recovery oluşturma hakkında soru

Kodla Büyü

umutozturk51

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar. geçen hafta lenovo marka bir laptop aldım. bilgisayarda recovery tuşu var bastığımda ilk haline geri dönüyor ama bir sürü gereksiz programlar geliyor. ben o recovery i silip kendim gerekli programlarımı kurduktan sonra recovery almak ve o recovery ninde bilgisayardaki recovery tuşu ile yüklenmesini sağlamak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

bilgisayar ile birlikte gelen orjinal recovery yazılımı vardır, eğer orada bir yedek oluşturmaya izin veriyorsa dediğiniz gibi bir işlem mümkün olabilir.
aksi halde alternatif recovery çözümleri kullanabilirsiniz. acronis true image gibi.

ademola' Alıntı:
bilgisayar ile birlikte gelen orjinal recovery yazılımı vardır, eğer orada bir yedek oluşturmaya izin veriyorsa dediğiniz gibi bir işlem mümkün olabilir.
aksi halde alternatif recovery çözümleri kullanabilirsiniz. acronis true image gibi.

evet hocam recovery yazılımı var ama ben pc komple format atıp tüm diskleri sileceğim. sonra yeni bir işletim sistemi kuracağım win 8.1 pro. lenovo nun kendi verdiği program olan one key recovery i kurup yedek aldım diyelim. bunu lenovo da bulunan recovery tuşuna bastığımda yükleyebilir miyim

ademola' Alıntı:
hayır hocam o şekilde olmaz, cunkü one key recovery factory reset tuşudur. fabrika ayarlarına dönen o imajı değiştiremezsiniz bildiğim kadarı ile..
yalnız aşağıdaki programı bir deneyebilirsiniz. samsungda mümkünmüş.... http://forum.donanimhaber.com/m_39268485/tm.htm

ilginiz için teşekkür ederim

hocam win 8.1 i kurarken hdd nin tek parça olması gerekiyor. o yüzden imajın olduğu bölüm silinecek (silinsin o önemli değil zaten gereksiz programlarla dolu) ben temiz bir kurulum yaptıktan sonra imaj alıp o bölümü benim imajımla oluşturabilir miyim acaba.

samsung programı ile mümkünmüş ama lenovoyu bilmiyorum, one key tuşu olmadan acronis kullanarak yedek oluşturmanızı tavsiye edebilirim.
ayrıca win 8.1 için neden hdd nin tek parça olması gerektiğini anlamadım.. öyle bir zorunluluk yok normal şartlarda.

ademola' Alıntı:
samsung programı ile mümkünmüş ama lenovoyu bilmiyorum, one key tuşu olmadan acronis kullanarak yedek oluşturmanızı tavsiye edebilirim.
ayrıca win 8.1 için neden hdd nin tek parça olması gerektiğini anlamadım.. öyle bir zorunluluk yok normal şartlarda.

hocam tek parça olmayınca "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk gpt bölümü stilinde" hatası veriyor

hmm anladım ama bununda çözümü mevcut :) usb ile mi kurulum yapıyorsunuz yoksa dvd ile mi. gpt diske windows yuklemek için uefi kurulum yapmalısınız hocam diski sıfırlamanıza gerek yok yani, uefi kurulum tavsiye ederim hem. dvd den kurulum yapacaksanız cok basit windows 8.1 64bit dvd si yeterli, yalnız 32&64bit bir arada olan aio sürümler işinize yaramaz cunku onların içimnde 64bit bulunsa bile diskin kendisi 32bit boot dosyaları içerdiğinden olumsuz sonuç alırsınız. 64bit windows dvdsi olmalı
usb den kurulum yapacaksanız da bazı püf noktalar var
http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-u ... rulum.html

ademola' Alıntı:
hmm anladım ama bununda çözümü mevcut :) usb ile mi kurulum yapıyorsunuz yoksa dvd ile mi. gpt diske windows yuklemek için uefi kurulum yapmalısınız hocam diski sıfırlamanıza gerek yok yani, uefi kurulum tavsiye ederim hem. dvd den kurulum yapacaksanız cok basit windows 8.1 64bit dvd si yeterli, yalnız 32&64bit bir arada olan aio sürümler işinize yaramaz cunku onların içimnde 64bit bulunsa bile diskin kendisi 32bit boot dosyaları içerdiğinden olumsuz sonuç alırsınız. 64bit windows dvdsi olmalı
usb den kurulum yapacaksanız da bazı püf noktalar var
http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-u ... rulum.html

usb ile kurulum yapmaya çalıştım hocam aio iso kalıbını kullandım. uefi kurulum yaparken sadece c yi biçimlendirirek win8.1 i kurabilirim yani. enpedi sitesini incelemiştim ama kafam pek basmadı. eve gidince tekrar deneyeceğim. inşallah bi sorun çıkmaz. win 8.1 pro 64 bit indirmek için tavsiye edebileceğiniz bir site var mı hocam

BBNET
Geri