İlçe içinde boş kalan yerler için puanı yüksek olandan, il içinde boş kalan yerler için puanı düşük olandan başlanarak yapılır diyor.
Ya il milli egitimi aradim yuksek olandan baslanarak yapilacak diyorlar. Kafayi yicem.
Haklısın hocam. İlin düşüncesi şu şekilde olabilir. Kasabada çalışan bi öğretmen ulaşım olarak daha iyi imkanlarda olan merkez okula gelmek ister, puanı yüksek olduğu için hakkıdır demiş. Sizin baktığınız gibi bakmamış. Resen atamayı da yüksek puanlı öğretmene vermiş. Onların bakış açısına resen de olsa isteğe bağlı da olsa sizin hakkınız.Ama benim icin tam tersi. kisiyi cagirip konussunlar o zaman yuzyuze halledilsin. Benim su anki okulum merkeze bagli bir kasaba gibi merkezde degil ama tum imkanlar var. O okul guya merkezde ama hic bir seyi yok. En yuksek puanli benim. Oraya gitmek benim icin sürgünden farksiz su an. Cok uzuluyorum ya. Sizin dediginiz gibi bisey olsa yuksek puanlilar zaten orayi tercih edip giderlerdi. Ben resen olandan bahsediyorum.(
başvuru yaptınız mı? Siz yapıp diğerleri yapmadı ise usulsuzluk yok. ama sadece sizin yeriniz değişti ise bir usulsuzluk olabilir.Diğer arkadaşlar herhangi bir özür içinde dilekçe verdi iseler usulsüzlük olmayadabilir (ailebütünlüğü vsvs)Ben ilçede norm fazlasiydim. Benle beraber 7 8 kisi var fazlalık olarak 2 kisilik norm aciliyor resen benim atamam yapiliyor hizmet puani olarak benden dusukte var yüksekte usulsüzlük söz konusu mu