Programım kilitlendi :S bi çözüm yolu var mı? [VB.NET]

Kodla Büyü

manisali16

Üye
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba...

bu perşembe gününe kadar halletmem gereken bir proje ödevim var.ödevimin konusu market otomasyon programı.yaklaış bir aydır üzerinde çalışıyorum.ancak şu anda ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyayım.programım içerisinde 10 adet birbirleriyle bağlantılı formlar var.formlardan bir tanesi üreticillerin kaydını tutan ve onları gösteren bir form.biraz önce formum üzerinde bir değişiklik yaptım ve programı test amaçlı çalıştırdım.ancak formun üzerinde yaptığım değişiklikler çalışmas esnasında hiç bir işe yaramadı ve form eski haliyle karşıma geldi.bu da yetmezmiş gibi tüm formları kapsadı.hangi formda ne değişiklik yaparsam yapayım [ister kod ister tasarım] hep eski haliyle çalışıyor ve ben bunu düzeltemiyorum.

bu konuda bi çözüm yolu bilen programcı arkadaşlarımdan yardım istiyorum yoksa oturup 1 aydır uğraştığım programı yeniden tasarlamak ve kod yazmak zorunda kalıcam :S lütfen bilgisi olanlar yardım etsin

faydası olması amacı ile durumun nasıl olduğuna dair iki resim koyuyorum.

5133.jpg
--
5134.jpg

Öncelikle paniklemeyin. Çalışmanızı bu haliyle yedekleyin. Çalışmanızı açıp, Debug Menüsünden (başka bir menü de olabilir) Rebuild project seçeneği ile projenin yeniden derlenmesini sağlayın. Belki işinize yarayabilir.
Başka bir bilgisayarda açıp bakmayı da deneyebilirsiniz.

Hocam basic hataları konusunda uzman olmayarak aklıma gelen şu yöntemleri uygulamanızı öneririm:

* tasarım aşamasında exe üretiliyorsa onu ayrı bir klasöre atıp tekrar derletmeyi.
* basic i kapatıp tekrar açmayı, gerekirse sistemi tekrar kapatıp açmayı ( yeni halini kaydetmeyi unutmayın)

@yakuphan çooooooook ama çoooooooook teşekkür ederim beni nasıl bir uğraştan kurtardığınızı anlatamam :) bu proje üniversiteyi bitirme projem eğer bu bitmezse ben biticem :S Allah bin kere razı olsun sizden gece gece yüreğime su serptiniz.Build menüsünden Rebuild project ile sorunumu düzelttim :)

@burhansenyuva sizede teşekkür ederim ama sorunumu halletim çok şükür :)

@enestar teşekkürler :)

BBNET
Geri