmayın yazarsanız anahtarı gene oluşturur ama tahtayı açmaz buda dikkat etmeniz gerekiyor.
Bunlara dikkat ettkten sonra hiç sorun yaşamazsınız 1.Faz win7 böyle ama win10 ve win8.1 bildiğim kadarıyla düzgün çalışmıyor. :)

ben atak kullanıyorum normalde ama şimdiki okulda benden önceki btr öğretmeni rohos kurmuş ve bilgiayardan anlayan birine bu şekilde yapılması gerektiğini söylemiş bende ondan duyduğumu soyledim. aslında onu kaldırıp atak kuracaktım ama her dönem farklı btr öğretmeni gelince insanların alıştığı programı değiştirmeyim dedim.
Ayrıca anahtar olan flashlara baktım içinde atak gibi dosya atıyormu diye flashların içi boş demekki dedim seri noya göre kaydediyor

orlin' Alıntı:
hasari' Alıntı:

ben atak kullanıyorum normalde ama şimdiki okulda benden önceki btr öğretmeni rohos kurmuş ve bilgiayardan anlayan birine bu şekilde yapılması gerektiğini söylemiş bende ondan duyduğumu soyledim. aslında onu kaldırıp atak kuracaktım ama her dönem farklı btr öğretmeni gelince insanların alıştığı programı değiştirmeyim dedim.
Ayrıca anahtar olan flashlara baktım içinde atak gibi dosya atıyormu diye flashların içi boş demekki dedim seri noya göre kaydediyor
Flashta gizli dosyaları göster derseniz "_rohos" adında klasör olduğunu görürsünüz ben yanlış bilgilendirme olmasın diye söyleme gereği duydum. :)

Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Tahtaların hepsi tek makinenin imajı olduğu için şifresi kullanıcı adı cartı curtu aynı, rohos programı crackli yani full, oralarda sıkıntı yok. sadece şunu farkettim imajı almadan önce bir tek usb de denemiştim programı o usb ile imajı dağıttım tüm tahtaları açıyorum fakat iamj alma ve yüklemeden sonra imajı alınan ilk tahta dahil hangi tahtada bu işlemi yaparsam yapayım başka tahtayı açmıyor, tüm tahtaları açan tek usbnin içindeki rohos dosyasınıda diğer usbye attığım zaman o da işe yaramıyor. 2.faz win 8.1

Hocam full sürümüne gerek yok çıkar onu aklından free sürüm senin işini fazlasıyla görür. Senin problemin rohosun kurulmuş şekilde imajla atman yarın sabah rohosu tahtadan kaldır yeniden kur sonra tahta oturumu kapat flashını tak sorunsuz açtığını görürsün.
Win8.1 ve Win10 Problem olabilir mi diye baktım Win10 da sorunsuz çalıştı.

Tek bilgisayarda düzgün çalışıyor ama birden fazla PC problemliymiş. Sanırım win8.1 ve win10 desteklemiyor henüz. Sitesinde de win8 ve win7 logoları var. Bu demek oluyor ki win8.1 ve win10 de çalışmıyor. :(

Full kurup sorun yaşayan varmı free 2.9 sürüm farkı varda full kurulunca veriseyon 3.2 oluyor test etme şansım ne yazıkkı yok

benim görevli olduğum lisede öğrenciler tahtayı flashsız açabiliyorlar. bu nasıl olabilir.

evet şifresiz ama anahtarı takmadan vestel kullanıcısı gelmiyor. orayı nasıl geçiyorlar anahtarsız

Bilgisayarıma sağ tıkla yönet kullanıcı hesapları buradan vestel çift tıkla hesabı devre dışı bırak giriş yapamasınlar. USB anahtar ile kullandığınız hesap kalsa yeter.

Merhaba arkadaşlar;
Rohos Logon'da USB Diske key oluşturduğunuzda aynı zamanda bilgisayarda registry kaydı oluşturmaktadır. İstediğiniz kadar USB'ye aynı bilgisayarda key oluşturup Rohos Logon yazılımını açıyorsunuz. Users And Keys'e tıklayıp ekranın alt tarafında bulunan "Çıkart" butonuna tıklıyorsunuz. Masaüstüne .reg dosyası oluşturuyor. Oluşturduğu .reg dosyasını usb ile açacağınız her bilgisayarın registry kayıtlarına ekliyorsunuz. Bu işlemden sonra oluşturduğunuz her USB ile .reg dosyasını yüklediğiniz her bilgisayarı açabiliyorsunuz.

Ayrıca;
Sayın Hasari, belirtmiş olduğunuz kullanıcı local admin kullanıcısıdır. Local Admin kullanıcıları bizlerin acil çıkış kapılarıdır. Devre dışı bırakırsanız ihtiyaç olduğunda sizde işlem yapamazsınız. Devre Dışı bırakmak yerine sadece kendinizin bileceği bir local admin şifresi belirleyip şifre değişikliği yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

atamankizildag' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;
Rohos Logon'da USB Diske key oluşturduğunuzda aynı zamanda bilgisayarda registry kaydı oluşturmaktadır. İstediğiniz kadar USB'ye aynı bilgisayarda key oluşturup Rohos Logon yazılımını açıyorsunuz. Users And Keys'e tıklayıp ekranın alt tarafında bulunan "Çıkart" butonuna tıklıyorsunuz. Masaüstüne .reg dosyası oluşturuyor. Oluşturduğu .reg dosyasını usb ile açacağınız her bilgisayarın registry kayıtlarına ekliyorsunuz. Bu işlemden sonra oluşturduğunuz her USB ile .reg dosyasını yüklediğiniz her bilgisayarı açabiliyorsunuz.

Ayrıca;
Sayın Hasari, belirtmiş olduğunuz kullanıcı local admin kullanıcısıdır. Local Admin kullanıcıları bizlerin acil çıkış kapılarıdır. Devre dışı bırakırsanız ihtiyaç olduğunda sizde işlem yapamazsınız. Devre Dışı bırakmak yerine sadece kendinizin bileceği bir local admin şifresi belirleyip şifre değişikliği yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Ben 2 yıldan fazla süredir Rohosu kullanıyorum hemde free versiyon hiç bir tahtama regit kayıtlarına ekleme yapmadım. Rohos Free kullanıyorum tüm tahtalarda sorunsuz. Sanırım siz USB şifrelemeden bahsediyorsunuz biz tahta şifrelenmesinden bahsediyoruz ayrıca vestel kullanıcı adı admin değil user yetkilerine sahip.

BBNET
Geri