pybs sistemi acill yardım

Kodla Büyü
aynı durumdayız hocam faz1 okulu herşey hazır. tahtalarda kablolu internet zaten var. wifi lerde başta açıktı tabletler otomatik bağlanıp internete giriyordu. sonra wifi şifresi nette dolaşmaya başladı öğreciler cep telefonundan wifi ye bağlanmaya başlayınca ankaradan wifi yi kapattılar :D F@tih ağında internet yayını yok. e-tab5 tabletler bağlı ancak internete çıkamıyor.

hocam bizim tahtalar 4 yıl olmuş takılalı internet gelene kadar öğrenciler tahtaları mahvetmişler zaten tabletler de aynı şekilde ben bu projenin amacına ulaşacağını düşünmüyorum

proje başlamadı ki amacına ulaşsın :) ekranları kırılmadıysa sorun yok hocam :) hepsine basın windows 10 imajını ohh rahat edin.

ARKADAŞLAR PYBS SİTEMİNDE ÖĞRETMEN TABLET ARIZA KAYDI AÇMIYOR. ÖĞRENCİLERDE SORUN YOK. ACABA ÖĞRETMENLERE ARIZA KAYDI AÇMADAN MI GÖNDERCEĞİZ.

ekinci.esma21' Alıntı:
hocam nakil gelen öğrenci için tablet verme işlemi nasıl olmalı

hocam öğrencinin geldiği okulda tablet dağıtılmamışsa yani çocuk hiç tablet almamışsa elinizdeki tabletlerden verebilirsiniz. şuan 11.sınıflara etab4 10.sınıflara etab5 tablet verebilirsiniz. tutanak karşılığı...

tahtalara normal kurulum değil imaj atıyoruz dimi hocam... tavsiyem windows10 imajı atın. deepfreze falan kurmanıza gerek yok hocam. rahat edersiniz.
fatih-etkilesimli-tahta-f279/e-t-win10-yapi1511-faz1-ve-faz2-icin-yeni-t147477.html

GÖZDEMSİN' Alıntı:
ARKADAŞLAR PYBS SİTEMİNDE ÖĞRETMEN TABLET ARIZA KAYDI AÇMIYOR. ÖĞRENCİLERDE SORUN YOK. ACABA ÖĞRETMENLERE ARIZA KAYDI AÇMADAN MI GÖNDERCEĞİZ.
hocam tabletin serinumarasını girerek arıza kaydı açmayı deneyin olmazsa da sorun değil tablet ve kullanıcı bilgilerini sorunu bir kağıda yazarak tablet kutusuna koyun, o şekilde mng kargoya verin. deepfreze in faydadan çok zararı var hocam elektrik kesintisinde sistem çöküyor. imaj atmak zorunda kalıyorsunuz..

sistemin kendisi güvenli hocam... elektrik kesintileri deepfreezeli makinaları pert ediyor.
etkullanici zaten sınırlı kullanıcı program yükleyemez silemez ayarları bozamaz. virüs konusunda usb disk security yeterli. windows defender da açık. okul açılalı 2 ay oldu 0 virüs vakası. 28 tahta var.

w10 yukleyin rahat edin.
fatih-etkilesimli-tahta-f279/e-t-win10-yapi1511-faz1-ve-faz2-icin-yeni-t147477.html

Hocam format atıyorum ben yeniden yüklüyor win 7 de önceden kurulu var içinde Windows u yeniden yükle diye onu yüklüyorm oyle

win 10 virüslerden koruyor mu hocam deep freeze de daha rahat tahtalr öğrenciler çok oynuyor tahtalarla hocam peki o tablet için ayrıca tutanak nasıl ekleyecem tutanak ekledim pybs ye zaten sonradan tablet verdim iki öğrenciye bugün verdim sisteme nasıl girecem onları tutanak ekli zaten

ekinci.esma21' Alıntı:
win 10 virüslerden koruyor mu hocam deep freeze de daha rahat tahtalr öğrenciler çok oynuyor tahtalarla hocam peki o tablet için ayrıca tutanak nasıl ekleyecem tutanak ekledim pybs ye zaten sonradan tablet verdim iki öğrenciye bugün verdim sisteme nasıl girecem onları tutanak ekli zaten
tahtanın içindeki recovery i kullanıyorsunuz o da güzel ama, w10 daha guvenli w7 den daha rahat yönetiliyo. siz bilirsiniz memnunsanız devam edin.
öğrenciye tablet teslim tutanagını pybs ye yüklemiyoruz bizde kalıyor saklıyoruz. tabletleri etkinleştirip verin, etkinleştirme sırasında eba17 hatası verirse anlarsınız ki öğrenci daha önce tablet almış.

ekinci.esma21' Alıntı:
Pybs ye hangi tutanağı ekleyecez pekii hocam yeni verilen tabletler için pybs de kayıt oluşturulmu yor mu
tabletler ilk geldiğinde kargo görevlisiyle 5 nüsha imzaladığınız teslim tutanağının biri sizde kalmış olmalı onu taratıp pybsye yüklüyoruz.

kişisel tutanak işlemiyoruz hocam. aktivasyon yaptıkça tabletler eşleşiyor pybs de, etab4ler bu şekilde oldu. etab5 lerin etkinleştirme raporu henüz çıkmıyor pybs de. o yuzden serino üzerinden servise gönderiyoruz.

eba dosya yı kullanabilirsiniz. normalde tablete dosya göndermeye izin verilmiyor.

Arkadaşlar;

Pybs de tabletler geldikten sonra arıza kaydını silebilen var mı? Böyle çok karışık oluyor.Eskiden silebiliyoduk

arkadaşlar şöyle bir sorunum var.okulumuza tayin yoluyla gelen öğretmenimiz eski okulunda e tab 4 tablet almış.o zaman aktif edilmiş .ama o zaman tablet aktivasyondan sonra bluetooth,klavye görmeme gibi hatalar vermiş ben de tablete reset atıp tekrar aktif etmek istediğimde "bu TC yada seri no kayıtlı " hatası veriyor.pybs den baktığımda öğretmenin adı sistemde 2 kez yazılı birinde şu anki tabletle eşleşmiş ama 2.kayıtta öğretmenin adı var ancak herhangi bir tabletle eşleşmemiş.bununla da kalmıyor öğretmenin tableti sistemde ürün kabul kısmında bekliyor olarak gözüküyor hem de öğrenci tableti olarak gözüküyor.mdm,destek,tablet Eba gov tr adreslerine kurumdan mail gönderdim.1 aydır cevap yok .bi el atsanızda şu saçmalıktan kurtulsam. Bi yardım lütfen

orhanak' Alıntı:
arkadaşlar şöyle bir sorunum var.okulumuza tayin yoluyla gelen öğretmenimiz eski okulunda e tab 4 tablet almış.o zaman aktif edilmiş .ama o zaman tablet aktivasyondan sonra bluetooth,klavye görmeme gibi hatalar vermiş ben de tablete reset atıp tekrar aktif etmek istediğimde "bu TC yada seri no kayıtlı " hatası veriyor.pybs den baktığımda öğretmenin adı sistemde 2 kez yazılı birinde şu anki tabletle eşleşmiş ama 2.kayıtta öğretmenin adı var ancak herhangi bir tabletle eşleşmemiş.bununla da kalmıyor öğretmenin tableti sistemde ürün kabul kısmında bekliyor olarak gözüküyor hem de öğrenci tableti olarak gözüküyor.mdm,destek,tablet Eba gov tr adreslerine kurumdan mail gönderdim.1 aydır cevap yok .bi el atsanızda şu saçmalıktan kurtulsam. Bi yardım lütfen
tablet servise gitmiş ve anakart değişimi olmuş olabilir. benzeri başıma gelmişti. mdm@eba.gov.tr ye TUTANAK göndermelisiniz.

ademola' Alıntı:
orhanak' Alıntı:
tablet servise gitmiş ve anakart değişimi olmuş olabilir. benzeri başıma gelmişti. mdm@eba.gov.tr ye TUTANAK göndermelisiniz.
Öğretmene bugün sordum ,tablet servise gitmemiş,herhangi bir işlem yapılmamış,zaten yapabilecek biride değil.Birde bu tabletin ürün kabul kısmında gözükmesine ne diyorsunuz

orhanak' Alıntı:
"Tabletin suçu ne" diyesim geldi.Hocam sonlara doğru aşçı uşak sonra hepsi uşağa muhabbeti çıkacak sandım...Sen yapman gerekenleri yapmışsın.Şimdi bırak onlar düşünsün.

hocalarım tablet arıza kaydı oluşturacağım zaman telpa'dan gelen kutulara konularak gönderilmesi gerektiği uyarısı çıkıyor. yalnız sorun şu ki telpadan boyle bir kutu gonderilmedi. tabletleri kendi orjinal kutusuyla göndersem herhangi bir sıkıntı olur mu?

ikinci sorum arıza kaydı oluşturduktan sonra sadece kargonun gelip teslim almasını mı bekliyoruz yoksa kargoyla iletişime geçmeye gerek var mı?

ekinci.esma21' Alıntı:
arkadaşlar pybs sistemini bilmiymm pybs de öğrenci ve öğretmen tablet tutanağı eklemem gerekiyor nasıl ekleyebilirim. e tab 4 ve etab 5 lere de arıza kaydını nasıl oluşturabilirim???

arkadaşlar bu nasıl bi tutanak örneği var mı? etab 5 tabletler geldi görevli olduğum okula. öğretmenlere dağıttım ama pybs den herhangi bi işlem yapmadım. bununla ilgili yapılacak işlemler nelerdir. biri sırasıyla yazabilir mi? tabii pybs ye girmeyi başarabilirsem.

denizci' Alıntı:
ekinci.esma21' Alıntı:
arkadaşlar pybs sistemini bilmiymm pybs de öğrenci ve öğretmen tablet tutanağı eklemem gerekiyor nasıl ekleyebilirim. e tab 4 ve etab 5 lere de arıza kaydını nasıl oluşturabilirim???

arkadaşlar bu nasıl bi tutanak örneği var mı? etab 5 tabletler geldi görevli olduğum okula. öğretmenlere dağıttım ama pybs den herhangi bi işlem yapmadım. bununla ilgili yapılacak işlemler nelerdir. biri sırasıyla yazabilir mi? tabii pybs ye girmeyi başarabilirsem.

Hocam tabletleri teslim aldığınızda size teslim eden kişi ile okul fatih sorumlu komisyon arasında imzalanan bir tutanak olmalı.Bu tutanağı zaten tabletleri teslim eden vatandaş yapmak zorunda.Bir nüshası okul idaresindedir.Bu tutanağı taratıp pybs ye ekliyorsunuz.yapacağınız işlem bu.

BBNET
Geri