Robotik Kodlama Kursu Nasıl Açılır?

Kodla Büyü

hastasıyız dede 01

Seçkin Üye
Seçkin Üye
birkaç öğrenciden talep geldi robotik kodlama kursu istiyorlar, halkeğitime baktım kurs açma şekli diye bir menü var ve maddeler ortaokul öğrencisine uymuyor, halkeğitim dışında okulda egzersiz açabiliyormuyuz?

Bu kursları açabilirsiniz hocam. 12 öğrenci olmalı en az. Öğrencileri bulunca okulunuza dilekçe verin. Halk eğitim merkezine bağlı şu kursu açmak istiyorum diye. Ayrıntıları ilçenizdeki hem den öğrenebilirsiniz.
32316.webp

Bu kursları açabilirsiniz hocam. 12 öğrenci olmalı en az. Öğrencileri bulunca okulunuza dilekçe verin. Halk eğitim merkezine bağlı şu kursu açmak istiyorum diye. Ayrıntıları ilçenizdeki hem den öğrenebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 81136
hocam bu kursları seçince kurs açma şekli diye bir menü açılıyor oradaki hiçbir seçenek ortaokul öğrencilerine kurs açmaya uymuyor, neyse dediğiniz gibi hem e bir sorayım.

Hocam öğrenci velileri e-devlet şifresi kullanarak eyaygina giriş yapacaklar. Kurs açılması talebi bölümünden il ilçe seçtikten sonra kurs ismi seçip başvuru yapacaklar. Sayı 12 ye ulaşınca Halk eğitim merkezi kursu sistemden kayıt için başvuruya açacak. Sonra veliler tekrar sisteme giriş yapıp o kursu seçip ÇOCUĞUM İÇİN seçeneğine tıklayarak kayıt başvurusu yapacaklar. Halk eğitime uğrayıp detayları öğrenebilirsiniz. Ben geçmişte Metin Tabanlı Robotik Kodlama Kursu ile Blok Tabanlı Robotik Kodlama Kurslarını bu şekilde açabildim.

Hocam öğrenci velileri e-devlet şifresi kullanarak eyaygina giriş yapacaklar. Kurs açılması talebi bölümünden il ilçe seçtikten sonra kurs ismi seçip başvuru yapacaklar. Sayı 12 ye ulaşınca Halk eğitim merkezi kursu sistemden kayıt için başvuruya açacak. Sonra veliler tekrar sisteme giriş yapıp o kursu seçip ÇOCUĞUM İÇİN seçeneğine tıklayarak kayıt başvurusu yapacaklar. Halk eğitime uğrayıp detayları öğrenebilirsiniz. Ben geçmişte Metin Tabanlı Robotik Kodlama Kursu ile Blok Tabanlı Robotik Kodlama Kurslarını bu şekilde açabildim.
Eyvallah hocam, teşekkürler.🙏🏼🤌🏼👍🏼

Halk Eğitim Üzerinden Açabilirsiniz. Ancak Gerek Ücretlendirmesi Gerekse Evrak İşinin Çokluğu Bu Seçeneği Cazip Olmaktan Çıkarıyor.
Çocuk Kulübü Açabilirsiniz. Ücreti Doyurucudur, İstekli Öğrenciler Gelir. Ancak Ücreti Veliler Ödediği İçin Bu Konuda Velilerin İstekli Olması Daha Önemli Hale Geliyor.

hocam halk eğitimde ortaokul filan yok, açmak istediğiniz kursun kursiyer olma şartları var. Yaş sınırına dikkat edin yeterli olur. Okuma yazma bilecek ve en alt yaş sınırı hükmlerine uyan herkes başvuru yapabilir. Kursun işleneceği yeri okulunuz olarak belirlersiniz. Kursu açarken sayıya dikkat edin bazen dışarıdan kayıt olanlar olabiliyor. Öğrencilerin tc kimlik numaraları, ad soyad ve veli bilgileri olan dökümanı hazır edin halk eğitim merkezi direk onların kayıtlarını yapabilir böylece dışarıdan kursa katılımı engellemiş olursunuz.

bugün halkeğitime uğradım, ben yanlış menüye giriyormuşum kurs kayıt işlemlerine giriyormuşum, usta öğretici başvuru menüsüne girmem gerekiyormuş, kursa başvuru yaptım, öğrencilerin yaş sınırı da 10 olmuş daha önce 14 tü, şu an bir sıkıntı yok kursu açabiliyorum, yardım eden herkese teşekkürler.

E-yaygın sitesindeki kursları açabiliyorsunuz. ==> https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx
Buradan toplam kaç saat olduğuna, katılım şartlarına bakabilirsiniz.
Bu listedeki kurslardan Uzaktan Eğitim yoluyla verilenleri, açmanızı istemiyorlar. Halk Eğitimdeki sorumlu müdür yardımcıları bazen bu konuyu bilmediği için önceden uyarmayabilir. Sonradan sorun yaşamayın diye söylemek istedim.

Uzaktan eğitim yoluyla verilen kurslar, HEMBA sitesinde.

Ekran görüntüsünde iki tane Robotik kodlama kursu var. Blok tabanlı olan, HEMBA 'da uzaktan eğitim yoluyla veriliyor. ==> https://hemba.gov.tr/egitim-detay/blok-tabanli-robotik-ve-kodlama-egitimi-169

12 sayısına ulaşmakta zorlanırsanız, bir iki tane de Veli ekleyin.

90 saat olduğu için haftada 10 saat açarsanız 9 haftada bitecektir. Aynı öğrencilere ikinci kez aynı kurs açılmıyor.
1767810186772.webp

Geri