Sefer Algan'ın kitabının son halini bilmiyorum ama eski hali 1.5,2,2.5 satır aralığı ve 2.5-3 cm sayfa kenar boşluğu v.b. özellikleri ile bana türkiyede kitap alınmaz dedirten kitaplardan birisidir. Fırat özgül, altuğ B. Altıntaş, rıza çelik sizinle aynı fikirde sayılırım.
Benim listem;
C ile programlama: Deitel.
C++ ile programlama: Deitel.
Java : Herbert Schildt. Alfa yayıncılık.
C# Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı Cilt-1 - Cilt 2: Ahmet Kaymaz. Papatya Yayıncılık -> Bu kitap herhalde sefer alganın kitabı gibi dizayn edilse 4-5 cilt olurdu.

Bilgi açısından da çok daha doyurucu olduğunu düşünüyorum. Sefer Algan'ın kitabına zamanında verdiğim paraya ne kadar acıdıysam hala içimdeki ses dinmemiş, dindirememişim.
Python 3(Fırat Özgül):
https://arhavifenlisesi.meb.k12.tr/.../965637/dosyalar/2017_11/02152122_python3.pdf
C++, Java ve C# ile UML ve Dizayn Paternleri : Aykut Taşdelen.
Kesinlikle. Lakin yine de kaliteli kitapların başucunda olması özellikle benim gibi ingilizcesi çok iyi olmayan arkadaşlar için başlangıç noktası ve derslerde farklı bakış açısı elde etme adına iyi olabiliyor. Yoksa mutlaka biraz ilerledikten sonra dillerin kendi dokümantasyonlarından faydalanmak ve zorlansılsada ingilizce kaynaklara yönelmek gerekiyor.