Robotik Kodlama Seti Önerisi

Kodla Büyü

selimaydin

Site Gezgini
Mesajlar
85
Merhaba arkadaşlar,
İlkokulda robotik kodlama eğitimi veriyorum. Lego We Do 2.0 setini kullanıyorum. Yalnız bir grubun seviyesi biraz ileri. Bu set ileride bu gruba yetmiyebilir ve projeler kısıtlı ve sıkıcı olabilir. İnternette biraz araştırma yaptım ama bir çözüme ulaşamadım. Şu an kullandığım setten bir tık ileri ve iki tık ileri şeklinde iki robotik set tavsiyenizi bekliyorum. Arduino gibi daha ileri seviye setler düşünmüyorum. Yani donanımı lego we do 2'den biraz daha fazla ve daha çeşitli proje yapabileceğim set tavsiyenizi istiyorum. Uygun fiyatlı tavsiyelerden memnun olurum. İyi çalışmalar.
 
Lego'nun Wedo 2.0'dan daha üst setleri var hocam. Sırasıyla Mindstorms, EV3, Spike, Robot Inventor gibi. Onları kullanabilirsiniz.
 
Hocam Pinoo setleri tam aradığını tarif ediyor bence. Jumper ile uğraşma derdi yok, sensörlerin hepsi de bu sayı ve renklerle uyumlu olduğundan hangisini nereye takacağım derdi yok, öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Bir incele derim.

pinoo-nedir-e1610468998368.jpg
 
Hocam basitten karmaşığa hangi sırayla?
1. LEGO WeDo 2.0: LEGO WeDo 2.0, genellikle ilkokul seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak tasarlanmıştır. Temel robotik prensipleri öğrenmek ve basit projeler oluşturmak için kullanılır. Bu set, Scratch tabanlı bir programlama aracı ile birlikte gelir ve daha küçük çocuklar için uygundur. 2016 yılında CES 2016'da Lego Education tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik WeDo 2.0'ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Güncellenen WeDo 2.0, ikinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar çocuklara STEM temellerini öğretmek için tasarlandı.

2. LEGO Education Spike Prime: LEGO Education Spike Prime, ortaokul düzeyindeki öğrencilere yönelik olarak tasarlanmıştır. Öğrencilere temel robotik ve programlama becerilerini öğretmeyi amaçlar. Spike Prime, Scratch tabanlı bir programlama platformu kullanır ve daha karmaşık projeler oluşturmak için daha fazla özgürlük sunar. Nisan 2019'da piyasaya sürüldü. Piyasada bolca var.

3. LEGO Mindstorms NXT 2.0: LEGO Mindstorms NXT 2.0, daha fazla deneyimli kullanıcılar için tasarlanmış bir set. Ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler ve hobi robotikçiler için uygundur. NXT 2.0, özel bir programlama dilini kullanır ve daha gelişmiş sensörler ve motorlar içerir. 5 Ağustos 2009'da piyasaya sürüldü. Artık üretilmiyor. Piyasada neredeyse bulunmuyor.

4. LEGO Mindstorms EV3: LEGO Mindstorms EV3, NXT 2.0'ın halefi olarak gelir. Bu set, daha gelişmiş bir donanım ve yazılım özellikleri yelpazesi sunar. Daha fazla sensör ve motor seçeneği vardır ve birçok farklı programlama diliyle kullanılabilir. 1 Eylül 2013'de piyasaya sürüldü. Artık üretilmiyor. Piyasada bulunan sıfırları çok pahalı..

5. LEGO Mindstorms Robot Inventor: LEGO Mindstorms Robot Inventor, en karmaşık ve son teknoloji LEGO robotik setlerinden biridir. Daha yetenekli öğrencilere ve hobi robotikçilere yöneliktir. Bu set, özelleştirilebilir motorlar, sensörler ve zengin bir programlama platformu ile birlikte gelir.Haziran 2020'de duyuruldu.

İnternetten bulduğum bilgiler bu yönde hocam.
 
Geri
Üst