Robotik Kodlama Dersi İçin Nasıl Bir Yol İzliyorsunuz?

Kodla Büyü

şeffaf

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi çalışmalar. Bu sene 6. sınıflarda seçmeli robotik kodlama dersim var. Bu dersi veren arkadaşlar dersin işlenişini nasıl yürütüyorsunuz? Kitap, döküman, site, malzeme konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Bu arada benim de yabancı olduğum bir alan. Laboratuvar kuruluyor biraz mecburen bu ders verildi gibi oldu, proje okulu olduğumuz ve ingilizce ağırlı sınıflarımızın olması gerekçe gösterilerek 5 ve 6 lardaki bilişim dersi tamamen kaldırılınca durum seçmeliye döndü, ilk kez bu dersle karşılaşmış oldum.

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi çalışmalar. Bu sene 6. sınıflarda seçmeli robotik kodlama dersim var. Bu dersi veren arkadaşlar dersin işlenişini nasıl yürütüyorsunuz? Kitap, döküman, site, malzeme konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Bu arada benim de yabancı olduğum bir alan. Laboratuvar kuruluyor biraz mecburen bu ders verildi gibi oldu, proje okulu olduğumuz ve ingilizce ağırlı sınıflarımızın olması gerekçe gösterilerek 5 ve 6 lardaki bilişim dersi tamamen kaldırılınca durum seçmeliye döndü, ilk kez bu dersle karşılaşmış oldum.
Merhaba hocam. Sizin başınıza gelen aynen geçen sene benim başıma geldi. Bu sene de kendim hazırlamak zorunda kaldım. ders saatimiz haftalık 1 saat olması sebebiyle toplam 36 saatlik dersimiz oluyor. Bu arada bizde hem robotik hem proje tasarımı ve uygulamaları hem de dijital sanatlar var. Ben de kafayı yemek üzereyim aslında. Ama şu yönden size yardımcı olabilirim. Geçen sene ve bu sene bilisimnotlari.com adresinden yararlandım. 5lerde scratch 6larda mblock uygulamalarını gösterdim. şuan 8lere de inşallah öğretim programı dahilinde arduino göstereceğim. Derste akıllı tahta üzerinden sıfırbir yayınlarında değerli hocalarımızın hazırladığı kitaplardan yararlanıyorum. Yıllık planı da 72 saatten 36 saate denk gelecek şekilde kendime göre ayarlamalar yaptım.

Sıfırbiryayınları dijital kitaplarından faydalanıyorum. Hocalarımın ellerine sağlık.

BBNET
Geri