Robotik kodlama dersi malzemesiz verimli olur mu?

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Robotik kodlama dersine girip malzeme olmadan programlarla, internetle , tincercat desteği ile ders anlatılabilir mi? Verimli olur mu?
Anlatan varsa deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Seneye açılılırsa robotik kodalama dersim olsun istiyorum ama malzeme yok. İyi çalışan bilgisayarlarım ve internetim var... Ortlama 1,5 kişiye bir bilgisayar düşüyor. Verimli bir şekilde işlenebilir mi?

Robotik kodlama dersine girip malzeme olmadan programlarla, internetle , tincercat desteği ile ders anlatılabilir mi? Verimli olur mu?

Seneye açılılırsa robotik kodalama dersim olsun istiyorum ama malzeme yok. İyi çalışan bilgisayarlarım ve internetim var... Ortlama 1,5 kişiye bir bilgisayar düşüyor. Verimli bir şekilde işlenebilir mi?
Tinkercad temelde yeterli ama çocuklar malzeme olmadan yani canlı uygulamadan çok ilgi göstermez. Ben ikisini de kullanıyorum.

Bilgisayara 2 kişi oturuyorlar ve güzel oluyor uygulama yapınca.

anaconda da edublocks diye bir bölüm var.Yeni farkettim.Şuan bloklar ile website yapıyorum.html ve python var.

Hocam, bence siz kendi imkanlarınızla da olsa 1-2 set alın. Çocuklara tinkercadde uygulattıktan sonra gerçek devresini de kurup gösterin. O zaman kafalarında daha iyi oturur sanal simülasyon. Belki imkanı olan, coşan bikaç öğrenci kendi setlerini bile alır, getirir, 1-2.. derken bir sürü setiniz olur. Yeter ki siz "1" ile başlayın.

tinkercad in tasarım yönü daha kullanışlı.devreler var temel düzey için iyi. ayrıca block tabanlı kodlama da var.Tinkercad suan çok iyi imkan sunuyor ve bedava.üst düzey robotik kodlama için raspberry pi ve kitleri şart.güvenlik,ai,tvbox vs gibi çok yönlü projeler geliştirilebilir.Python dilini iyi bilmek gerekiyor raspberry pi için.

Raspberry pi için python diline hakim olmak ve işletim sistemleri hakkında da orta düzey bilgi sahibi olmak gerekiyor o yüzden lise düzeyi ve üstü daha mantıklı.tinkercad,mblock scratch benzeri kodlama siteleri ortaokullar için uygun.ilkokul için ise code.org uygun bence.

BBNET
Geri