Prins LPG kullananların tecrübelerine ihtiyacım var.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aak

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar babama auris aldık. Araçta prins yağlamali sistem lpg var. LPGnin servisini aradık yağ ve filtre değişimi için 280TL istiyor. Filtreler 150, yag da 130 liraymış ve 10bin km de bir bakım gerekiyormuş. Bu fiyata motor bakımı yaptirmak istemezken lpg bakımı mi olur diye düşünüyorum. Bunun ucuza halledilme şansı yok mu

filtre 10 binde bir değil daha uzun aralıklarda değişmesi lazım. Yağ küçük bir şişe şeklindeyse satın alıp siz değişebilirsiniz ama yağın da fiyatı da pek ucuz değil.

Hocam bende de prins lpg li auris var. Geçenlerde bakım lambası yandı. servise girttim. ikaz lambasını kapattırdım. İşgüzar servisler hemen tüm filtreleri değiştirelim diyorlar.
İlk bakım 25.000 sonraki bakım 75.000 km de olmalı. ilk bakımda 50 tl civarı olan filtre değiştirilebilir. Birde büyük bir filtre var 150 tl olan. Onu sakın değiştirmeyin. Onun ömrü epey uzun.
http://www.prinsautogas.com/en/products ... ilter.html
http://forum.donanimhaber.com/m_75656928/tm.htm

hocam o zaman bizim bu aracın lpg bakımı kaçta yapılmış öğrenip 75bin km olmadiysa devam edelim öyleyse. Yag seviyesi düşük onu almamız gerekiyor o da yarim litre yağ 100tl miş.

Peki hocam yağ koymadik diyelim yağ bitti ne olur? Lpg ye geçmez diyenler var. Böyle bir şey sözkonusu mu? Bir de bu aracın subaplar çelik mi acaba bilginiz var mi. Eğer öyleyse zaten yağlama gerekmiyormuş

Hocam yağ biterse araç normal şekilde lpg de çalışmaya devam etmesi gerek. (lovato da öyle)
Lpg benzine göre daha yüksek sıcaklıklarda yandığı için motorun soğumasını sağlamak amacıyla yağlama sistemi tedbiren eklenen bir sistem.

evet @gkhankz hocam landrenzo yağlıda da öyle bir sorun olmuyor ama. Usta Prinsde yag olmazsa lpgye gecmeme sorunu olur diyor.

hocam sen boşver yukarıda yazılanları.
Prins in ana bayiğini ara ve sor. ne söylerlerse onu yap.
3 kuruş kar yapacağım diye daha büyük bir hasara girme. için rahat olur en azından.
yağ olayına gelince landirenzo takılı benim opel de. ben prins in yağı pahalı olduğu için lazdirenzonun yağını kullananı duymuştum ama ben olsam yine de servisine sorarım. Yağ konusunda aldatmaca çok var dikkat et geçenlerde landirenzonun yetkili bir servisi benim araca bilmediğim bir yağ koydu kaşla göz arasında. bir daha uğramıyorum oraya.
Sonuç olarak tavsiyem güven kazanmış yetkili prins servisi ne diyorsa onu yapın.
Arabanız hayırlı olsun. Kaza bela göstermesin Allah.

Sağolun hocam kullananlara sorduk 10binde değiştirdiklerini söylediler. Öyle olması gerekiyorsa tabiiki bizde öyle yapacağız ama bu şartlarda prins tüp bana çok cazip gelmedi. LPG montaj fiyati 3500Tl ye yapılmış ve 10bin de bir de 280Tl bakım masrafı bence çok fazla. Landrenzo daha avantajlı bu şartlarda

BBNET
Geri