Promosyon Sorunsalı

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar gelmiş olduğum ilçede promosyon paraları aylara bölünmüştü ay ay 25TL gibi bir rakam olarak ödeniyordu şimdi atandığım ilçede ise toplu ödenmiş şimdi yeni gelenlerin durumu ne olur?
Halkbank inceleme yaptığını söylüyor il İstanbul

3 sefer gittigim yerde promosyon verilmisti ve ben eski yerde almamistim ve yeni yerlerin hic birinde alamadim o kadar dilekce vs yazdik ilceler verdirtmedi yeni yerimdede alamiyorum. sansizlik bu olmali. mahkemeye gitsem bisi cikarmi bilmiom o nedenle hep magduruz...

ilçe yada okulun banka ile yapmış olduğu sözleşmeye bakın. eğer orda bu durumla ilgili (sonradan gelen öğretmenler ......) bi açıklama yoksa okulunuza dilekçe yazın. şu tarihte okulunuzda göreve başladım. promosyon almadım ve bu haktan yararlanmak istiyorum diye. eğer sözleşmede bizimki gibi sonradan katılanlar alamaz diye bi ifade varsa. markete gidin bi soğuk su alın :)

Bu konuyla ilgili başbakanlık genelgesi var. Peşin verilemez. Sendikanız varsa sendika avukatıyla , sendikanız yoksa da ilgili bir avukat yoluyla dava açın.

sonradan gelen ogretmenler icin yeni yerde para alinmis ayrilmis guya bu para yenilere dagitilmis bize kalmamis mış mış mış ne yaparsa yapayim üctür alamiyorum hakkim varsa zıkkım olsun diyorum o kadar her seferinde.

hocam bende geldiğim yerde alamadım. dilekçe verdim red cevabı geldi mahkemeye verdim ilde kazandım temyize gitti kaybettim. başbakanlık genelgesi falan hikaye yani.

Re: Ynt: Promosyon Sorunsalı

hasanemre' Alıntı:
hocam bende geldiğim yerde alamadım. dilekçe verdim red cevabı geldi mahkemeye verdim ilde kazandım temyize gitti kaybettim. başbakanlık genelgesi falan hikaye yani.

Doğru diyorsun hocam , aynı dava için farklı kararların çıkması anlaşılır değil. Keşke bu konuda fikir birliğine varabilseler de biz de ayrı ayrı uğraşmasak. Ama yine de mahkemeye gitmekte fayda var ne olacağı belli olmaz.

Enterprise' Alıntı:
Arkadaşlar gelmiş olduğum ilçede promosyon paraları aylara bölünmüştü ay ay 25TL gibi bir rakam olarak ödeniyordu şimdi atandığım ilçede ise toplu ödenmiş şimdi yeni gelenlerin durumu ne olur?
Halkbank inceleme yaptığını söylüyor il İstanbul
hangi ilçe hocam

Emsal mahkeme kararları var. Sonradan gittiğiniz yerde peşin dağıtılmışsa dava açıp alabilirsiniz, önce sendikanız varsa danışın...
Milli Eğitim ve diğer kurumlar kaybettikleri davalardan dolayı promosyonu "aylık veya 6 aylık" yapıyorlar...

Kendinize güvenin ve peşine düşün... 3 kuruş için mi dava açacaksın diyenlere o beğenmediğin 3 kuruşu bana ver vazgeçeyim deyin...

dilekçe faxladım şimdi bakalım eldende vercem dilekçemi red gelirse saldırıcam

Hocam buyrun. Bankaya yazdıklarımızdan birşey çıkmadı henüz müdürde siz okula toplu dilekçe verin hele dedi bu o dilekçemiz

Ekli dosyalar

öncelikle geldiğiniz okuldan promosyon hakkınız var. birileri önceden peşin dağıtmış olabilir bu sizi bağlamaz. sizin muhattabınızda banka değildir. promosyon dağıtılrıken 3 kişilik komisyon kurulur bu komisyon sizin paranızı ödemek zorundadır. sizin yapmanız gereken okulunuza dilekçe vermektir. gerisi o komisyon düşünsün. eğer size vermek istemezlerse mahkemeye başvuracağınız söyleyin bakın o komisyon o parası sizi bulup nasıl ödmeyecek. mahkemeye verirseniz o komisyon size o parayı ödemek zorunda kalacaktır.

Bizimkilerde 5 senelik yapmış. Bende yeni geldim okula anlaşmadan 5 ay sonra... Komisyonla böyle diyaloğa girmek şık olmaz gibi geliyor. Bir hata yapmışlar. Sonunda ceplerinden para çıkacak. Buda huzursuzluk yaratacak. Ben bankaya gidip kişisel olarak konuşmayı düşünüyorum. Promosyon vermezlerse kartları (kredi+banka kartı) verip hesabı kapatıcam. Ama o zaman okul paramı mal müdürlüğünden mi çekmemi ister başka bir bankanın ibanına mı yatır onu bilemiyorum. Var mı bilgisi olan?

muratci' Alıntı:
Bizimkilerde 5 senelik yapmış. Bende yeni geldim okula anlaşmadan 5 ay sonra... Komisyonla böyle diyaloğa girmek şık olmaz gibi geliyor. Bir hata yapmışlar. Sonunda ceplerinden para çıkacak. Buda huzursuzluk yaratacak. Ben bankaya gidip kişisel olarak konuşmayı düşünüyorum. Promosyon vermezlerse kartları (kredi+banka kartı) verip hesabı kapatıcam. Ama o zaman okul paramı mal müdürlüğünden mi çekmemi ister başka bir bankanın ibanına mı yatır onu bilemiyorum. Var mı bilgisi olan?

banka size 5 kuruş vermez. daha doğrusu veremez. komisyon o okula gelenin ve gidenin olabileceğini düşünmek zorunda senin para alacağın tek yer komisyondur. ayrıca sen farklı bir bankadan hesap açtıramazsınız.

Bankayla komisyon arasında yapılmış bir protokol var. Bana para verip vermemek tabiki bankanın insiyatifinde. Fakat ben protokol yapıldığı tarihde okulda yoktum. Promosyon ödenen kişilerin sayısı protokolde belirtilmiş. O tarihte hesaplara yatırılan paralardan da bu kişilerin kimliği belirlenebilir. Dolayısıyla protokolün şartlarıyla ilgili sorumluluk kabul etmem ve hesabımı kapatabilirim diye düşünüyorum. Protokolün şartlarından bir tanesi de promosyon. Beni şartlara dahil edecekse promosyondan yararlanmamı sağlayacak.

muratci' Alıntı:
Bankayla komisyon arasında yapılmış bir protokol var. Bana para verip vermemek tabiki bankanın insiyatifinde. Fakat ben protokol yapıldığı tarihde okulda yoktum. Promosyon ödenen kişilerin sayısı protokolde belirtilmiş. O tarihte hesaplara yatırılan paralardan da bu kişilerin kimliği belirlenebilir. Dolayısıyla protokolün şartlarıyla ilgili sorumluluk kabul etmem ve hesabımı kapatabilirim diye düşünüyorum. Protokolün şartlarından bir tanesi de promosyon. Beni şartlara dahil edecekse promosyondan yararlanmamı sağlayacak.

banka kişileri muhattap almaz. banka anlaşmasını komisyonla yapmıştır. banka paranın ne olduğuna bakmaz ve ikinci bir anlaşma yapmaz. sonradan kimseye para veremez. sen ben bu protokolü tanımıyorum deme hakkın yok sonuçta o komisyon okul adına banka ile anlaşmıştır. şahısların komisyonun anlamşmasını tanımama lüksü yoktur. senin yapacağın tek şey okuluna dikeçe ver sonrasını komisyon düşünsün

Bununla ilgili mahkeme kararları var ve bu kararlardan bazıları memur lehine. Banka davayı açan memura ödeme yapmış.

muratci' Alıntı:
Bununla ilgili mahkeme kararları var ve bu kararlardan bazıları memur lehine. Banka davayı açan memura ödeme yapmış.

davayı okul adına açarsın ve %100 kazanırsın komisyon o parası ödemek zorunda kalır ayrıca avukat ve mahkeme masraflarınıda komisyon ödemek zorunda kalır. komisyon bunu bildiği için genellikle o para bir şekilde bulunur ve şahsa ödenir yada şahıs pes eder

BBNET
Geri