pybs sistemi acill yardım

Kodla Büyü

ekinci.esma21

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar pybs sistemini bilmiymm pybs de öğrenci ve öğretmen tablet tutanağı eklemem gerekiyor nasıl ekleyebilirim. e tab 4 ve etab 5 lere de arıza kaydını nasıl oluşturabilirim???

tutanağınızı taradıktan sonra resimde gösterdiğim pencereden dosyayı yüklüyorsunuz. Eğer sıkıntı devam ediyorsa başka bir tarayıcı veya ağda deneyin.

Ekli dosyalar

• tutanak.png
    tutanak.png
    24.8 KB · Görüntüleme: 1,880
rutubator' Alıntı:
tutanağınızı taradıktan sonra resimde gösterdiğim pencereden dosyayı yüklüyorsunuz. Eğer sıkıntı devam ediyorsa başka bir tarayıcı veya ağda deneyin.
hocam bu ekranda ki tutanak ekle seçeneğinden değil, ürün kabul menüsündeki tutanak ekleme kısmından eklemesi gerekiyor benim bildiğim.

Teşekkürler arkadaslar. ikisine de ekledim sorun olur muu??? Bir de calismayan e tab 4 ve 5 ler için arıza kaydi nasıl oluyorrrr onu da yapmam gerekiyor.

TheFalLen' Alıntı:
rutubator' Alıntı:
hocam bu ekranda ki tutanak ekle seçeneğinden değil, ürün kabul menüsündeki tutanak ekleme kısmından eklemesi gerekiyor benim bildiğim.

hocam doğru söylüyor ürün kabul menüsünden eklenecek teslim alındığına dair tutanak. Benim hatam yanlış yazmışım

Hocam bende üründen ekledim ama eklediğim tabletleri göremiyorum kii tablet in bir tanesi aktivite edilmiyor eba 0.17 hatası veriyor nasıl aktivite edilir

ekinci.esma21' Alıntı:
Hocam bende üründen ekledim ama eklediğim tabletleri göremiyorum kii tablet in bir tanesi aktivite edilmiyor eba 0.17 hatası veriyor nasıl aktivite edilir
eba17 tckimlik hatası değilmi, ya o tablet daha önce başkası adına kaydedilmiş yada o kişinin başka bir tableti var.

etab5leri pybs de aramayın bulamazsınız :D etab4ler var 5için tutanağı sisteme giriyoruz ve bekliyoruz.

Peki hocam nasıl olacak tablet öğrenci daha hic almamış ki yeni almış tablet e arıza kaydı oluştura bilir miyim

ekinci.esma21' Alıntı:
Peki hocam nasıl olacak tablet öğrenci daha hic almamış ki yeni almış tablet e arıza kaydı oluştura bilir miyim
tabletin seri numarasını girerek arıza kaydı açılıyo

Adem hoca peki aktivite sini kaldırır mı mi ki arıza kaydı oluşturduğumuzda servise gitmiyor mu ki tablet in servislik bi durumu yok kii aktive edemiyorum. hocam

EBA hata kodları ve açıklamaları.

EBA.001 - İşlem başarılı,
EBA.002 - TC kimlik numarası hatalı
EBA.003 - Parametre Hatası
EBA.004 - Ip token sorgulamaya yetkili değil
EBA.005 - Parametre Hatalı
EBA.006 - İşlem hatalı
EBA.007 - Oturum adı ve/ya şifresi hatalı
EBA.008 - Veri tabanına veriler kaydedilirken hata oluştu
EBA.012 - Web servisten yanıt gelmiyor
EBA.013 - Şifre ve TC kimlik numarası uyumsuz
EBA.017 - TC kimlik numarası ve/ya seri numarası daha önce kayıtlı
EBA.021 - Tablet kullanıcı adı-şifresini 5 defadan fazla hatalı girdiniz

hocam o kişinin adına tablet kayıtlı. eğer tableti iade etmişse tutanağı mdm@eba.gov.tr ye mail atıyorsunuz aktivasyonu kaldırıyorlar ozaman o kişiye o tableti verebilirsiniz. tutanakta teslim eden, alan tc, tarih imza, tablet seri no mühür mutlaka olacaktır

tablette bir sorun yok.

Hocam okulun e mail adresi yok ki resmi hesap istiyorlar bende yoladım mesaj mdm ye kabul etmediler bu durumda ne yapabilirim kii

Hocam bir şey daha soracam pybs de eski tabletler etap 4 leri ürün sevkiyatında bekliyorlar görünüyor eskileri topluyor lar mi

hocam okulun epostası vardır. kurumkodunuz ile başlar 987987@meb.k12.tr gibi http://posta.meb.k12.tr/ bu adresten sadece kurumkodu ve şifre yazarark giriş yapabilirsiniz. şifre bilmiyorsanız il/ilçe meb i arayın mebbis sorumlusu kişiyle görüşün okul müdürünüze yeni şifreyi verecektir.

pybs de askıda kalmıştır, yada zamanında onaylanmamıştır. etab4 ler duruyor toplama diye birşey yok. 4yıl önce pilot okullara verilen tabletler vardı onlar yenileri ile değiştiriliyor.

ekinci.esma21' Alıntı:
Hocam biliyorum o adresi o adres kullanılmıyor ilçe mebe sordum karışıklık varmis başka yolu yok muu
tutanağı ve durumu il ilçe bt koordinatörüne gönderin o gönderin maili. veya başka bir okulun eposta adresinden gönderin. kurum eposta olmayınca dikkate almıyorlar.

pybs yi bilemeyeceğim hatalı bir sistem zaten. pek düzgün çalışmıyor.

Hocam ben yeni atandım benden sürekli bilmediğim şeyler isteniyir bende bilmiyorum buraya soruyorm pybs sistemi tabletler akıllı tahtalarla ilgili hiç bir şey bilmiyorum bunlarla ilgili site var mı eba da güzel anlatıl mamis

ekinci.esma21' Alıntı:
Hocam ben yeni atandım benden sürekli bilmediğim şeyler isteniyir bende bilmiyorum buraya soruyorm pybs sistemi tabletler akıllı tahtalarla ilgili hiç bir şey bilmiyorum bunlarla ilgili site var mı eba da güzel anlatıl mamis
hocam kafanıza takmayın böyle şeyler tecrübe ile öğreniliyor. fatih konusunda en büyük kaynak bu sitedir. çekinmeyin sorun. idarenin isteklerini reddetmeyin usulünce anlatın araştırıp sorunu çözmeye çalışırım deyin. il ilçe bt koordinatörü ile iletişimde olun.

ekinci.esma21' Alıntı:
Hocam bir şey daha soracam pybs de eski tabletler etap 4 leri ürün sevkiyatında bekliyorlar görünüyor eskileri topluyor lar mi
Bununla ilgili bir yazı gelmedi.Yakında çıkar kokusu.Eksik cihaz seçimi altında 156 tane okul tableti liste halinde gözüküyor.Altta komisyon oluşturun diyor.

bunun dışında bende bir tablet var, f@atih ağına bağlanıyor ama internet erişimi sağlanmıyor, garantiye gönderdim geldi birşey değişmemiş. ne yapılabilir?

serdemir' Alıntı:
bunun dışında bende bir tablet var, f@atih ağına bağlanıyor ama internet erişimi sağlanmıyor, garantiye gönderdim geldi birşey değişmemiş. ne yapılabilir?
hocam fatih in wifi şifresi internette dolanmaya başlayınca ağı kapattılar. sınıflardaki ap üzerinden internete çıkılmıyor şuan.

ademola' Alıntı:
serdemir' Alıntı:
hocam fatih in wifi şifresi internette dolanmaya başlayınca ağı kapattılar. sınıflardaki ap üzerinden internete çıkılmıyor şuan.
teşekkürler hocam. Bluetoothlar da herkes de pasif mi?

@serdemir blutoothlar da pasif.

@ekinci.esma21 wifi şifresi yok hocam, tabletler otomatik bağlanıyor. biz doğrudan kullanamıyoruz. (zaten bu sıralar interneti de yok)

BBNET
Geri