proje okulu tayinlerinde hiç bir tercihe yerleşemeyenler ne olacak

Kodla Büyü

nurayhoca

Aktif Üye
Mesajlar
193
arkadaşlar süreç nasıl işleyecek bilgisi olan var mı proje okulunda çalışırken , hiç bir kuruma yerleştirilemeyince ne olacak ilçe içinde mi yer değişimi olacak?
 
Proje okulunda olup dün atanamayanlar kılavuza göre 27 Haziran’da sonra il emrine atanır diye düşünüyorum:

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=40068&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Öğretmen ve yönetici norm kadrolarında değişiklik
MADDE 13- (1) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları proje okullarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan, öğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.
(2) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen müdür yardımcıları, kalan görev sürelerini tamamlamak üzere proje okulları dışındaki okul/kurumlara yönetici olarak görevlendirilebilir ya da durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.
(3) İlgili mevzuatta belirtilen yöneticilik norm kadrosuna esas kriterler çerçevesinde müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı norm kadrolarının bazıları veya tamamı kaldırılan proje okullarında norm kadro fazlası olanlar, kalan görev sürelerini tamamlamak üzere görev yaptığı proje okulu dışındaki okul/kurumlara yönetici olarak görevlendirilebilir ya da durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.

https://personel.meb.gov.tr/meb_iys...etmenatamaveyoneticigorevlendirmekilavuzu.pdf
 
Ama öğrendiğime göre bazı yerlerde şu tür bir yazı gelmiş:

“Norm fazlası ile ilgili ilçenin yazısında proje okulu sonuçlarına göre çizelgeye işlenmesi istenmiş. Fazla olanlar bu yazıya göre norm fazlası atamalara başvurabilecek”
 
Proje okullarında çalışıyorken, Müdür tarafından tercih edilmeyip, hiç bir proje okuluna atanamayanlar; 9-10 Nisan tarihlerinde "Norm Fazlası" gösterilip, 11-14 Nisan tarihlerinde tercih yapabilecekler mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?
 
Proje okullarında çalışıyorken, Müdür tarafından tercih edilmeyip, hiç bir proje okuluna atanamayanlar; 9-10 Nisan tarihlerinde "Norm Fazlası" gösterilip, 11-14 Nisan tarihlerinde tercih yapabilecekler mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?

Bazı yerlerde yapılıyormuş, dün üstte yazdığım gibi
 
Bir arkadaş Sendikadan böyle bir matbu dilekçe almış, atanmamasına itiraz etti. İnşallah bir sonuç alabilir.
Olumsuz cevap gelirse, mahkemeye başvuracağını söylüyordu.
 

Ekli dosyalar

  • proje okulları ataması  itiraz ve talep dilekçesi.webp
    proje okulları ataması itiraz ve talep dilekçesi.webp
    57.1 KB · Görüntüleme: 57
  • proje okulları ataması itiraz ve talep dilekçesi.rar
    proje okulları ataması itiraz ve talep dilekçesi.rar
    10.6 KB · Görüntüleme: 29
BBNET
Geri
Üst