Renault Fluence Z.E. (Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili)

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
renault-fluence-z-e--1_800x0w.jpg

renault-fluence-z-e--6_800x0w.jpg

renault-fluence-z-e--5_800x0w.jpg

renault-fluence-z-e--9_800x0w.jpg

Tek bir şarjla 160 kilometre kadar seyahat edebilirsiniz

Maximum 135 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Satış fiyatının yaklaşık 40.000 TL olması bekleniyor

100 kilometrede 2 liralık enerji tüketiyor.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    51.6 KB · Görüntüleme: 2,865
  • 2.jpg
    2.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 2,864
  • 3.jpg
    3.jpg
    50.7 KB · Görüntüleme: 2,867
bende çok merak ediyorum acaba servis parça v.s durumları ne alemde?

sadece almakla bitmiyor iş!

renault'sa yerdek parça sıkıntı olmaz kanımca :) bildiğimiz bir marka yıllardır :D

Görsellerdeki araba prototip olandır. yollara çıkacak olan araç biraz daha farklı olduğunuda belirteyim. Bursa'da üretilen araç görseli

Ekli dosyalar

• elektrikli_fluence_gorucuye_cikti_1.jpg
    elektrikli_fluence_gorucuye_cikti_1.jpg
    35.4 KB · Görüntüleme: 2,796
bi şarj 20 dakika sürüyo yani 160 kmde bir 20 dakika istasyonlarda bekleyeceğiz. evde durum daha kötü çünkü evde bataryayı doldurmak 8 saat sürüyor

Şehir içinde iyi ama uzun yolda rampalarda falan tıkanır sonra kamyonlara sollanmayalım :sleep:

geçenlerde başkabanda kullandı aracı haberlerde izlediğim kadarıyla ama şarj olayı sıkıntı bence yaygınlaşması uzun sürer

Geçen Reno nun Ceo sunun konuşmasını dinledim.. Araç fiyatının şimdiki modellerle aynı olacağını söyledi.. Yani Fluence benzinli 40 ise bu da 40.. ama 4 yıllığına batarya kiralıyorlarmış - yani 4 senede 1, yine benzin parası kadar batarya kirası ödenecek.. Bizim için pek getirisi olacağını sanmıyorum maddi açıdan ama çok kilometre yapanlar için nimet tabi..
bir de şöyle örnek vermişti yanlış hatırlamıyorsam. 100 km de benzinli 30 Tl , dizel 20 Tl, Elektrikli 2 Tl yakıyor demişti.

160 km menzil çok az birde her 160 km bir elektrik istasyonu kuracaklar mı. yolda kalmayalım sonra. işin şakası bir yana çok ekomik ama aylık 79 avro akü kirası çok saçma geldi.

garip olan birşey farketmediniz mi?
Bu devleti ayakta tutan benzinden alınan ötv. Elektrikli araçlar yayılırsa nasıl olacak? Elektrik fiyatlarını arttıramazlar çünkü anladığım kadarıyla evde kullandığın elektrikten bir farkı yok. Yeni bir tartışma ortamı açayım dedim. :) Şu an malum petrol türevlerinde yaklaşık %60 vergi var ve ben ülkenin burdan gelen parayla ayakta kaldığını düşünüyorum ne yalan.

Benzin fiyatları sebeiyle insanları yıldırdılar. Yeni teknolojiyi pazarlamak için yakıt fiyatları daha da artacak. Sonra aküydü, kirasıydı, parcasıydı, şuydu buydu derken giydirecekler...

mfk' Alıntı:
Bu devleti ayakta tutan benzinden alınan ötv. Elektrikli araçlar yayılırsa nasıl olacak? Elektrik fiyatlarını arttıramazlar çünkü anladığım kadarıyla evde kullandığın elektrikten bir farkı yok. Yeni bir tartışma ortamı açayım dedim. :) Şu an malum petrol türevlerinde yaklaşık %60 vergi var ve ben ülkenin burdan gelen parayla ayakta kaldığını düşünüyorum ne yalan.
bence elektrik fiyatları çok yükselir çünkü önceki lpg zammının sebebi benzin kullanımının azalmasıydı

dndd' Alıntı:
mfk' Alıntı:
bence elektrik fiyatları çok yükselir çünkü önceki lpg zammının sebebi benzin kullanımının azalmasıydı
iyi de elektrik evde de kullanılıyor.

hocam bu ülkede 100 km de 2 liraya arabaya bindirmezler insanı. kesin bir formül bulunur. korkarım elektrik de zamlanır onu da kullandırtmazlar artık. hele başbakan bindiyse bu arabaya hiç hayır gelmez uzak durmak lazım.

apronax' Alıntı:
hocam bu ülkede 100 km de 2 liraya arabaya bindirmezler insanı. kesin bir formül bulunur. korkarım elektrik de zamlanır onu da kullandırtmazlar artık. hele başbakan bindiyse bu arabaya hiç hayır gelmez uzak durmak lazım.
+1

mfk' Alıntı:

Bence bu bataryadan keseyi doldurmaya çalışacaklar , firmalar zaten işi kiraya dökmüş yeteri kadar nemalanacaklar.
Devlet te büyük ihtimalle bu bataryaya sağlam bir vergi koyar, çoğu kişi elektrikliye geçemez maliyetinden dolayı - geçenler de yine %60 vergisini öder devlete.

BBNET
Geri