"Hocam sizden bu sene güzel projeler bekliyoruz." diyen idareye net olarak ucretlendirilmesinin nasıl olacağını soruyorum. "Yahu hocam sen de parayı çok seviyorsun ha" diye cevap veriyorlar. Dyk da açamıyoruz zaten. Ayrıca kimse lütfen bana hocam egzersiz aç o zaman demesin. Çocuklara yaprak test dağıtıp ders sonunda a,b,c diye cevaplarını söyleyip güya dyk yapan x bir branştan neden daha az kazanayım?
Önceki okulumda hevesli birkaç öğrencim vardı dyk da acabiliyorduk güzel ürünler çıkarmıştık. Sağolsun beni çalışkan gören müdirem benden !!!okulumuza özel bir eğitim sitesi!!! istemisti. Nasıl birşey istiyorsunuz ki diye sorduğumda da ya hocam işte böyle basit birşey dedi sadece (tam olarak ne istediğini de bilmiyor) ben de ödemesi nasıl olacak bu is pahalı olur zaten ben yapamam beni aşar diyince de işte Yapabilsen para mı isteyeceksin eğitim öğretmenlik idealistlik herşey para değil falan demisti. Ben reddedince bir firmayla görüşmüş isteklerini sıralamış duyduğuma göre 5.000 dolar istemişler

neler istediyse artık hem zaten çoğunun dusuncesine göre iki tık tık yapınca halloluyor herşey.
Bir de okul çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirip okulun kendi elektrigini üretmesini sağlama işini projelendirmemi istemişti. (Gülmeyin şaka değil vallahi billahi bunu ciddi ciddi istedi benden)
Bakın çoğu idare bunları eğitime katkısı olsun falan diye istemiyor zaten. Biz bedavaya afedersiniz eşek gibi çalışalım onlar da bunları fotoğraflayıp idarecilerin mesajlaşma gruplarında paylaşıp ne kadar iyi idareci olduklarını göstermek, birbirlerine hava atmak için istiyorlar.(Öyle düşünüp davranmayan idarecileri ayrı tutuyorum)
Arkadaşlar bransimiz değerli ama değerini gösterecek kişiler yine bizleriz. Ben proje yaptim ettim diyelim benim vaktimin emeğinin karşılığını veriyorlar mı? Lütfen e maaş alıyorsun ek ders alıyorsun demeyin onların karşılığını verdiğini dusunuyorum.
16 seneden sonra şunu söyleyebilirim ki işiniz olmayan şeyleri hele hele parasını karşılığını almadığınız işleri sırf idareniz başka idarelere şube müdürlerine falan hava atacak diye yapmayın (Karşılığını öğrencilerimin gözlerindeki pariltidan alıyorum diyenler olabilir saygı duyarım ellerinden öperim. Meraklı hevesli öğrencim olsun evine gider bedava özel ders veririm.)
Zamaninda öğrencilerin kullanacakları setleri bile kendi cebinden alıp onlarla birlikte uğraşan ortaya ürünler çıkaran,okuluna ahşap atölyesi kurup çocuklara da ahşaptan işler (genelde basit oyuncaklardi ama zevkliydi) yapmayı öğretmiş, sonunda da okul müdürünün bu işleri kendisi yapmış gibi sağda solda konuşmasını duyan birisi olarak üzerimden baskalarinin nemalanmasindan artık bıktığım icin ben artık proje falan çıkarmıyorum.
Teknofest, Tübitak vs. için çalışan emek sarfeden hocalarıma da başarılar diliyorum.