Prog.Tmell. dersinde içeriği değiştirebilir miyim?

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Öncelikle herkese merhaba. Arkadaşlar okulumdaki dalımız teknik servis. 4 elektronikçi arkadaş var. bilişim alanı olarak sadece ben varım. bölüm tamamen elektronik merkezli. şef bile elektronik öğrt. ben web programcılığı açılmasını söyledim. ama ne mdr bşyrd. ne de şef kabul etmiyor. çünkü kendileri elektronikçi old. için girecekleri ders azalıyor dolayısıyla norm fazlası oluyorlar. neyse bu ayrı mesele..
benim sorum şu: programlama temelleri dersinde c# konsol anlatmam gerekiyor. ancak ben çocuklara web'den bişeyler öğretmek istiyorum. en azından basit olarak html kodlarını öğrensinler.. bölüm zaten teknik servis.. ne grafik anims. var ne de bir başka bilişim dersi.. full elektronik.. ben bu şekilde yapıp yani html kodlarını anlatsam sıkıntı olur mu? planı değiştirmek için ayrı bir zümre kararı mı alayım yoksa hiç kimseye demeden kafama göre html anlatmaya başlayayım mı.. bu kararımda öğrencilerin öğrenme istekleri de etkili oldu.. ne dersiniz sizce uygun mu?? değerli yorumlarınızı bekliyorum.. şimdiden teşekkürler..

dengem' Alıntı:
Öncelikle herkese merhaba. Arkadaşlar okulumdaki dalımız teknik servis. 4 elektronikçi arkadaş var. bilişim alanı olarak sadece ben varım. bölüm tamamen elektronik merkezli. şef bile elektronik öğrt. ben web programcılığı açılmasını söyledim. ama ne mdr bşyrd. ne de şef kabul etmiyor. çünkü kendileri elektronikçi old. için girecekleri ders azalıyor dolayısıyla norm fazlası oluyorlar. neyse bu ayrı mesele..
benim sorum şu: programlama temelleri dersinde c# konsol anlatmam gerekiyor. ancak ben çocuklara web'den bişeyler öğretmek istiyorum. en azından basit olarak html kodlarını öğrensinler.. bölüm zaten teknik servis.. ne grafik anims. var ne de bir başka bilişim dersi.. full elektronik.. ben bu şekilde yapıp yani html kodlarını anlatsam sıkıntı olur mu? planı değiştirmek için ayrı bir zümre kararı mı alayım yoksa hiç kimseye demeden kafama göre html anlatmaya başlayayım mı.. bu kararımda öğrencilerin öğrenme istekleri de etkili oldu.. ne dersiniz sizce uygun mu?? değerli yorumlarınızı bekliyorum.. şimdiden teşekkürler..

Hocam teknik servis dalında web dersi zaten yok. Ama 11 de ya da 12 de seçmeli olarak verebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla.

Ama programlama temellerinde sanmıyorum.

hocam işte arkadaşlar elektronikçi oldukları için kendi derslerinden seçiyorlar. benim öyle bir şansım yok.. ben de programlama temmelri dersinde c#konsol uygulamalrı (döngüler-karar ifadeleri-değişkenler) yerine html kodları anlatıp daha görsel hem de en azından çocukların böyle birşeyden haberdar olmalarını istiyorum.. bölüm sözde bilişim alanı ama dersler full elektronik.. tamam teknik serrvis dal dersleri de var ama dediğim gibi şef başta olmak üzere diğer 3 arkadaş elektronikçi old. için kendilerine yönelik dersleri seçiyorlar.. ben de onlarla sıkıntı yaşamak istemiyorumm. çünkü tayin isteyecem.. kimseyle de muhatap olmak istemiyorum.. aklıma böyle bir fikir geldi.. şimdi prog. temell. dersinde bu hafta değişkenler ve sabitleri anlattım. önümüzdeki aylarda da if else sonraki aylarda da döngüleri anlatacam.. arayüzle yani .netle fazla görsel uyg. yapmayacaz.. hep siyah ekran konsol uyg. olacak.. ben düşündüm ki en azından html ile basit de olsa sayfa hazılasınlar. kodlarla tanışsınlar.. resim video tablo eklesinler.. köprü olayını buton olayını öğrensinler.. çocuklar 4 yılda burdan mezun oluyorlar ama inanın çoğu host ne domain ne bilmiyor.. ama sorsan bilişim alanı mezunuyum der. lakin mezun öğrenci, web'e dair hiçbir şey bilmiyor..ben bu yüzden böyle yapmak istedim.. sizce sıkıntı olur mu? çünkü bu konuda kararlıyım..

hocam resmi olarak soruyorsan tabi ki olmaz. C# yerine C++ falan anlatacak olsan neyse, zümrede belirtip anlatabilirsin. Ama o derste öğrencilerin kazanmaları gereken yeterlilikler var kontrol deyimleri, metotlar gibi.

ama hocam sonuçta farklı bir mesleğe yönelik birşey anlatmıyorum ki. hem çocuklar web sayfası yapmak hakkında fikir edinecekler.. internetle ilgili terimleri öğrenecekler.. html kodlar ile yine kod yazmayı öğrenecekler.. orda bahsettiğiniz konular if then else ve döngüler.. onun haricinde pek farklı bir kod yok... dalımız teknik servis.. bu çocuklara metodlardan ziyade html anlatsam bence daha mantıklı.. tabi bu benim fikrim..

hocam resmi yoldan yapamazsın. zümre kararı, yıllık plan vs. bunlarla resmi kılıfına uyduramazsın malesef. çerçeve programda hangi konular, hangi yeterlilikler varsa onları vermekle yükümlüsün resmi olarak. o yüzden yıllık planın, sınıf defterine yazdığın konular, sınavlarda sorduğun sorular vs. dersin resmi içeriğine uymalı.

ama gayri resmi olarak başka dersin içeriğini anlatamaz mısın, tabi ki anlatırsın. ancak riskli bir iş. kimse şikayet etmezse, müfettiş gelip soruşturmazsa hiç bişey olmaz. ama müfettiş rutin bi kontrolde çoçukların dersin resmi içeriğinden bi haber olduklarını anlarsa o zaman başına iş alabilirsin. bu ihtimal haricinde pek bir şey olmaz yani.

Hocam kaldı ki programlama HTML tag lerine göre çok çok daha önemli ve tek başına anlaşılması da çok daha zor..Çocuklar ilgiliyse ödev - proje bile versen o tagleri falan öğrenirler..ama C# 'ı dolaysıyla programlamada döngüleri-değişkenleri-metotları-IF yapılarını öğretmen çocukların daha çok yararına olacaktır...

dengem' Alıntı:
hocam işte arkadaşlar elektronikçi oldukları için kendi derslerinden seçiyorlar. benim öyle bir şansım yok.. ben de programlama temmelri dersinde c#konsol uygulamalrı (döngüler-karar ifadeleri-değişkenler) yerine html kodları anlatıp daha görsel hem de en azından çocukların böyle birşeyden haberdar olmalarını istiyorum.. bölüm sözde bilişim alanı ama dersler full elektronik.. tamam teknik serrvis dal dersleri de var ama dediğim gibi şef başta olmak üzere diğer 3 arkadaş elektronikçi old. için kendilerine yönelik dersleri seçiyorlar.. ben de onlarla sıkıntı yaşamak istemiyorumm. çünkü tayin isteyecem.. kimseyle de muhatap olmak istemiyorum.. aklıma böyle bir fikir geldi.. şimdi prog. temell. dersinde bu hafta değişkenler ve sabitleri anlattım. önümüzdeki aylarda da if else sonraki aylarda da döngüleri anlatacam.. arayüzle yani .netle fazla görsel uyg. yapmayacaz.. hep siyah ekran konsol uyg. olacak.. ben düşündüm ki en azından html ile basit de olsa sayfa hazılasınlar. kodlarla tanışsınlar.. resim video tablo eklesinler.. köprü olayını buton olayını öğrensinler.. çocuklar 4 yılda burdan mezun oluyorlar ama inanın çoğu host ne domain ne bilmiyor.. ama sorsan bilişim alanı mezunuyum der. lakin mezun öğrenci, web'e dair hiçbir şey bilmiyor..ben bu yüzden böyle yapmak istedim.. sizce sıkıntı olur mu? çünkü bu konuda kararlıyım..
..
hocam @mevcut hocam durumu gayet güzel açıklamış.
RESMİ OLARAK bunu yapman imkansız çünkü ders içeriklerinde ders bilgi formları dışına çıkamıyorsun. çıkarma yaparsın, ekleme yaparsın ama değiştiremezsin. gayri resmi olarak da yaptığında yakalanmadıkça sorun yok. öğrencilerin şimdilik istekli görünüyor ama diyelimki 1 tanesi yapamadı ve sen sınıfta bırakmak istiyorsun bırakamazsın. sınav sorularını neye göre soracaksın. resmi müfredata göre sorsan tüm çocuklar sıfır alır. gayri resmi olan öğrettiğine göre sorsan bir kontrolde yada şikayette sorun yaşarsın.
..
PEKİ NE YAPABİLİRİM
soruna 2 cevap verebilirim
.
1 öğrencilerin maddi durumu çok kötü değilse saati 1.79 liradan h.sonu yada ders saati sonunda yetiştirme kursu açabilirsin. 100 saatlik kurs açsan 1 dönem boyunca verecekleri para 179lira. 4 ay dersen ayda 45 lira eder. 12 öğrenci kurs açmak için yeterli sayı

2. öğrencilerin maddi durumu kötü ise HALK EĞİTİM ile işbirliğine gider halk eğitim üzerinden kurs açabilirsin. ders saat ücreti senin için normal ders ücreti. öğrenciler için herhangi bir ücret yok. hatta bitiminde basit bir kursla sertifika bile verebilirsin.

BBNET
Geri