Robotik kodlama dersi

Kodla Büyü

seloman2023

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba. İl içinden yeni atandığım okulda müdür önümüzdeki yıl için 5,6,7 ve 8 lere robotik kodlama dersi seçtiğini söyledi. Daha önce bu dersi vermedim açıkçası robotik kodlama konusunda deneyimim de yok. Acaba bu derslere giren öğretmen arkadaşlarımız neler anlatıyor bu sınıflara? Scratch’e hakimim acaba scratch anlatsam dönem boyunca nasıl olur? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar

Arkadaşlar merhaba. İl içinden yeni atandığım okulda müdür önümüzdeki yıl için 5,6,7 ve 8 lere robotik kodlama dersi seçtiğini söyledi. Daha önce bu dersi vermedim açıkçası robotik kodlama konusunda deneyimim de yok. Acaba bu derslere giren öğretmen arkadaşlarımız neler anlatıyor bu sınıflara? Scratch’e hakimim acaba scratch anlatsam dönem boyunca nasıl olur? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar
Hocam bt sınıfınız varsa eğer kesinlikle adım adım projeler üzerinde çalışarak bence çok eğlenceli çalışmalar yapılabilir, siz de kendinizi geliştirmiş olursunuz, takıldığınız yerde kesinlikle yapay zekadan yardım alabilirsiniz, kod kısmına çok kafa yormaya gerek yok bence artık.
Youtube da Arduino ile ilgili çok faydalı içerikler de mevcut. Okulda Arduino malzemeleri var mı?

Hocam bt sınıfınız varsa eğer kesinlikle adım adım projeler üzerinde çalışarak bence çok eğlenceli çalışmalar yapılabilir, siz de kendinizi geliştirmiş olursunuz, takıldığınız yerde kesinlikle yapay zekadan yardım alabilirsiniz, kod kısmına çok kafa yormaya gerek yok bence artık.
Youtube da Arduino ile ilgili çok faydalı içerikler de mevcut. Okulda Arduino malzemeleri var mı?
Maalesef hocam ardunio set ve bt sınıfı yok okulumda

Okula imkanlar dahilinde arduino ve robotik malzemeler aldırabilirseniz iyi olur. Zamanla meraklı öğrenciler de bazı malzemeleri alabiliyorlar. Böyle böyle ilerlenebilir

Son düzenleme:
Bence, öğrencilerin daha önce nasıl bilişim dersleri gördüğünü araştırın. eğer temelleri zayıfsa veya gördülerse bile genel tekrar olarak kodlama konusunda bilgilendirilmeli basit kodla büyü, code.org gibi siterleden alıştırma yapılmalı daha sonra scratch ile de çalışabilirsiniz. Eğer daha önce gördülerse bütün bunlar 5-6 haftada tekrar edilebilir. Sonra da arduino ve sensörlerle konu anlatımı ve projelere geçebilirsiniz.
Seçmeli robotik dersi müfredat programını bilmiyorum ama bunlar benim aklıma gelenler.
sadece scratch ile olmaz. Robotik kısmı eksik kalır. Ayrıca 1 sene veya dönem boyunca scratch göstermek öğrencileri bunaltır.
Bu yaz tatili udamy gibi sitelerden arduino kursu alın bence.

Hocam mblock üzerinden derslerinizi işleyin zaten bir çok sensör aynı mantıkta çalışıyor. Mantığını kavradıkça daha sonra ileri projeler yaparsınız.
örnek uygulama sıralaması
1- Led Yakma
2- Sıralı Ledleri Yakma
3- Trafik Lambası
4-Potansiyometre ile değer okuma
5-Potansiyometre ile eğer komutuyla belirli lambaları yakma
6-Butonla Lamba Yakma
7- Pır (hareket) sönsörü ile buzzer(ses) çıkarma
8- LDR ile ortamın ışını okuyup eğer komutuyla led yakma
9- 2x16 i2c lcd ekrana yazı yazma
10- Ses Sensörü ile led yakma
11- Toprak nem sensörü kullanmaa