Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
8000 TL civarı bir araba düşünüyorum. En az 1 yıl kulanıp sonrasında değiştireceğim. Twingo hoşuma gidiyor ama sonrasında satışı olur mu? Uno alsam sürüşü nasıl? Sizce ne yapabilirim?
uno derim. aldım 1 hafta sonra satacam dedim, 1 günde 10-15 kişi aradı ne kadara satıyorsunuz diye. lpg li uno almayın derim. çünkü unolara motor yapıları gereği sıralı sistem takılamıyor ve yakıtta büyük fark oluşmuyor, performan düşüşüde cabası. uno alacaksanız ayrıca 70s serisi olmasına dikkat edin. hatta 70sxie serisi öneririm. twingo için şunu söyleyebilirim ki antalya civarlarında pek piyasası yok
enjeksiyonlu olanında tüpte problem yok sxie olanında. ben de vardı çok rahat sattım. renolar takoz/kütük gibi arabadır pek konforu yoktur. eskileri için söylüyorum. fiatın önden çekişlileri uno/tipo/tempra ön düzen problemi ve çabuk dağılma problemi vardır. Sürekli ilgilenirseniz birşey olmaz. Yakıt da arabanın motorunun durumuna ve bağlayan ustaya göre değişir. lpgde işçilik ve usta çok önemli. 96 186binde sxie bakımlı arabamı 6800liraya vermiştim. temmuz 2011de. ayrıca lpgde performans düşüsü falan yaşamadım.
uno al hocam sen satılmazı filanda boş ver kendi arabamı aynı gün sattım 3 senede 80 bin km yol yaptım seri ve rahattır 70sxie vardı bende kardeşimede 70s aldım geçen aylarda bence hiç düşünme temiz bi uno bul keyfine bak arıza filan kolay kolay yapmaz
kardeşim zamanında uno sx kullandı şu anda twingo var;ve gerçekten twingodan her anlamda çok memnun tek sıkıntısı araka kapılarının olmaması..ama arabanın içi yol tutuşu benzinli olarak yakıt tüketimi hepsi unodan çok daha iyi..ALize donanım seviyelisini kazasız temizini buluranız kaçırmayın hocam...araba da elektrikli yan ayna kontrolleri dahi var ki bu özellik günümüzde bile 30 binlik bazı arabalara konmuyor...ayrıca çift havayastığı var ki bu özellikler unoyla mukayese kabul etmez..
3 yıldır 1.4 ie uno kullanıyorum .tavsiye etmem.3 yılda unolar hakkında epey tecrübem oldu
1-Unolarda genel bir gaz kelebek problemi oluyor özellikle lpg takıldıktan sonra (ie modellerinde) ve bu problem kolay çözülebilir bir problem değil.Çok unsurlu ve çok maliyetli.Ayrıntıları anlatarak uzatmayayım.
2-Plastik aksam tahmin edemeyeceğiniz kadar pahalı..Hani fiat ucuzdur mantığına ters..
3-Tek nokta enjekiyonlu versiyon yani benim araç yarı elektronik (ustalar böyle tanımlıyor) beyin arızası yapıyor ve maliyet yine çok yüksek..
4-Enjeksiyon ünitesi takım satılıyor ..ayrı ayrı satılmadığı için arıza durumunda 1500 tl..arıza yaparsa ömrünüz sanayide geçer.
5-dün arka silecek çalışmıyor diye sanayiye gittim..elektreikçi arka silecek motorunun arızalandığını yaklaşık 250 tl civarı olduğunu söyledi..
6-Çok nokta enjeksiyonlu araçlara göre lpg de dahi %20 fazla yakar.
özetle 3-5 elektronik yada mekanik arızada epey maliyetli olur haberiniz olsun.
Ayrıca uzun yola çıkmak berbat...
Bütün bunlara rağmen hala unya biniyorum.Çünkü şu aralar alternatifim yok ekonomik olarak.